26 Kas 2008

,

Fenerbahçe 1-2 Porto


Galatasaray'a karşı 90 dakika ayakta kalıp maçın sonlarına bir de gol sıkıştıran Deivid bu maçta 55-60'larda bitiyor.. İşte Türk futbolunun fizik kalite sorununun Porto gibi vasatın üstünde bir takıma karşı yansıması.. İş yine Zico'ya gelecek.. Geçen seneki Fenerbahçe'nin sahadaki gücü nasıldı? Paketlenip gönderilmeden önce Aragones hayatımda görmediğim tarzda çok kaliteli idmanlar yaptırıyor diyen Kezman'ın olduğu Fenerbahçe'nin fizik kalitesi ne durumda? Eleştiren var mı Aragones'i? Ara ki bulasın.. Fenerbahçeli olup da Zico'nun arkasından ağlamayan var mıdır acaba Türkiye'de?

Yasin Çakmak asla bir Can Arat değil bana göre.. Ama göz var, izan var.. Her kim ki Önder Turacı için sağ bek dediyse Aragones'e, büyük hata yapmış.. Ama antrenmanlarda anlayıp sahaya koyamıyorsa şu maçta Önder Turacı'yı ben çok iyi şeyler düşünmemeye devam ederim Luis abi hakkında.. Alex sakatlıktan dönmüş, ölü gibi sahada.. Maçtan sonra açık televizyon yanımda, şu Fenerbahçe'den kimi çıkarır koyarsınız Porto'ya geyiği yapıyorlar.. Ayıp bu.. Geçen seneden farkı ne bu takımın? Aurelio ve Kezman/Güiza.. Yere göğe sığdıramıyordunuz geçen sene, noldu bu sezon? Aragones geldi.. Fark o..

Skibbe'yi koruyorsun, Aragones'e geçiriyorsun diye 1-2 mail aldım daha önce açıklamasını yapmama rağmen.. Tekrar açıklayayım yeri gelmişken.. Geçen sene tam anlamıyla bir sistem takımı olup büyük başarı kazanmış hazır bir takımın başına gelen Aragones'le, 2-3 yıldır ne oynadığı belli olmayan, geçen seneyi tamamen bir kaos ortamında geçirmiş bir takımın başına gelen hocaya aynı krediyi vermem ben kendi futbol görüşümle.. Geçen sene kaosu yaşayan istediği kadar iyi transfer yapsın.. Kaosu düzene sokmaya çalışan adam kredi sahibidir, ligde yapılan 4-5 puan kaybı, hatta şampiyonluk kaybı bu krediyi bitirmez benim gözümde.. Ama geçen sene pırıl pırıl parlamış adamlara sahip bir sistem takımını sahada ne yaptığı belli olmayan ve mat bir hale getirmiş adamı sonuna kadar eleştiririm.. Bir hoca yaptığı değişikliklerle maskara olurken, beraberlikte Maldonado'yla Gürhan'ı oyuna sokup maç çevirmeye çalışan adama da tek kelime edilmemesini anlamam.. Ama Türk Spor Basını böyledir.. Kafamı çevirir, hadiseleri dışarıdan takip etmeye devam ederim..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

Porto iyi pas yaptı ,iyi kapandı. ilk 10 dakika Fener golü atabilse yenilmezdi ,Volkan gazını alıverdi takımın, 2 den sonra uğur ve gökhan bişeyler yapmaya çalıştı. Aşırtma vuruşa yazık oldu. Çıkan Hulk giren Pele :)


Fotoğraf anlatmış maçı...

selaminko dedi ki...

bizimki de masum sayılmaz en önemli dakikalarda kewell cıkarıp mehmet güven'i oyuna aldıgı zamanı unutamıyorum.

Olympian dedi ki...

aragones hakkinda harika tespitler. tek tek deginmiyorum. bir iki hafta once, "takim olarak bloklari oturtup savunma yapmak zaman istiyor, o noktaya gelmek uzereyiz" dedi bu adam. baska bir hoca olsa, bizim basin ne coraplar orerdi bunu kafasina ama hala cok seviyeli elestiriliyor aragones, anlamis degilim bu toleransı.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.