11 Ara 2008

,

Dinamo Kiev 1-0 Fenerbahçe


Geçen sene savunma ve hücumu vasatın hayli üstünde, hatta Avrupa standartlarına göre bile oldukça iyi yapan takımdan Aragones'le geriye kalan tek bir yapı var.. Geriye yaslanıp alanı daraltarak ve orta saha presiyle yapılan savunmadan elde edilmeye çalışılan puanlar.. Zico'nun hem komple, hem de komplike takımından geriye kalan, artık büyük, küçük her takımın yapmaya çalıştığı tipik, sıradan bir savunma futbolu.. Taraftar için acı olan başarının tek gelme şansının da bu olması ama bunu da geç fark etti Fenerbahçe ve Aragones..

Sık sık Zico, geçen sene, geçtiğimiz yıl kelamları ediyorum burada.. Yapacak bir şey yok ama.. Tarihinin Avrupa'da en başarılı takımının siyahla beyaz gibi yaşadığı erozyon sonrasında yazabileceğin tek şey geçmişe atıf.. Başarının örneği önünde, ondan sonraki icraatlar arkasında.. Saçma sapan hafta boyunca süren UEFA'da Fenerbahçe - Galatasaray finaline doğru, bekle UEFA geliyoruz şişirmeleri.. Nereye geliyorsun? Ne Galatasaray erişebilecek oraya, ne Fenerbahçe Kiev'i yenebilecek deplasmanda.. Ama ver gazı, coştur taraftarı.. Olmayınca Beşiktaş'ı paketler bunların arkasında 2. olan takım, kelle kopar.. Galatasaray'ı çiviler Sami Yen'e, Skibbe zor kurtulur, ama hayatının eleştirisini alır.. O takımın önünde 6-7 puan farkla lider olan takım Fenerbahçe'ye sahasında yenilmedi diye Fenerbahçe'yi de skor odaklı eleştirirler yarın.. Eleştireceksen zamanında eleştirecektin ama.. Avrupa Şampiyonu olarak geldi diye yaptıklarına ağzını açamazsan, sonuçta da açmayacaksın.. Açacaksan da 5 ay sonra bu takım niye CL'de 2 puan aldı değil, geçen sene bu topu oynayan takım nasıl bu hale geldi odağında olacak eleştirin.. Ama kaçışın hazır, Aurelio gitti, Deivid sakatlandı.. O kadar basit çünkü bu işler..

15 YORUM:

apaç dedi ki...

bence o kadar basit.

takımın aleni kahramanı aurelio ile volkan'ı formda kılan tehditkar serdar'ın gidişi, deivid ve wederson'un uzun sakatlıkları, tarihi bir başarıyla noktalanan bir sezonun ertesi vs.

çok şansız bir adaptasyon/oluşum süreci geçirdi aragones.

yoksa taktiğinin geçen sene göklere çıkartılan zico'nun taktiğinden bir farkı olduğunu düşünmüyorum.

hatta yerindeki kezman-guiza takası ile artısı olduğu bile söylenebilir.

Adsız dedi ki...

normal sonuç bence. steaua maçından sonra hedefini kadıköyde uefa diye koyan yönetim daha ,ilk turda eleinirsek ne diyecek peki. cl den gelen takımlar werder bordeaux shakhtar zenit. bence gs nin sistemi arızalarla dolu. neyse konu gs değil uzatmayayım. fenerbahçeliler bence dert etmesin. bu halde orda galibiyet beklemek tuhaf olurdu.

@apaç

nihayet kendine uygun resmi bulmuşsun.. senin yorumların da aynı sabrinin oyunu gibi dengesiz. gerçi sabriye hiç tahammül edilmediğini düşünüyom...

@tardini

-----Olmayınca Beşiktaş'ı paketler bunların arkasında 2. olan takım, kelle kopar--------

bu kısmı açıklar mısın anlayamadım.

Parma Maniac dedi ki...

Ukrayna ikincisi, Metalist, Ertuğrul..

Adsız dedi ki...

ha şu mesele. valla ukraynalılar iyi düdüklüyor bizi. metalist dinamo falan :)))

bir de fb ile ilgili gözlemimi yazayım. şimdi fenerde dmc oynayan adamlar josico maldonado ve selçuk. bunların hücuma hiç katkısı yok. ben olsam bunların sadece birini oynatırım sahada. bu halde olunca zaten alex çok kötü güiza elohimi kaybetmiş musasını arıyor fb gol mol atamaz.

not: yahudi asıllı türk vatandaşıyım

kapalıüst dedi ki...

uğur'lu, selçuk'lu, deivid'li orta saha ile nereye kadar diyeceğim ama geçen sene de bu orta saha ile oynuyordu bu takım.

çok ahmet çakar kaçabilir ama bence sorun futbolcuların aragones'i istememesinden, sevmemesinden kaynaklanmakta. ben bu kadar ruhsuz bir futbol görmedim uzun yıllardır.

Adsız dedi ki...

aziz yıldırım'ın pankart yasağı hala devam ediyor mu bilmiyorum ama içerdeki ilk maçta dört tribündede şu pankartın asılması farz olmuştur bu maçtan sonra:

RUHUNU GÖNDER TUNCAY!!

theotheo dedi ki...

geçen seneki büyük şans bu sene olmadı işin gerçeği bu.

Deplasman Cska maçı: Hakedilmeyen 1 puan:

Psv takımı hali haraboğlu harap. Kayseri bile rahat yener. Bu seneki fenerde paramparça ederdi.

Sevilla semihin şansa golü. Şans,şans,şans.

Celsi şansoğluşans 5 lik maç 2.1 bitti.

E her zaman papaz pilav yemiyor, gerçek Fenerbahçeyi göstermiş olduğu için Aragonese teşekkürler.

Yahu Zico bu kadar komplike taktikler uyguluyodu, niye özbekistanda. neden?

Zico ile Aragones'in taktikleri arasında hiç bir fark yok. Geçen sene şans faktörü(Alex'in iyi oynaması,Devidin 40 metrelik şutları,grubun saçma sapan olması) olmasa gene 4lük olurdu.

Ligde hakem yardımlarıyla belli noktalara gelirler, onlara yeter sanıyorum.

Adsız dedi ki...

aa hayret apac hkb ve kewell dememiş bu sefer.aragones'in taktiğinin zico'dan farklı olmadığını düşünmesi ise hayli ilginç.zira fb geçen seneki defans diziliminden de atak organizasyonlarından da vazgeçti sezon başı. yay savunma gitti çizgi savunma geldi. semih-alex forveti gitti tekli guiza geldi. bunlar direkt olarak sahadaki futbolu 1 yıl içerisinde bu kadar çok değişmesine neden olan fakmtörler. transfer ve td seçimi ise en büyük hatası oldu fb'nin.devre arası transfer borsasında şenlik var!

kenzavey dedi ki...

@theotheo

çok saçmalamışsın ya

theotheo dedi ki...

saçmalamış olalım hadi.

geçen sezon yarı finalin eşiğinden dönmüş bir takım, bu sene 6 maçta itekaka 2 puan alır mı?

avrupadaki basiretsizliği kitaplara konu olan fenerbahçe'nin geçen yılki halini tesadüf olarak nitelendirmemden daha doğal birşey olamaz herhalde.

Bolat dedi ki...

Bence bu sezon Zico'da kalsaydi durum farkli olmayabilirdi. Yani üc asagi bes yukari benzeri bir puan ve performans toplayabilirdi. Futbol tarihinde cok vardir bir sezon cok büyük isler yapip da hemen ertesi sezon hayal kirikligi yaratan takimlar. Burda Aragones'e o kadar da yüklenmemek lazim.

Futbo bu kadar zor bir oyun degil. Yani Zico'nun takimi iddia edildigi gibi komplike ve komple Aragones'inki ise basit vs oldugu yok. Ikisi de birbirlerine cok benzer sistemlerde oynuyor aslinda. Aradaki ciddi fark bu sezon futbolcularin herbirinin cok ciddi manada bireysel performansta geriye düsmüs olmasi. Deivid bahanesi var, gecen sezonkinden cok geride. Alex de öyle. Ugur da öyle. Edu da. Gökhan da. vs vs vs.

Herkes Zico ile söyleydik böyleydik vs diyor iyi hos da, kimse nedense Chelsea'yi, Sevilla'yi, Inter'i yenen takimin sampiyonluk macinda Galatasaray'a karsi neden bu kadar yetersiz ve ezik oldugunu sorgulamiyor mesela. Neden? Bit yönetimin burdaki tuhaf durumu görüp degisiklige gitmesi kadar normal birsey yok. O degisiklik illaki basarili olacak degil. Ama ben hem Avrupa hem de Ligi istiyorum diye düsnmüs olmasi normal.

jose dedi ki...

theo sana katılıyorum.

Koemanın bırakıp kaçtığı PSV

Ramosun bırakıp kaçtıgı Sevilla ıle oynmakla olmuyor bu işler..

theotheo dedi ki...

yani şu şekilde düşünmek daha mantıklı, geçen yıl beşiktaş 6 puan aldı, çok rahat 9 puan çıkarabilirdi öyle bi gruptan.

E Fenerbahçe 50 kat daha kolay gruptan çıktı şansa Sevilayı yendi, şansa Celsiyi de yenicekti. Bunlar olur. Ama sonra patlarsın böyle.

The rising sun of europe muydu. Devam etsinler makaraya.

muhder dedi ki...

Fenerbahçe yenince son 1700 yılın en kötü sevillası, son 7000 yılın en kötü interi, son 5.000.000 yılın en berbat chelseasi. eşleşmeden önce sevilla gelirse Feneri sirküle eder, eşleşmeden sonra Sevilla ne ki? at gözlüklerini çıkarıp tarafsız bakamayacak durumdaysa yorumu yapan arkadaşlar futbol yerine başka birşey tartışmayı yeğlerim. önce futbolsever olun sonra taraftar olmayı deneyebilirsiniz. geçen seneki oyun ile bu seneki oyunu aynı olarak görüyorsanız burada zaten tamamen ayrılırız. geçen sezon mağlubiyetlere rağmen basiretli bir oyun vardı, yılmayan futbolcular vardı. ama yine bu noktada anlıyorum taraftar olaraktan. gs uefayı aldığında da çeyrek final oynadığında da şu an theotheo'nun yaşadıklarının benzerlerini yaşamıştım. (tuttuğun takım hakkında fikrim yok)

dusendeli dedi ki...

@theotheo, mourinho

Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'ın başarılarına tesadüf demesine çok içerlemişsiniz sanırım, aklınızca misilleme yapıyorsunuz. Hadi bakalım :))

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.