23 Kas 2008

,

Ankaraspor 0-0 Galatasaray


Fenerbahçe maçından sonra bu maçta da anlamsız havaya dikti Galatasaray topu.. Yerden oynuyorlar, büyük gelişme dedik, 2 maçta yalanladılar.. Olimpiyat Stadı kepazeliğini hatırlatan şu rüzgarda topu oynatıyorlar tamam ama her degaj, bekten her top niye havaya dikiliyor gideceği yer bu kadar kestirilemezken anlamadım.. 2 için Balta ve Meira olduğu ortamda Ayhan nereye kadar oyun kurabilecek tabii ama çözüm bulduğunu dikmek değil..

Balta-Volkan/Aydın seçimi tartışılır Skibbe'nin, bence de tartışılsın.. Maçın hemen arkasından belki daha çok şey yazılabilirdi ama zaman girince araya böyle kötü bir maçla ilgili yazası da kalmıyor insanın.. Galatasaray'ın deplasman sorunu devam ediyor.. Şampiyonluk şansı da azalıyor haftalar geçtikçe ama bu sene Avrupa'ya odaklanıp en az çeyrek yapabilirse takım, ligdeki CL bileti yeterli olur bence.. Galatasaray'ın Avrupa'da kepaze olup, ligde şampiyon olmasıyla tatmin olanlar tersini düşünmekte serbesttirler elbet.. Devre arasından sonra çok daha farklı bir top oynayacağını düşünüyorum ben bu takımın..

Fenerbahçe maçını izleyemedim ama kopyasıymış gidişat olarak.. Akşam Inter-Juventus da kaçtı.. EPL'de 4 büyükten gol sesi çıkmamış.. 3'ü 0-0, Arsenal City'den 3'ü yemiş tertemiz.. Üç başlı lige döndü orası, en kısa zamanda 2'ye düşmesini bekliyorum..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...

Neden oyle diyorsun Emre, 10 numara top oynadik, tek forvettik iste.. Ornegin, 2 aydir on libero'da dokturen Ayhan'i sen burada olmadin, bir amc ol bakalim dedik. Euro 2008'den beri Avrupa'da ki bazi kuluplerin transfer listesinde "sol bek" olarak yer alan Hakan Balta'dan on libero yaptik. Ama 2 aydir orada dokturen Ayhan'i yerinde birakip, ileride ki bosluga Aydin'i veya Yaser'i koymadik. Ya da koyamadik zira Ankaraspor bu ligin ucuncusu, bir puan icin iyidir.

Maclardan sonra konusmaktan nefret ederim ama kalibimi basarim, su macta Aydin sagda, Kewell veya Arda solda, ortada da bu ikiliden geriye kalani oynasaydi 0-2 kazanabilirdik. Bunu da gectim Skibbe kuyrugundan korkmasa, 60'ta falan Volkan Yaman-Aydin Yilmaz degisikligini yapsaydi gene maci alirdik. Hatta 70'te falan on libero'dan birini alip forveti ciftleseydi yine alirdik.

Ankaraspor o kadar kotu bir takim ki kelimelerle anlatilamaz, ancak Skibbe ve ona destek verenler o kadar korkak ki gol yememek icin Galatasaray'in gol bulmasindan bile feragat ediyorlar. 103 yildir daima hucumla kazanan takimi, korkak pisirik geriye cekilen ileride basmayan bir takim yapan Skibbe'ye ve ona gunumuzun futbolu adi altinda destek olanlara selam olsun. Basarilarinizin devamini dilerim.

Orhun

apaç dedi ki...

sahadaki varlığı orta sahadaki pas trafiğini arttırmak olan hakan kadir balta ilk yarı boyunca sadece iki kere topla buluşmuşsa;

sen çarpma işleminde bir, toplama işleminde sıfır, çıkarma işleminde komşuya gitmek zorunda bırakan artist, bölme işleminde ise işlemin güzel bir şekilde sonlanmasına izin vermeyen rako habis kalandan farkı olmayan, sol bekte bile sırıtan bu adamı ikinci bölgede kullanırsan;

kaybedilen iki puana üzülemezsin.

zaten muhtemelen skibbe de üzülmemiş, maç sonu oyuncularını bir bir kutlamış, alınan bu beraberlikle ileriye umutla bakmaya devam etmiştir.

energie cottbus ya çalıştırdığı takım..

hadesperado dedi ki...

Parma selamlar...

daha önceki Skibbe analizinde de değinmiştim, bir takım hele bu Galatasaray ise deplasmanlarda bu kadar aciz ve sıkıntılı bir oyun oynamamalı.

Skibbe'nin en büyük hatası top rakipteyken hiçbir şekilde pres, adam takibi, rahatsız etme veya alan daraltma gibi hiçbir yola başvurmaması sadece "ne yapacaklar" diye izlettirmesidir...

söylememe gerek yok ama böyle olunca rakipler kendi sahalarında oynamalarının verdiği özgüvenle daha rahat top yapıyor, çok basit ve "net" pozisyonlar bulabiliyorlar.

geçen sene "beğenmediğimiz" Kalli'nin futbolunda geri dönüşlerde mutlaka bir pres veya oyun/adam bozma olurdu, ki bu sayede bu kadar az gol yemiştik...

ama şimdi oynatılan futbola baktığında özellikle deplasmanlara 1 puana razı bir görüntü çiziliyor.

yenilen gollerin haddi hesabı yok, bunların absürdlüğüne hiç değinmiyorum bile.

benfica maçında ne oldu bilmiyorum, ama bu takım bundan sonraki deplasmanlarda benfica maçındaki gibi oynayana kadar bu adamın kredisi bitmiştir...

taraftar bu takımdan, bu kadrodan, hem şampiyonluk hem de uefa da en az çeyrek final bekliyor, bilinçli taraftarların ezici çoğunluğu sadece şampiyonluktan tatmin olacak gibi değil, ki bu futbolla şampiyonluk şansı da giderek azalıyor...

yanlış anlaşılmasın, Kalli'yi geçen sene çok eleştirmiştim, şimdi onu savunmak için yazmıyorum ama geçen sene de çok büyük kadro sıkıntıları çekmişti, ama bu kadar silik, mücadelesiz ve deyim yerindeyse ruhsuz oynamamıştı, oynatılmamıştı...

deplasman maçlarını sıkılmadan izleyemiyorum, bana acı ve sıkıntı veriyor... iç sahada da henüz doğruları yapan dişli bir takım (belki çok eksikli olympiakos hariç) göremediğimiz için o performansı da merakla bekliyorum açıkçası...

uzun oldu ama Galatasaray kadrosuna hiç yakışmayan bu futbolsuzluğa ve mücadelesizliğe dayanamıyorum...

aceto'nun (http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/11/nedved-olabilmek.html) yazısı çok şeyi anlatıyor sanırım...

Adsız dedi ki...

eksisozluk'ten Spree Skibbe hakında bir takım doğruları koymuş ortaya..yazısını koyuyorum buraya..lakin bende öyle düşünüyorum..


"futbolu sahaya 38 forvetle çıkmaktan ibaret sananların ve golün anca bu şekilde atılabileceğini düşünenlerin beğenmediği teknik direktör. tabi onlar için takımın avrupa'da 6 senedir olmadığı kadar güzel ve kişilikli oynaması, 2. maçta uefa gruplarından çıkmayı garantilemesi önemli değil. iki tane deplasmanda yaşanan puan kaybı ve fenerbahçe maçları daha önemli. ligde bi şekilde az puan kaybıyla giderken helsingborg'ları, austria wien'leri yenememek, teknik direktörlükle uzaktan yakından alakası olmayan, futboldan zerre gram anlamayan adamın takımından 5 yemek onların umrunda değil. daha tuttukları takımın kuruluş amacından bihaber olup fenerbahçelileşme yolunda ilerlesinler, "işte böyle, her sene böyle, milan'a da böyle koyarlar" tezahüratından bordeaux'un ikinci takımına duacı olma durumuna nasıl geldiler hiç düşünmesinler ama."

Adsız dedi ki...

Spree'yi ben tanirim bunlari bana soylememistir ama yine de cevap vereyim.

En buyuk yanlisi Benfica maclari ile Kasimpasaspor lig maclarini kiyaslayarak yapmis zaten. Yahu biz demiyoruz Benfica karsisinda 3 forvetle cik diye, kaldi ki Benfica macina bile daha ofansif kadroyla ciktik yahu Ankaraspor'a gore.

Ankaraspor ile oynuyoruz abicim ne uefa macindan bahsediyorsunuz ? Cikacaksin ilk yarida yazacaksin iki tane maci bitireceksin. Galatasaray Futbol Takimi Ankaraspor deplasmaninda bir adet sadece 1 adet pozisyon bulamadi pozisyon siz neden bahsediyorsunuz ?

Yahu bu adam Galatasaray'in ne demek oldugunu bilmiyor lig tablosuna gore konusuyor. Skibbe Allah bilir Ankaraspor 3. falan ya, bu ligin kalburustu takimlarindan biri olarak dusunuyordur eminim. Zira bu takima karsi tek forvet cikmanin baska bir izahi yok. Cift forvet'de ciktigi gibi, elinde onca hucum varyasyonu olmasina ragmen birakin ilk 11'de kullanmayi, taaaa 75. dakikaya kadar beklemesinin baska bir izahi olamaz.

Spree'de bunlari okuyorsa veya ulasma sansiniz varsa buyursun yazsin konusalim. Yok burada degilse, biriniz iletin size zahmet, Metalist macindan once ben onu bulur konusurum :)

Orhun

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.