16 Eki 2008

Afrika'da Yılın Oyuncusu


Bu sene bildiğim kadarıyla iki ödül veriyor CAF.. Bir ödül Afrika dışında oynayan yıldızlardan birine gidecek, diğer ödül de domestik olacak.. Adaylar şöyle: Mohamed Aboutrika (Al Ahly, Egypt), Amr Zaki (Wigan Athletic, Egypt), Didier Drogba (Chelsea, Ivory Coast), Michael Essien (Chelsea, Ghana), Emmanuel Adebayor (Arsenal, Togo)

Domestik adaylar: Mohamed Aboutrika (Al Ahly, Egypt), Ahmed Hassan (Al Ahly, Egypt), Flavio Amado (Al Ahly, Angola), Tresor Mputu Mabi (TP Mazembe, DR Congo), Stephen Worgu (Enyimba, Nigeria)

Mohamed Aboutrika neden Afrika dışı adayları arasında yer almış onu anlamadım.. Bir yanlışlık olabilir.. Domestik ödülü kazanacağı kesin gibi zaten bence.. Afrika dışı ödül de Adebayor'a gidecek %90.. Drogba ve Essien'in pek şansı yok.. Amr Zaki pek piyasa bu aralar ama Wigan topçusuna yedirmezler bu ödülü.. En golcü gunner olarak kapatılan 2007/2008 sezonundan sonra hakkıdır Emmanuel kardeşin bu ödül.. Biraz daha az dansöz olsa taraftar da daha çok sevecek kendisini, eklemeden geçmek istemem..

Aralık ayında sahibini buluyor ödüller..

2 YORUM:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Adebayor is my favourite african player, cause he has power and quality. Besides, we must bear in mind Romaric, the Sevilla FC´s midfielder, cause he can be one of the key player of the Spanish Liga.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Protanopia dedi ki...

CAF herhalde Aboutrika'nin genel adaylar arasina girecek kadar kaliteli olduguna karar vermis. Onun icin ilk listede de yer aliyor. Tabi bu durumda otomatik olarak onu domestic futbolcular arasindan kazanani da belli etmis oluyorlar. Secmazlerse kendilerini yanlislamis olacaklar cunku. Iceride ve disarida diye net bi ayrim yapsalardi bu hataya dusmezlerdi.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.