22 Eki 2008

Wenger Takımı


İlk 20 dakikada böyle 3 gol yiyen bir takımın maçını değerlendirmenin anlamı yok fazla.. Fenerbahçe berbattı, Arsenal her zamanki gibiydi.. 5 oldu.. Yarın Türk basınının usta kalemleri Fenerbahçe'yi bolca eleştirirken Arsene Wenger'e de methiyeler düzecekler.. Arsenal'in nasıl müthiş bir takım olduğundan bahsedecekler.. Halbuki bu Arsenal son 5 yıldır aynı Arsenal.. Ama bizimkiler Türk takımlarıyla oynamadan farkına varamıyorlar tabii ki bu takımların.. Son derece rölantide oynayıp çok kötü bir takıma karşı oynadığı için 5 attı Arsenal.. Tipik bir Arsenal maçıydı ama kendi ortalamalarının üstüne bile çıkmadılar performans olarak.. Beklerim yarın neler yazılacak bu takım hakkında..

Wenger'in Van Persie'yi kesip ortaya Diaby'yi atarak onu sahanın her yerinde dolaştırması güzel fikirdi.. Fenerbahçe'yi de ciddiye aldığını gösterdi.. 4-3-3 bu kadar modayken ve Chelsea'yle Liverpool'un neredeyse karakteristiği olmuşken Wenger'in bunu pek denememesi garip kaçıyordu zaten.. Üst sistem 4-3-3.. Sistemler hiyerarşisinin en üst noktasında yer alıyor şu anda, anayasadan bir farkı yok neredeyse.. Türkiye'de bu güzelliğin ne zaman farkına varacaklar onu da çok merak ederim..

Daniel Güiza'nın çok kötü oynadığı bu maçta yaptığı şey iki kelimeyle seyirciye oynamaktır.. Seyircinin bu tuzağa nasıl düştüğüneyse şaşırmamak imkansız.. Her fırsatta saçma sapan konuşup takım arkadaşlarını medyanın önüne atan, Fenerbahçe'den kısa sürede ayrılacağını düşündüğünü söyleyen adam sahaya çıkıp asıl görevini yapamadığı anlarda 2-3 deparla medyanın önüne attığı arkadaşlarını bir de seyircinin önüne atıyor.. Sonra Volkan'a ıslıklar, Uğur'a çığlıklar.. Güiza'ya alkışlar.. Geldiğinden beri kaçıncı karşı karşıyasını kaçırdı, kaçırdıklarının attıklarına oranı nedir onu sorgulayan yok ama.. 50 metrelik 2 depar attı mı seyircinin gözüne gireceğini öğrenmiş ne de olsa, kaçırsa nolur..

Kiev'in Porto deplasmanındaki galibiyeti şaşırtmadı.. 2 maçlarını izlemek yetti Porto'nun ne kadar kötü olduğunu anlamak için.. BATE'den bir sürpriz daha var.. Az kalsın 3 puanı alıyorlarmış yine, Tekke izin vermemiş.. Juventus eksiklerle Real'i yenip rahat nefes aldı.. Steaua-Lyon ve Villarreal-Aalborg maçlarında toplamda 17 gol var..

8 YORUM:

os dedi ki...

36 gol oldu sadece bu akşam... vay be..

fenerbahçeliler hala volkan'ı ıslıklasın, maldonado'yu yuhalasın.. i love you zico desin..

carlos'un adı da buraya kadarmış, ben 2 sene net götürür, 1 sene idare eder diyordum... yarım sezon idare edebildi anca..

tribünler yeni tuncaylarını buldular, gereksiz koşan, tribünlere oynayan, göstermelik şov yapan guiza..

o da tuncayları gibi bırakır gider..

bir galatasaraylı olarak ülke puanı açısından üzülüyorum...

ama işin eğlenceli kısmı da geçen sene yerlere göklere sığdıramadıkları bu takımı, kendileri yerin dibine batırıyorlar...

hem bir de şu var; stadda bir bölünme oldu.. ilk başta "aziz gol gol gol" sesleri geldi ve baya yüksekti. sonra ıslıklar falan geldi, böyle bi bölünme oldu..

ilerleyn dakikalarda, sadece ıslıkları duyduk, çok kısık bir sesle geldi televizyona tepkiler... benim hüsnü kuruntum da olabilir..

Adsız dedi ki...

guiza konusunda katılıyorum. yalnız bate ile ilgili birşey var. bu takım ilk maçta real madride 2-0 yenildi. ama uğur meleke namağlup diyor. yok öle bişey ilk maçta real madrid bate yi 2-0 yendi. bu arada akla zarar maçlar var. ve gerizekalı star. porto-kiev gibi gecenin en silik maçını 90 dakka veriyor.

Adsız dedi ki...

4-3-3 bu kdr modayken zeman gene başlasa keşke hocalığa :)

Parma Maniac dedi ki...

Başladı zaten dark knight.. Başladı da, kovuldu bile.. Sene başında Kızılyıldız'ın başına geçti, 2 hafta kadar önce de kovuldu..

apaç dedi ki...

2 gol hiç fena değil. semih'i biraz daha değil, tamamiyle çakma taner demirbaş guiza'nın yanında oynatıp; tek değişken kanat tercihini de deivid, deivid iyileşene değin kazım'dan yana kullanırsa aragones hala bir takım umutların peşinden koşabilir. en azından bu süreyi kazanabilir.

dün sahada diaby'den sonraki en beğendiğim şey fazlasıyla bülent uygun kokan fenerbahçe'nin taktiği oldu.

kesinlikle ısrar etmek lazım.

mondo trasho dedi ki...

güiza'ya alkış bonkörlüğü 14 milyon euro'nun oynattığı polyannacılıktır. o kadar para verdik, boşa gitmesin, alkışlayalım her haltını psikolojisi..

prometheus dedi ki...

biri tesadüf mü dedi?

Ortega dedi ki...

Vay be nihayet Güiza'nın kurnazlığını yazan başka bir blogger. Bir tek ben mi yazdım diyordum, demek ki benim gibi düşünen başkaları da varmış.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.