16 Kas 2008

Budur


Fenerbahçe mağlubiyetinin Galatasaray için tek hayrıdır sanırım turuncunun uğurunu götürüp parçalıyı takıma geri getirmesi.. İki hafta önce söyledim daha bu parçalı olayını, üzerine beyaz şort sürpriziyle görmek harika geldi.. Gözler bayram etti, yok böyle bir şıklık.. Devamı gelecek bunun, gelmeli..

Lincoln bu haliyle bu ülkenin en değerli orta sahalarından biri, başta gelir hatta bu performansla.. Muazzam gidiyor bu sene.. Kewell golcü açık kimliğini devam ettiriyor.. Bu sistemin olmazsa olmazlarından biri zaten bu da.. Golleri atmasa zaten yavaş yavaş sırıtmaya başlayacak Kewell ama iki sol açıktan birinin sağda olup bu piyangonun da devamlı Kewell'a vurması nedeniyle söylenecek negatif bir şey de yok.. Sola geçtiği 5 dakikada çizgiye inip ortasını yaptı zaten.. Sağda yapamayacak onları, bunu kabullenmek gerek artık..


65-70 arasında yine yavaş yavaş düşmeye başlamıştı takım ki Arda'nın çıkıp Topal'ın yerine girmesiyle düşen dirence sağlam takviye geldi.. Hıncal'a sorsan korkaklık yaptı Skibbe.. Arda çıkıyorsa giren forvet olmalı zira.. 66'ya büyük geçmiş olsun, akşam az uyumuş sanırım..

İ.B.B. daha önce gösterdiği kimlikten çok farklıydı bugün, maçın başından sonuna kadar geriye yaslanarak oynadılar.. Abdullah Avcı takımının bu kadar uzun süreyle yapacağı bir şey değil bu.. Bunu Belediye'nin yanlış taktiği mi, yoksa Galatasaray'ın sahada yaptıkları nedeniyle mecburiyet sonucu oluşan bir durum olarak mı görmek gerek tartışılması gereken bir konu bu..

24 YORUM:

Adsız dedi ki...

meira berbat oynuyor. bu konuda ne düşünüyorsun tardini. tam bir kalas görüyorum ben sahada. beli dönmüyor.

Parma Maniac dedi ki...

Daha önce yazdım ben bunu mimi yanık.. Defansta Servet'le olmuyorlar birincisi bu.. İkincisi Topal ve Barış'ın yokluğunda Ayhan'ın partnerliğini yapmak için en uygun opsiyon.. Hemen arkasında Mehmet Güven var sonuçta.. Oyuncular yerine döndüğünde oynamayacak tabii bu bölgede.. Mecburiyet içinde iyi iş yaptığını düşünüyorum bu periyotta..

Adsız dedi ki...

ya bir de anlamadığım mesele şu. sağ açıkta sol ayaklı kewell son açıkta sağ ayaklı arda. tabi bunun örneği çok ronaldinho da genelde sol açık oynar sağ ayaklı olmasına rağmen. ama oynuyor. bence sağ açıkta kewell e yazık oluyor..

Adsız dedi ki...

zorunluluktan dolayı olduğunu biliyorum ama oynayamıyor ki bence. bu adam alınınca neden büyük transfer dendi. yada iyi transfer dendi. çünkü hem stoper hem dmc oynayabilir diye. ama dmc deki performansını hiç beğenmiyorum.
servet-meira ikilisi tam felaket zaten. ama meira nın performansı iyi değil. gittikçe de azalıyor. mesela geçen hafta josico nun oyununa bak bir de meira ya.

Parma Maniac dedi ki...

Açıkların ters ayaklı olması artık futbolda çok doğal karşılanan bir şey ama oynayabildiği ölçüde tabii ki bu.. Ters ayakla açıkta oynamak için temel bir kural var.. İçe kat edebilen bir yapıya sahip olmak.. Arda'da bu var, o yüzden oynayabiliyor.. Roni ve Messi de bu yüzden oynayabiliyorlar.. Diğerleri de.. Ama Kewell klasik bir açık, içeri kat etmekten çok çizgiye inip topu kesen bir oyuncu, o yüzden oynayamıyor..

Meira iyi başladı bence ama bir düşüş olduğunu ben de gözlemliyorum son zamanlarda.. Ama ilk yazdığımda dediğim gibi.. Meira kötü, oynayamıyor derken yerine oynayacak opsiyonu da söylemek gerekiyor.. Mevcut kadroda daha iyi bir opsiyon göremiyorum ben.. Topal, Barış, Linderoth sakatken Meira oynayacak orada, başka çare yok..

L dedi ki...

maçı izlediğim mekana girdiğim ve formayı görüp şükrettiğim anda bu forma üzerine o cümleleri yazacağından emindim, aklıma hemen o geldi:)

hadi deplasman tamam da, inşallah bundan sonra bütün iç saha maçlarında bu forma giyilir sürekli. aslında böyle bir dilekte bulunmamamız gerekli ama, oluyor işte.

gica dedi ki...

ben kewell'ın gol atmasada sırıtacağını düşünmüyorum.savunmada da gayet iyi işler çıkarıyor.sağda oynadığı zamanlarda çizgiye inip sol ayağına çektikten sonra orta yapabiliyor.gelsin bana sille atsın çıtımı çıkarmam o derece tatlı oynuyor :)

apaç dedi ki...

halı sahada gol yiyen takımın giydiği turuncu yeleklerden farkı olmayan o formalardan sonra bu parçalı serum gibiydi hakikaten.

iki takım da çok kötü oynadı bugün. belediye beklediğim gibiydi. şaşırmadım. galatasaray da duran toplar dışında pek bir varlık gösteremedi.

baros'un kezmanlaşma evresi son sürat devam ediyor. tek forvetli düzende yapamayacak. belli. sağ çizgide kullanılışı reformdu. kanun haline gelen bir fenerbahçe yenilgisinden sonra hata orda görülmüş olacak ki bugün tekrar eski yerine çekildi. ve bence çok da hata edildi.

sağ çizgide ısrar edilerek arda ile muazzam bir kanat birlikteliğine imza atabilirlerdi halbuki.

kewell'ın garip hava hakimiyeti istikrarlı bir şekilde devam ediyor. bugün de yazdı golünü. zaten galatasaray'a geldiğinden beri tipik bir kanat oyuncusundan ziyade bildiğin jardel gibi oynuyor.

şimdiye değin ne ciddi manada bir top sürdüğünü, ne orta-şut karışımı bir vuruş yaptığını, ne çizgiye inip orta kestiğini, ne de çalım attığına şahit olmadım zaten.

apaç dedi ki...

bir de abdullah avcı mevzusu var tabii.

ben bu kadar başarısız olupta medya tarafından bu kadar göklere çıkartılan bir adam daha görmedim.

iki yıldır almadığın adam, saçmadığın para, görmediğin refah ortam kalmasın. bülent uygun'un harcadığı paranın iki mislini harca. sonra bülent uygun'un topladığı puanların yarısını toplayama.

kim ne derse desin. abdullah avcı en başarısız teknik direktörüdür bu ligin.

siz hala belediye harici bir takımda çalışsa şimdiye değin sekiz kere kovulup, 9 kere önündeki sezonun transfer çalışmalarını yapacak olan bu adamı galatasaray'a layık görün.

Parma Maniac dedi ki...

theotheo yorumunu yayınlamıyorum, o bahsettiğin konuların yeri değil burası.. Dilediğin forumda gidip yapabilirsin ama bunun muhabbetini..

Adsız dedi ki...

kewell baros çift forvet oynasa nasıl olur acaba tardini...nonda bitti zaten. ümit yedek

arda-ayhan-mehmet-aydın
kewell baros.

iyi mi sence ?

Parma Maniac dedi ki...

Yazık değil mi Lincoln'e adsız? :)

L dedi ki...

abi ne kadar kolay konuşması valla ya. "nonda bitti". nasıl bitti, 2 maçta vasat olmasıyla mı bitti, bu işler o kadar kolay mı, 2 gün sonra gol atınca "aslanım nonda" olmayacak mı...

artı o şekilde de kewell lincoln gibi oynayacak, o yüzden pek fark olmayacak. hem şu formuyla lincoln'ün oynamamasını düşüneni allah çarpar, o derece.

Adsız dedi ki...

Dakika 66, oluk oluk gelen Belediye var karsinda, Arda'yi cikartip Topal'i aliyorsun, bir nevi abi cok iyi basiyosunuz, sizden tirstim daha da ustume gelin diyorsunuz. Sonra da bunu elestirenlere laf soyluyorsunuz.

Baros'u aliyorsun, Umit Karan'i koyuyorsun falan.

Guzelim kadroyu hic ediyor bu Skibbe ya haydi neyse.

Adsız dedi ki...

sırf lincoln'ün oynadığı şu top için bile gitmemeli skibbe.

hadesperado dedi ki...

şu formaya ve galibiyet serisine devam edilsin artık... karakterinden şüphelendiğim "kocaman" aykut'a güzel bir yanıt bekliyorum ankarada...

Baros tek forvetliği becerebilen bir oyuncu değil, mutlaka ya Kewell'dan feragat edip sağda ya da Karan'la, Nonda'yla çift forvet oynatılmalı, zira LiOncoln de tam bir ortasaha gibi oynamaya başlamışken...

mondo trasho dedi ki...

lincoln schalke'deki gibi oynamaya başladı. performansının raya oturması için bir sene geçmesi gerekiyormuş meğer. deivid'de de izledik biz bu hikayeyi.

ama beklemeye değdi mi?
hem de nasıl!!

jose dedi ki...

Geretsin 2006daki baklava 4-1-3-2 sini oynamalıyız.

kapalıüst dedi ki...

de meira'nın bir yanı defansif orta saha değil mi zaten?

neden bu kadar yadırgıyor ki?

cisco dedi ki...

formalar cok guzel gercekten, hele beyaz sortla. bir sure macı degil, formaları izledim, o derece. yalnız o enseden cıkan zımbırtıya tez elden bir cozum bulunsun. benimki de surekli cıkıyor, ne gereksiz bir nesnedir cozemedim.

Adsız dedi ki...

Kusura bakmayın... Farklı yoruma saygı gösteririm ancak farklılık olsun diye yazılan saçmalığa saygı falan gösteremem.
Meira bu ülkeye gelen 2. Popescu'dur.

Girdiği kademeleri topladığı ortasahayı göremiyorsanız bu sizin sorununuz.

3-4 sene sonra bir Emre Güngör, Bülent Korkmaz'a dönüştüğünde (bu adam sayesinde) o zaman anlarsınız nasıl futbolcu olduğunu

L dedi ki...

@mourinho:

evet, ligde denenebilir bu ama, avrupa için asla. gerçi bunu söylemek bile gereksiz ya, neyse.

@cisco:

o bir süre maçı bırakıp formayı izleme olayı aynen bana da oldu, o kadar güzel ki. ayrıca o ensedeki zımbırtıya iyi değinmişsin, turuncuda da vardı aynı sorun. bence burda kabahat azıcık futbolcularda. kimse kimsenin arkasını görmüyor mu, görse de önemsemiyor mu? ha, dersiniz başka mesele mi kalmadı ama, kötü duruyor be abi. soksunlar içeri anasını satıym.

jose dedi ki...

@hiç

ben zaten lıg ıcın soyledım.malum lıgde oynanan ibb maçı degerlendırmesını yapıyoruz..

avrupadakı sıstem benfıca macının aynısı olmalıdır.

geretsın 4-1-3-2sı ıle bu takım lıgde puanları rahat rahat toplar içerde,dışarda...

L dedi ki...

@mourinho:

evet, buna şüphe yok.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.