5 Eki 2008

,

Fenerbahçe 1-4 Kayserispor


Futbol hayatındaki en büyük başarısı CM efsanesi olmak olan Julius Aghahowa'yı geldiğinden beri 4. izleyişim bu.. İzlemediğimiz maçlardaki performansını da biliyoruz.. Aghahowa Kayseri'nin ilk 5 maçında bu kadar çok pozisyon ve boş alan bulmuş mudur toplamda? Alın size bu Nijeryalı üzerinden Anadolu kulüplerinin ve içi, sistemi tamamen boşalmış büyük takımların oynadığı futbola dair, Türk futbolunun geneline dair bir çıkarım yapma şansı.. Aghahowa bundan sonra bu golleri, bu pozisyonları bulamamaya devam edecek.. Bu tip topçular da Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar karşıma gelsin de şovumu yapayım, cilamı parlatayım diye düşünmeye devam edecekler..

Aragones gitsin San Sebastian ya da Mallorca sahillerinde tatil yapsın.. Geçen sene her anlamıyla sistem takımı olmuş bir ekibin içi bu kadar boşaltılmaz.. Çürük bir dişe benziyor Fenerbahçe.. Dışarıdan hala bir şeye benziyor ama içi çürümüş, bakteri kaynıyor.. Oyula oyula çökmek üzere.. Bundan sonra kanal tedavisi mi ister bu diş, çekime mi gider bilmiyorum ama 2 oyuncuyu kaybetti diye bir takım bu hale gelmez.. Del BosQue 2 olur Aragones, pılını pırtını toplar gider 1-2 aya.. Ama ağız sağlığı gitti bir kere..

Aziz Yıldırım da takımı bırakıp taraftar gruplarıyla uğraşmaya devam etsin.. Kadıköy'e toplamaya çalıştığı yığın ilk kötü zamanda kendisini de satar.. Fenerbahçe tribünlerini taraftarlardan alıp müşteri sınıfına sokmaya çalışan bu başkanın yaptıkları bu bağlamda unutulmayacak.. Canaydın da bir değişik versiyonuydu Yıldırım'ın, özellikle taraftara müşteri gibi bakma konusunda ilk devrimci olmak istedi belki ama başaramadı.. Kısmet Aslantepe'ye.. Ama orası da Kadıköy gibi olacaksa oturup ağlasın Galatasaraylılar.. Bir stat nasıl olmamalı, hangi yığınlarla doldurulmamalının cevabıdır şu anki Şükrü Saracoğlu.. Müşteri de takımı kötü oynadığında, farkı yediğinde bugünkü gibi çıkar gider..

20 YORUM:

Adsız dedi ki...

şunu belirteyim josico = maldonado = selçuk. fenerbaçe ortasahada 3 tane maldonado ile oynuyor. sakatlık falan bahane değil. onlar olmasa da bu maçı fb kazanamazdı . çünkü takım rezalet. kazanacak gücü yok. mental olarak bitmiş tükenmiş.

josico oynamadı tabi .onu transfer politikaıs açısından şeyettim.

Svetlin dedi ki...

aragones kovulmasın da 3 hafta sonra bursa da yesin ekmeğini bari şu fenerbahçe'den.

Adsız dedi ki...

peki tardini sana bir soru. dalga geçmek falan değil çok ciddi soruyorum ve cevabını merak ediyorum. sence fenerbahçe böyle devam ederse küme düşme tehlikesi yaşar mı? tabi böyle devam edeceğini kabul edersek.

bence 10-15 arasında oynar böyle deam ederse.

Parma Maniac dedi ki...

Böyle devamdan kastın her 6 haftada 6-8 puan civarı almak demekse küme düşme tehlikesi yaşamasa da onun bi kademe üstünde bitirir ligi.. Ama böyle devam etmeyecek tabii..

Adsız dedi ki...

nasıl devam etmeyecek. ben bir ışık göremiyorum ki. kadro inanılmaz derecede yetersi özellikle ortasaha. ocak ayına akdar transfer yok. diyelim ocak ayında fenerbahçe çok iyi ve gerekli transferler yaptı. gelen adamın hemen takıma adapte olacağını garanti edemeyiz. zaten bu kadro rezalet. hem avrupada hem türkiyede yenilmekten başı dönmüş.
ocaka kadar zaten her kulvarda havlu atacak. sen nasıl ışık görüyorsun da düzelir diyorsun. maldonado yada selçuk gibi adamların süper oynayacağını mı bekliyorsun.
zaten teknik direktör ha öldü ölecek . trbünler kavgalı.
en önemlisi takım kafaca bitmğiş. özgüven sıfır. neye dayanarak düzelir devam etmez böyle diyorsun.
bir umut ışığı görebiliyor musun ?

Parma Maniac dedi ki...

Öyle bir yorum yapmadım isimsiz.. Sen böyle devam ederse küme düşer mi dedin? Ben de böyle devam edip küme düşmesi için 6 haftada 6 puanın devam etmesi gerek dedim.. Ama devam etmeyecek bu.. Daha fazla puan alacak Fenerbahçe, yukarılara çıkacak.. Ama şampiyonluğu falan zorlayamayacak tabii orası ayrı.. 6 haftada liderle 10 puan fark olmuş, bitti artık başarı şansı.. Bu sene yok sayılacak artık..

Adsız dedi ki...

zaten şampiyon olamadıktan sonra başarısızsızndır. lig 15 yıldır iki takım arasında pinpon topuna dönmüş. fb gs masa tenisi oynar gibi. 2. liğin başarı sayılmdığı ortamda fener düzelse nolur düzelese nolur. 5.ci olmakla 9. olmak aynı bizim için.

sanırım demek istediğin şu. küme düşmezsiniz ama ligi unutun artık.

eh bu noktaya geldiysek zaten bitmişiz biz.

o zaman galatasarayda inşallah şampiyon olamaz. yoksa 18-17 olacak. bjk den böyle bir beklenti yok. trabzon bursa falan olsun.

ya kafamız çok bozuk ondan. küme düşmemeyi konuşuyoruz . film gibi olduk yani.

Adsız dedi ki...

tabi lig gitti artık. sen 12 . misin 13 müsün. ne ligi.
bundan sonra fenerbahçe 2 amaca yönelmeli bence.

1 önümüzdeki yıl için planlama
2 galatasarayı şampiyon yapmamak.

jose dedi ki...

Aykut Kocamanı getırırler Ocakta göreve.

Melıh Gokcekde Fenere hoca verdık dıye kasıla kasıla tvlerde boy gosterır.buraya yazıyorum.

Adsız dedi ki...

yav arkadaşım ne aykutu allasen. ayjut kocaman her gittiği takımı batırmış. bırak ya. koca feneri kaldırabilir mi aykut. zaten takım rezalet. aykutu futbolcu olarak alsınlar daha faydalı olur.
tabi şimdi bazıları diyebilir ki daha 28 hafta var. sen normalde aldığın 4 malubiyeti 6 haftada alırsan değil 28 280 hafta olsa nolcak. daha derbi oynamadan kafayı yemişsin yenilmekten. 28 hafta hep kaznacağın ne garanti. zaman var lafına da kl oluyorum takımda bir ışık vardı tamam dersin zaman gerek. bu durumda ne zamanı . zaman geçse nolcak 6 da 4 yapmışsın 10 da 8 yaparsın bu haldeyken.

Adsız dedi ki...

sezon sonu başkanlık seçimi var.galatasaray şampiyon olursa aziz yıldırım bıraktım der geri gelir.o yüzden çok koymaz fenerlilere o ara şampiyonluk kutlamaları.içiniz rahat olsun.

Adsız dedi ki...

hem galatasaray hem fenerbahçe çok fazla eksikle çıktı bu hafta yine.bu adamlar elbet dönecek bi şekilde ama galatasaraylının umudunun yarısı bile bir fenerbahçelide yok gelecek günler için.benim asıl korkum arsenal maçlarında rezalet çıkması.beşiktaşla 8taş diye dalga geçerken daha kötüsü başa gelebilir.demedi demeyin...

bir de kesin olarak aragones bu sezonu fenerbahçede bitirecek.kovulma hikayeleri boşa çıkmasın.bence devre arası nihat kahveci getirilir bu sefer.fb yönetimi transferi forvet almak zannettiği için kesin olarak en az 1 forvet alır.

Adsız dedi ki...

başkanlık seçimi olsa nolur . adam muhalefeti ezmiş bitirmiş. grupların gıkı çıkmıyor. kim varki karşısında şöyle güçlü bir aday var mı kongrede zorlayacak biri var mı ?

Adsız dedi ki...

valla nihat sakatlık mevzuunda emre belözoğlunu aratmıyor aynı emre gibi 1 ay var 2 ay yok gene sakatlanmış. hem fenerin eksiği ortasaha. ne nihatı. ortada josico maldonado selçuk deniz ileri huntelaarı alsın nolur drogba gelse nolur. fenerbhaçe dengezi bir taım. yani ortasaha yok ama ilerde forvetleri iyi. ama orta olmadığı için işe yaramıyor ne alex bne guiza ne semih.

Adsız dedi ki...

Aslinda isin bir diger garip tarafi, yaman bir celiski var ortada. Benim bildigim Tardini, savunma futbolunu benimseyen bir adam, cift on libero olsun, 4 savunmaci olsun, bekler aman ileri cikmasin, 1 adet santrafor olsun, 6 kisi defans yapsin, 4 kisi de ne yaparsa bahtina sistemini seviyor.(o 4-2-3-1 sistemini kim cikardiysa boyu devrilsin) Eh Aragones'de bunun kralini oynuyor iste Tardini neyine kiziyorsun ki? Gecen sene de Zico denen adam boyle oynuyordu. Kasimpasa'ya kendi evinde cift on libero, 1 santrafor oynuyordu. Simdi nedir yanlis giden, sistem senin en cok ovdugun sistem, hatta bir tane daha defansif adamlisi.

Hep soyledim, Galatasaray'in Fenerbahce'nin daima bir kulturu vardir kuruldugundan beri, kimse oyle tek forvetli sistemi falan kaldirmaz bu takimlarda. O nedir ya, koskoca Galatasaray UEFA kupasini daima cift forvet, acik gibi oynayan bekler'le aldi, tek forvet iki on libero da ne oluyormus ? Bu takimlar alismistir kardesim, cikacak cift santraforunu, hucumunu bam bam bam oynayacak. Kayseri'ye karsi 3 on libero ile cikarsan aha boyle 4 tane ativerir adamlar. Belki saldirsaydi Fener, simdi onlar 4-1 kazanmisti bu maci kim bilir.

Orhun

muhder dedi ki...

bu seneden vazgeçmekle hallolacak bir sorun değil şu an yaşadıklarımız. yapılan negatif müdahaleler uzunca bir süre çöküş yaşayacağımızın delaletidir. kişisel sorunlarını takıma yansıtan bir başkanın sonucudur şu anki tablo, başarı için her yol mübah diyen bir adamın görüntüsüdür şu an seyrettiğimiz. tahminim tribünler yeni bir oluşum içerisine girecektir ve de istediğimiz de budur zaten. çok garip ama takımın kaybetmesini istiyoruz artık, gerçek taraftarla müşteriler ayrışsın diye. bir yerlere gelinmek isteniyorsa kopacaksa bir kol varsın kopsun.

Parma Maniac dedi ki...

Orhun, eğer benim yazdığım onca şeyden defansif futbolu sevdiğimi çıkardıysan sadece yanlış okuma yaptığını söyleyebilirim.. Tekrar tekrar açıklama yapmak istemiyorum, önceki yazılarda mevcuttur.. Bir daha okumanı öneririm..

Ortega dedi ki...

Deniz'in her şeye rağmen diri görüntüsü ilgimi çekti. Arsenal maçında bu Deniz oynamayacak. Neden? Uefa'ya bildirilen kadroda yok çünkü.. Tam anlamıyla rezalet. Aragones'e çok yüklenmeyin diyorlar da, Deniz'i görmüyor mu bu adam? Maç eksiğine rağmen Selçuk'tan da, Maldonado'dan da daha iyiydi dün gece.

Adsız dedi ki...

1 senedir top oynamayan denizden medet umuyordak zaten kendimizi kurbağalıdereye atalım ortega.

selçuk=maldonado=josico 1 level fazlası da deniz. 4 ünü topla aurelio appiah ikilisinin yarısının yarısı etmez

Ortega dedi ki...

Hiç yoktan iyidir şeklinde bir yorumdu benimkisi..yorumcuktu hatta :D

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.