29 Kas 2008

Efsane geri döndü


Ben bir türlü anlayamadım insanlardaki bu Nutella hayranlığını.. Küçüklüğümden itibaren Sarelle denen aşmış lezzetle büyüdüğümdendir belki.. Efsanenin yokluğunda insanların Nutella yemesine bir şey demek mümkün değil tabii, zira ben de fazlasıyla aldım ama gerçeğinin lezzetini bilen biri olarak o çiğ yağ tadını daima yavan buldum, çoğu kavanozu da bitiremedim..

Küçükken Sagra Special dükkanları vardı, beyaz ince plastik kavanozlara Sarelle çeşmesinden doldururlardı.. Normal cam kavanozların dışında böyle de satılırdı, ambalajdan da ucuza gelirdi sanırım.. Her Sagra'ya gidişimizde ablamla bana iki büyük plastik kaptan alınırdı.. Kendi kavanozumu 2 günde bitirip daha yarısına gelmemiş ablamın payına sarkar, sıklıkla da kavgalara neden olurdum evde.. Küçükken ablamla kavga edişlerimizde büyük bir yüzdeyi Sarelle almıştır hep.. Her alışımızda o Sarelle çeşmesine ağzımı dayayıp kana kana Sarelle içmeyi (ya da yemeyi) düşlemiş çocuklardan biriyim ben de.. Ki benden piyasada fazlaca olduğunu da iyi biliyorum..

Sarelle'nin hiçbir zaman Nutella gibi çiğ bir tadı olmadı.. Sarelle kavanozuna 10 gün elinizi sürmeseniz bile hiçbir zaman Nutella'da 3-4 günde ortaya çıkan yağ tabakası çıkmazdı en üste.. Sarelle dışarda kaldığında asla Nutella gibi cıvıklaşmazdı.. Tat, kıvam, yağ oranıyla fındık-çikolata karışımlarının her zaman en babası, en fevkalbeşeri oldu benim için.. Neden piyasadan kalktı, nasıl kalktı hiçbir zaman o bilgiyi edinemedim.. Ama dün öğrendim ki efsane geri dönmüş.. Sarelle'nin olmadığı yerde Abdurrahman Çelebi'lik yapanların saltanatı sona ermiş..

Tadı, kıvamı hala aynı mıdır bilmiyorum ama olmasa bile eski günlerin hatrına kavanoz kavanoz tüketmeye devam edeceğim.. Çocukluğumun en güzel figürlerinden biri geri döndü.. Bir daha hiç gitmesin mümkünse.. Çakma Sarelle'ler çekin ellerinizi raflardan, alemin kralı geliyor..

16 YORUM:

aksilaz dedi ki...

sonuna kadar katılıyorum sana... nutella resmen bayıyor ınsanı...

jose dedi ki...

aynen katılıyorum parma

nutella cok yavan tadı var ve asla sarellenın verdıgı tadı vermıyor.

Kartal Bafiler dedi ki...

Kusura bakma katılmıyorum...
Forza Nutella...

L dedi ki...

eline sağlık abi. o çeşme meselesi hakkaten, çocukluğun önemli konu başlıklarındandı...

Adsız dedi ki...

resmi görünce bir de şey aklıma geldi. bu kutuların 500'ü sanırım en büyüğüydü :) 300, 200 falan vardı galiba boyutlarına göre değişen.
o sarelle çeşmelerinden bir de fındık ezmesi akardı ki, en az bunun kadar güzeldi :)

Adsız dedi ki...

acık satılan sigara seklinde ve dikdortgen seklinde gofretleri vardı ki aman allahım bu nası bi tattır...

Adsız dedi ki...

Arçille Şotanın tercihi:D

apaç dedi ki...

kaşıkta nutella,
ekmekte sarella.

Adsız dedi ki...

Four Four Two'nun bu ayki blog tanıtımında sen de varsın Parma Manyaaa...

Mavi-Sarı soslu yorumlar falan demişler...Fenerbahçe göndermesi mi yoksa bunlar...:)

Bir de hakkaten anlamadığım bir şeydir, mesela sen Galatasaraylısın, peki nasıl sarı-lacivert renkleri olan bir başka takımı da tutabiliyorsun? Veya bir zorluk yaratmıyor mu bu? Adamlar kupa falan alınca bütün stad sarı lacivert mesela... Sen de izliyorsun seviniyorsun falan...

Farklı şeyler biliyorum ama bir garip hissettiğin olmuyor mu?

Turiaf dedi ki...

Vay anasını satayım anlattığın herşey benimde başımdan geçti.Sagra Special dükkanlarındaki çeşmeler ve ablamla sarelle yüzünden yaptığımız kavgalar... Sanki dejavu yaşamış gibi oldum..

Adsız dedi ki...

hey gidi sagra special çeşmeleri heeey.... her çocuğun fantazisi.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

allahıma yerimden zıpladım.manyakmıyım neyim.çocukluğum geri dönüyor sanki.o çeşme mevzunu yazdın ya aaah ulan...nerde benim çocukluğum be...en vahşi fantazimin sarelle çeşmesine ağzımı dayamak olduğu günleri özledim ben...hey gidi hey...

umarım eski tadı,kıvamı,kaliteyi yakalarlar.hayalkırıklığı istemiyorum bu konuda :)

CaRtMaNtR dedi ki...

Sarelle ve Tadelle'nin üreticisi firma TMSF'nin eline geçmişti. Yakın zamanda bir ilaç firması gıda üretimine geçmek için bu firmayı satın aldı. Ordu'daki fabrikayı elden geçirdi ve efsane markaları yeniden piyasaya sürdü.

Bu arada o Sagra Special mağazaları unutulmazdır. Beylerbeyi'indeki mağazasında o çeşmeye az yalanarak bakmadım :D

Adsız dedi ki...

ee nasıl peki?? eski tadı bulabildin mi, bizde alalım mı? :)

Parma Maniac dedi ki...

Daha deneyemedim dark knight, burdaki Tansaş ve Migros'a gelmemiş daha.. Alır almaz yazarım fikrimi..

Haketo Zaman dedi ki...

abi küçükken sarelle dükkanları vardı. çeşmeye ağzını dayamak gibisi var mı...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.