22 Kas 2008

Andrija Zizic gidiyor mu?


Bugün basına Zizic'in takımdan ayrılmak istediği haberi düştü.. Basında çıkan neden para.. Ahmet Dedehayır da bunun üzerine açıklama yapıp Zizic'in Türkiye'de mutsuz olduğunu, takımdan ayrılmak istediğini ama mutsuzluk nedeninin para olmadığını açıkladı.. Para sorunu medyaya düştüğünde yöneticiler kulüp olarak zayıf görünmek istemedikleri için bunu yalanlarlar genelde bunda sorun yok.. Ama benim takip ettiklerimden ve duyduklarımdan anladığım kadarıyla Dedehayır doğru söylüyor..

Peki Zizic niye mutsuz olabilir? Akla gelen ilk neden Milan Gurovic'le aralarında problem olması.. Anladığım kadarıyla bu da değil.. Zizic'in mutsuz olma nedeni Murat Özyer'in yönetiminden memnun olmaması.. Gurovic'le Milojevic'in transfer haberini verirken Murat Özyer'in rotasyon kurmadaki sıkıntısından bahsetmiştim.. Türkiye'deki 3+2 yabancı sistemi coaching yeteneğini direkt olarak sınayan bir yapı.. Murat Özyer geçen seneki bir röportajında yabancı rotasyonunu kurmada sıkıntı çektiğini de belirtmişti, ki bu problemler geçen sene de vardı.. Robert Hite, Chris Owen ve Charles Gaines'in kenarda unutuldukları için hocaya tepki gösterdiği birçok maçı yaşadı geçen sene Galatasaray.. Zizic de benzer şeylere maruz kalınca tepkisini gösteriyor.. Bu kadar kariyerli oyuncuları mutlu etmek için bu rotasyonu mükemmel bir şekilde oluşturmak gerekiyor ve Murat Özyer bu konuda bu sene de sınıfta kalıyor.. Bu kadro son şansı demiştim Özyer'in.. O şans da tükendi bence bu sene.. Olan Erman Kunter'e ve Galatasaray'a oldu tabii ama önemli değil, Allah Ülker'e ve Cafe Crown'a zeval vermesin, önemli olan o bu sene..

5 YORUM:

apaç dedi ki...

imza töreninde büyük gs taraftarın önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum diyen biri içi 80-90 kişiye oynamak da bir mutsuzluk emaresi olamaz mı acep?

fabrizio dedi ki...

murat özyer konusunda bazı acabalarım var. galatasaray eskiden büyük takımlara karşı son periyoda 20 sayı önde giremedi mi kaybeder diyorduk. yönetim yatırım yaptı kadro güçlendi ve bence bu arkadaş takıma bir kimlik kazandırdı. tamam kunter'in geçmişi ve tecrübesi tabbi ki murat ile aynı ölçüde değil ancak hep demiyor muyuz güvenmek lazım diye. bence galatasaray kendi içerisinden yetişmiş hocasına sahip çıkmalı.

Parma Maniac dedi ki...

Eğer sene başındaki hadise gerçekleşmeseydi hak verebilirdim sana calciomesso ama kulüp Özyer'i gönderip Kunter'i getirmek istedikten sonra Özyer'in sadece sponsorun bastırmasıyla takımın başında kalmasıyla o seçenek bence yok oldu.. Geçen seneye göre çok daha fazla para harcayıp Kupa 2'den elenmek, takımın 1 numarasını hiçbir şekilde savunma yapmayan Cüneyt'e bırakmak gibi şeyler de üst üste eklenince bu seneki takım çok daha başarısız şu anda..

keymark9 dedi ki...

@calciomesso

"kendi içerisinden yetişmiş hocasına sahip çıkmalı." kendi içinden yetişmiş derken?

Kapali Ust dedi ki...

Kadro kurmak için geçen seneye göre daha fazla para harcamamıza rağmen, final four oynadığımız kupadan ön elemede elendik, kimsenin kaale almadığı euro challange da yolumuza devam ediyoruz. Ligde şampiyon olma umudumuz sıfır. Kaliteli isimlere rağmen sene başından beri oyuncu rotasyonu sağlanamıyor. Geçen sene Hosley'i istemeyen Murat Özyer sayı özürlü Strickland'a en kilit pozisyonu emanet etmiş durumda. Maalesef beyefendi kişiliğe sahip olmak, Galatasaray Lisesi mezunu olmak başarıyı getirmiyor. Şu anda Murat Özyer'le hedefsiz bir gemiyiz, çok zaman kaybetmeden yoldan çıkan treni tekrar raya sokacak birini bulup takımın başına getirmek gerek.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.