8 Eki 2008

Yattara


Kalmış Yattara takımda.. Katar'a ya para fazla geldi, ya da göründükleri gibi değiller.. Şu adam için 11 milyon euro kazanmak müthiş karlı bir alışveriş olacaktı Trabzonspor için ama olmadı.. Yattara bizim ülkedeki çoğu insana göre müthişin de ötesinde bir yetenek.. Bana göre sadece iyi ve spektaküler bir oyuncu, hepsi o.. 5 yıldır Trabzonspor'da, bugüne kadar ne vermiş toplamda? Hiç.. Bu sene Ersun Yanal'la lige sağlam girip o takımın en önemli hücum gücü oldu yeteneğiyle ama fazla da abartmaya gerek yok.. En olgun çağında, kulübüyle Türk Futbol Tarihi'ni değiştirme şansı varken bunu bir kenara itip ben parayı tercih ediyorum deyip Katar'a gitme meraklısı olan bir adamın zaten zihinsel problemleri ortadadır.. Suçlamam Yattara'yı ama parayı futbolun önüne koyan adam topu sevmiyordur, bu kadar basit bu.. Benzerini bu sene Lazio'da harikalar yaratan Mauro Zarate de yaptı geçen sene.. Bu adamın kafasındaki saçmalıklar Gine gibi vasat bir milli takımda bile düzenli 11 oyuncusu olamamasının en önemli nedeni zaten.. Afrika Kupası'nda Gine dağılırken Yattara çoğu maçı kenarda izledi..

11 milyon euro kaçan büyük bir balıktır Trabzonspor için.. Şimdi ne olacak? Artık hayır gelmezmiş Yattara'dan, bu Yattara'yı nasıl oynatacakmış Ersun Yanal.. Ayıp olmayacak mıymış diğer topçulara? Hepsi saçmalık.. Şu süreçte en suçsuz olanlar Trabzonspor ve Ersun Yanal.. Satamadın mı? Oynatacaksın.. Yattara da oynamaya devam edecek.. Yine dengesiz, yine istikrarsız, yine güvenilir olmayacak ama takımının en önemli hücum gücü olmaya devam edecek.. Zaten gitmek istedi diye kenarda oturtulup değeri düşürülecekse Trabzon suçsuz olduğu şu ortamda bir de zararlı çıkıp en büyük zararı gören taraf olmaya devam edecek.. Yattara en kısa zamanda girer 11'e.. Sağdan takımın motoru olmaya devam eder.. Isaac Promise de Umut Bulut kifayetsizinin yerine Gökhan Ünal'ı partnerleyerek çok daha tehlikeli bir hale getirir Trabzon'u.. Getirmeli de.. Eğer Yattara kalıyorsa takımda, Trabzon'un önündeki bu 1 aylık süreç çok iyi yönetilmeli..

3 YORUM:

Basket Europe dedi ki...

Nasıl olacak şimdi. Futbolu pek takip etmiyorum ama haberlerde izlediğime göre, Yattara'ya başkan ve hoca hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı ceza verilmesi bile gündemdeymiş. Oynatacak mı Ersun Yanal. Ne güzel Trabzon Yattarasız oynuyordu. Şimdi Yattara'ya yer açmak için kadro bozulacak. Kötü oldu hem yattara hem de Trabzon için.

jose dedi ki...

Belkide Trabzonsporun sampıyonlugunu en derinden etkeleyecek bir donum noktası olacak bu geri dönüş.Sence parma?

Kapali Ust dedi ki...

Umut Bulut kifayetsizi ağır olmus.. Bana göre sadece yanlış takımdaydı bu zamana kadar..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.