23 Ara 2008

Lassana Diarra Real Madrid'te


Burada kişiye özel yazılmış postlarda (Lassana, Lassana 2, Lassana 3) Lassana Diarra ismi büyük ihtimalle en öne çıkar.. Zira özel bir ilgim ve sevgim vardır benim bu arkadaşa.. Daha önce yazdığım gibi, kısaca Diarra'ların en yeteneklisi, defansif ve ofansif oyunu beraber, üstün bir kalitenin de üzerinde oynayabilen çok özel bir oyuncu.. Chelsea'de sağ bek oynadı, mutsuz oldu, rakibine geçti.. Arsenal'de sağ bek oynadı, zırladı, 1 haftaya kalmadan Portsmouth'a geçti.. Portsmouth'a geçerken Newcastle'la yaptığı görüşmeler İngiltere'de çok konuşuldu.. Portsmouth'la imzaladıktan 1 hafta sonra, öyle takılmaya geldim buraya, kafamda daha büyük takımlar var dedi.. Sonraki durak? Real Madrid.. Neresinden baksan nev-i şahsına münhasır bir herif Lassana.. Dobralığının da, yeteneğinin de, bu yeteneği şu ana kadar tam anlamıyla gösterememesine neden olan arızalı yapısının da hastasıyım.. Şu anki Spurs menajeri Harry Redknapp'ın da çok özel sevgisine sahip oyunculardan biridir Lassana.. O Redknapp'ın bunun klonu Zokora'ya sahip olması da şans mıdır, lütuf mudur kendisine onu bilmiyorum fakat..

Juande Ramos şu ana kadar istikrarlı.. Didier Zokora oltasını attı.. Zokora yutmadı yemi, ben dünyanın en iyi liginde mutluyum dedi.. Peki ne yapacaktı Ramos? Başkasına sarkacaktı.. Yine bildiği ligden, tanıdığı, Zokora gibi çift yönlü oyunun o ligdeki en klas elemanlarından birini alıp koydu Real'in içine.. City menajeri Mark Hughes de çok istiyordu Lassana'yı ama Real'le baş etmek imkansız büyüklük anlamında.. Sorun para olsaydı (ki City'den çok önerdi Real) şu anki City'nin öttüremeyeceği boru yok Dünya'da ama Diarra'ya sorsan City mi Real mi diye, cevap bile vermez, tebessüm eder..


Bu adamı diğer Diarra'lardan ayıran şey, topu ayağına aldığında yapabildikleri.. Topsuz oyunda onların fizik kalitesini sahaya koyamaz belki ama toplu oyunla birlikte, var olan defansif becerisi birleştiğinde ortaya çıkan şey o kadar güzeldir ki Alou'su, Mahamadou'su yalan olur.. Portsmouth coach'u John Metgod transferden sonra Real Lassana'dan Mahamadou'nun yaptıklarını beklemesin demiş.. Doğru söylemiş.. Ama Juande Ramos'un zaten o düşüncede olduğunu sanmıyorum.. Gago, De La Red, Javi Garcia bu kadar teknik ve yaratıcı değil.. Van Der Vaart ve Sneijder'se Lassana'nın yaptığı defansif katkıyı yapamaz.. Garcia ve De La Red de yapamaz ya, neyse.. Sonuç olarak ortaya çıkan şey şu, Real'in orta sahasına yazılacak ilk isim kimdir bu transferle birlikte? Lassana.. Ve bu Mahamadou geri döndüğünde de değişmeyecek bence.. Zokora'da cuk sesleri Bernabeu'dan buralara gelir demiştim, bu çocukta da farklısını söylemiyorum..


Peki bütün bunları yalan edebilecek gelişme nedir? Futbolu sahadaki ve kağıt üzerindeki gerçeklerden çekip alan psikolojik etkenler.. Bu adam arıza.. Bu adam 2 hafta sonra ben büyük takımdan sıkıldım, Portsmouth gibi underdog'larda takılmak ne güzeldi be hacı dese yadırganmaması gereken biri.. Ramos'un bu durumun farkında olduğunu ve ona göre yaklaşacağını düşünüyorum Diarra'ya.. Bir de tek bir dileğim var, umuyorum Sergio Ramos ve Michel Salgado aynı anda sakat olmaz hiçbir maçta.. Bu adamın tek maçlığına bile sağ beke konması bavulları toplayıp İngiltere ya da Fransa'ya dönmesine neden olabilir.. Öyle büyük bir fobiye sahip.. Bu açıdan dua etmeli Realliler..

Diğerlerini beklemeden ara dönemin en iyi transferi seçiyorum ben Diarra'yı.. Son fırsatını Portsmouth'ta kullanıp 4 milyonluk pakedini cilalayarak 20 milyon değerine ulaştırdı bu genç.. Real Madrid de kendisinin son büyük kulüp şansıdır.. Kötü kullanmaması da dileğimdir en büyüğünden..

7 YORUM:

Sheed dedi ki...

bence de çok yerinde transfer.. ilk yazılacak isim olması gerektiğine katılıyorum, yine de orta sahadaki defansif sorumluluğu tek başına ona vermek, yanına da soft porn hollandalılar'ı doldurmak hakkaniyete çok uymaz.. gago-lass ikilisini yazardım ben önce, juande'nin yerinde olsam.. mahamadou dönünce diarrax2 de enteresan bi formül olur, başarıya götürecek formül müdür? neden olmasın.. tabi la liga için konuşmuyorum :)

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
I think that it is mistake and Gago and Javi Garcia are enough to play these moths without Mahmadou Diarra.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Adsız dedi ki...

diarra'nın yaşı kaç?

apaç dedi ki...

@dripling

hakan kadir balta'dan 2 yaş küçük.

85 doğumlu.

Adsız dedi ki...

@dripling
yanlış anlama lütfen amacım gereksiz bir tartışma yaratmak değil, keyfinin kahyası da değilim ama google e yazsan zart diye çıkar be abi.. yaşını burdan sormak çok daha zahmetli değil mi? :))

Adsız dedi ki...

@dark knight
haklısın tabi ama diarra'nın biraz yaşını başını almış bi' oyuncu olduğunu düşünüyordum. tardini genç diye bahsedince kendisinden, yaşını sorma gereği duydum bi' anda.)

Adsız dedi ki...

de la red iyidir bundan.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.