6 Kas 2008

,

Benfica 0-2 Galatasaray


Fikstür belli olduğunda kafadan 0'ı yazdığım bir maçtı bu.. Allah Flores'ten ve ekibinden razı olsun.. Her kim kendilerine Galatasaray'la ilgili kaleyi gördüğünüz yerden şut çekin dediyse, zerre çakmıyormuş futboldan.. Hem defans yapısı, hem de kaleci durumu nedeniyle anlamsız bir taktik anlayışla oynadı bu bağlamda Benfica, sağolsunlar..

Olympiakos maçı benim için milattır Galatasaray için, zamanında belirttim.. O muhteşem futboldan sonra ilk lig maçında eskiye dönüş olabileceğini de belirtmiştim, ki oldu.. Galatasaray'ın önünde müthiş bir derbi var, her türlü oyun ve skor beklenebilir o maçta takımdan.. Ama bu geneli değiştirmeyecek.. Bazı şeyler değişiyor Galatasaray'da.. Bunu sahada görebilmek müthiş.. Bunu sahada görürken skoru da görebilmek ayrıca müthiş..

Michael Skibbe konusunda safları tutmanın zamanı gelmiştir.. Fenerbahçe maçının preview'ında Skibbe'ye de uzun uzun değinmeyi düşünüyorum.. Belki ayrı postlar şeklinde yazarım bilemiyorum.. Olympiakos maçında Skibbe'nin safına geçmeye başlamıştım, bugün yerimi sağlamlaştırıyorum.. Yarın Galatasaray'ın kadrosunun mükemmel olduğunu, bunların normal sonuç olduğunu yazarlar.. 6 stoper diye eleştirdikleri sistemin değiştiğine bakmadan hem de.. Galatasaray Lucescu'nun 2. senesinden beri Avrupa'da ne zaman bu kalibrede takımları devirmiş, ne zaman bu karakteri yansıtabilmiş onu değerlendirmezler..

Skibbe'nin iki forvet oynatıp sistemine sadık kalması önemlidir bu gece adına.. Şahsım adına beklediğim 11 buydu ama ben Lincoln'ü bir kanada atıp klasik 4-4-2 yapabilir şeklinde düşünmüştüm.. Euro 2004'te Pires'i sağda oynatıp sola Zidane'ı atan JacQues Santini Fransa'sı gibi.. Sisteminde direteceğini gösterdi Skibbe.. Bundan sonrası çok farklıdır Galatasaray adına.. 15 gün önce Olympiakos, bugün Benfica deplasmanı.. Son 3 senede Avrupa'da neler yaşadığına baksın Galatasaray taraftarı, sonra bazı şeyleri değerlendirsinler bence..

Skibbe için kısa kesiyorum sözü, uzun zamandır uzaktan dikkatle izlediğim bu adamla ilgili kararımı bir süre önce vermiştim, bu gece imzalarım kendi adıma.. Hepsi geniş geniş tartışılır bunların derbiye kadar.. Zaman bol.. Bu geceki uyku çok temiz olacak bütün Galatasaraylılar için..

8 YORUM:

L dedi ki...

hem de ne kadar abi, tahmin edilemeyeceği kadar temiz. şu uefa gruplarındaki ilk iki maçtaki gs, acayip güven veriyor. sanırım 5-6 senedir böyle bir gs maçı izlememiştik.

bu gazla umarım derbi de kazanılır. çok şey değil, 1-0 olsa yarabbi şükür.

apaç dedi ki...

arda turan.

bu maçın tekniği, taktiği, özeti, neliği. her yerinde bu adam vardı bugün.

''20 yaşındaki çocuk nasıl olur da mevki seçer, oynasın işte sağda''cılara selam olsun.

Adsız dedi ki...

Abi sen bayaa bir para kaybettin yalnız.Sen kaybet biz rahat uyuyalım:)

Parma Maniac dedi ki...

yok adsız oynamıyorum ben kendi takımlarımın rakiplerine :) Prensip gereği yani.. Takımlarıma da oynamam, oynarsam onlar kazanamaz.. Yarın bir gün Galatasaray'a oynamaya başlarsam uykuların kaçabilir yani..

Bugün için İngilizler ve St. Etienne'e duacıyız..

jose dedi ki...

Inanılmazdık!

Adsız dedi ki...

kapak oldu hepimize mutluyuz, gururluyuz :)

blanka dedi ki...

pazara kadıköyde...

Alfredo dedi ki...

bu futbolla,Saraçolu'nda alıcağımız galibiyet hiçte sürpriz olmaz...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.