10 Ara 2008

Sunderland'in hoca arayışı


Roy Keane gittiğinden beri Kara Kediler'in yeni hocasının kim olacağı üzerine ağır spekülasyonlar dönüyor İngiltere'de.. 1995-2002 arasında kulübün hocalığını yapıp, iki defa EPL'ye yükselme, bir kere küme düşme ve ikinci çıkışından sonra arka arkaya 2 defa takımı 7. sıraya kadar çıkartma başarılarını gösterip kulüp tarihinin sevilen hocalarından biri olan (hatta birçok taraftara göre tarihlerinin en iyisidir) Peter Reid'e teklif götürdü Niall Quinn.. Peter Reid şu anda Tayland Milli Takımı'nın başında ve cevabı, çok istemesine rağmen şu anda orada mutlu olduğu ve bitirilecek bir işi olması nedeniyle hayır oldu.. Daha iyi kulübü ve şartları gördüğü anda takımını bırakan zibidilere ders olsun Reid'in davranışı..

Şu anda kulübün gündeminde iki isim var.. Sam Allardyce ve Co Adriaanse.. İkisi de cuk, ama Allardyce'ın daha da cuk olduğunu söylemek için EPL'yle çok içli dışlı olmaya da gerek yok sanırım.. Allardyce, Peter Reid'in Sunderland'deki hocalık sürecinde onun yardımcılığını yapmış bir eleman (aynı zamanda kulüpte futbolcu olarak forma giymişliği de var) ve dün ikinci defa Sunderland'in ne kadar müthiş bir kulüp olduğundan bahsedip iş için istekli olduğunu belli etti.. En son Newcastle macerasındaki gönderiliş rezilliğini de iyi hatırladığını biliyorum ben.. Newcastle'ın en büyük rakibi Sunderland'i kesilecek bir hesap nedeniyle istediğini de düşünmek mümkün..

Allardyce gerçekten istiyorsa o işi alır.. Roy Keane'in transfer şoparlığı sonrasında çöplüğe çevirdiği takımı da ancak Big Sam toparlar.. Tabii bunun için al sana 2.5 sene, 2011'in sonuna kadar bize Avrupa'ya oynayacak bir takım yarat diyecek bir yönetime de ihtiyaç var.. O dirayet Sunderland'in üst kurulunda var mı, onu bilmiyorum..

Co abi de kendisinden önce sıra takımı işlevi gören Willem II ve AZ Alkmaar'la yaptıklarıyla kalitesini gösteren bir büyüğümüz ama kariyerinde hiç büyük lig yok, o açıdan uyum sorunu şimdiden saptanabiliyor.. Willem'i 2. yapıp CL'ye sokmuş, Alkmaar'ı yine 2. yapmış ve UEFA'da yarı final oynatmış bir adam için olmaz diyemezsiniz ama olmayabilir mi yorumunu yapmanız da büyük haksızlık olmamalı sanıyorum..

1 YORUM:

jose dedi ki...

Geçen hafta Keane ayrılınca gorevden Noat'ın blogda konusmutuk.Big Sam olabılırmı demıstım cidden varmış temasları demek.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.