11 Eki 2008

,

Türkiye 2-1 Bosna Hersek


Sabri'nin verdiği kaçıncı ayardır bu "ayyy dünyanın en yeteneksiz futbolcusu bu!" saptamasına.. Ben sayamıyorum artık.. Şu kadar açık seçikken maçın yıldızıydı dememe gerek yok ama duran toplar, çizgiye inip kestiği toplar, verdiği paslar ve yetiştiği oyuncularla budur Sabri.. Her maç böyle oynamıyor tabii ama vasat ya da normal oynadığı maçlarda bile bıktırdı bu çocuğa gösterilen tepkiler.. Utanmadan yarın 50. defa bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir derler..

Terim'deki durgunluk çok ilgimi çekti 90 dakika boyunca.. Skibbe, Boekamp, Davala derken aklıma başka şeyler düştü tabii onu böyle görünce ama maçtan sonraki açıklamasında anlaşıldı ki ülkenin son zamanlarda yaşadığı şeyler dolayısıyla böyle Terim.. Duygularını hiçbir zaman saklayamadı zaten bu adam..

İbrahim Kaş Servet'in yanında çok iyiydi.. Batuhan tercihi tam bir fiyasko.. Batuhan çıktıktan sonra Nuri'nin girip 4-3-3'e doğru yol alma Halil'i almaktan daha büyük bir riskti, tutturdu Terim.. Son zamanlarda izlediğim en dominant milli takımdır bu.. Zevk verdi oynanan top, ikinci yarı o kadar kaptırmışım ki kendimi çayı kararttım ocakta..

Cüneyt Tanman üçlü defans yapan Bosna'nın açık oyuncularını Bosna da beklerini orta sahaya kadar çıkartıyor şeklinde yorumlayarak güldürdü.. Sonra neden antrenör olamıyoruz diye üzülürler.. Sabri'nin 25 metreden kendisine doğru gelen topa mükemmel vuruşuna da Sabri iyi vursa goldü diyerek ayrıca tebessüm ettirdi.. Fikret Engin zaten zor katlanılan bir adam, bir de bunları dinliyoruz.. Yine de sakinliğiyle, kaptanlığıyla sevdiğimiz adamdır Cüneyt Tanman..

Diğer gruplarda büyük sürprizler var.. En büyüğü Faroe Adaları'ndan.. Karel Brückner ilk maçta Fransa'yı hacamat ettikten sonra önce Litvanya'ya kaybedip sonra da Faroe deplasmanında 1-1 berabere kalarak bütün karizmayı yok etti.. İtalya Bulgaristan deplasmanından 0-0'la dönüyor.. Uçakta kutlama yapmışlardır Kıbrıs'taki geri dönüşten sonra.. Almanya Rusya'yı 2-1 yendi.. Adler kaledeydi ama bizim maça kurban gitti.. İngilizler Kazakları 5'ledi.. Golü Ashley Cole'un hatasından yemiş İngiltere, izlediğim bölümde devamlı Cole'u ıslıklıyordu tribünler top ayağına geldiğinde.. Arsenal taraftarları çoğunluktaymış tribünde.. Polonya'nın Çekleri yenmesi normal.. Fransa Romanya'dan 2-2'yle dönüyor, şaşırmadık tabii buna..

18 YORUM:

apaç dedi ki...

golde salt volkan'a yüklenilmemeli hata. servet'in de volkan'ınki kadar fahiş olmasa da bir hatası var. sene başından beri yapar oldu bunları niyeyse servet. duran toplarda tutmakla mükellef olduğu tüm adamlar gol atıyor muntazaman. maç sonu çıkıp ''pozisyon vermeden gol yedik'' demeçleri dışında bir şeyler yapması lazım servet'in. olmuyor böyle zira.

sabri hususunda sonuna kadar katılıyorum sana tardini. maalesef var böyle mimli futbolcular. ibrahim üzülmez mesela. hakan kadir BALTA'dan dört defa daha sol bek olmasına karşın; sırf onun kadar estetik kulak hatlarına sahip olmadığı için çarmıha geriliyor mütemadiyen.

bir de mehmet yıldız mevzusu var tabii. esame listesine kaleciden sonra yazılması gereken faal türk forvetlerinin en iyisi, iki birincil forvetin olmadığı 4 kişilik bir santrfor kombinasyonun en zayıf halkası olarak tribüne çıkartılıyor. bundan büyük bir günah var mıdır acaba?!!

Adsız dedi ki...

Eğer Fatih Terim'in durgunluğu (ki nasıl bir durgunlukmuş tartışılır) ülkenin son zamanlarda yaşadığı şeylerden dolayı ise eğer, o zaman ben de şüphesiz ki Michael Jordan'ım.

jose dedi ki...

apaç;

hakan kadır balta demesen sasardım:)

ayrıca domenech ıstıfa.

pclion dedi ki...

Ben katılamayacağım Sabri konusunda sana hocam. Tamam, gereğinden fazla eleştiriliyor olabilir ancak sezon boyunca izlediğim Sabri istikrarsız, bol pas hatası yapan, yerini kaybeden, sinirlerine hakim olamayan bir oyuncudur. Zaman zaman patlama yapan maçlar çıkarması onun süper bir oyuncu olduğunu ya da bu özelliklerini her zaman doğru kullanan bir adam olduğunu göstermez.

Benim bir futbolcuda aradığım (yukarda saydım) özelliklerin hiçbiri Sabri Sarıoğlu'nda yok. Sabri Sarıoğlu 5 sene önce altyapıdan çıktığından beri bir adım ilerletememiştir futbolunu, istikrar namına bir şey katamamıştır futboluna. Bundan 3 gün sonra iyi oynayıp oynayamayacağını da kestiremiyorum, işte problem burda.

Bunları Sabri daha skora etki etmeden, devre arasında "Sabri hayatının maçını oynuyor" diyen biri olarak yazıyorum...

Adsız dedi ki...

tardini cok guzel demissin abi sabri icin, ozellikle su sozluklere felan bakinca insan yuh artik daha neler diyor. adamin dalga gecmedikleri ne annesi babasi, ne sac kesimi berberi, ne yedigi kabak cekirdegi giydigi kiyafeti kalmamis.

hincala kapak olmustur umarim sabrinin bu oyunu tum sozluklerle beraber. gerci yine yazarlar dedigin gibi durmus saat bile 2 kere dogruyu gosterir diye.

bu arada ilk yorumu yazan arkadas bugun hakan baltanin 40 metreden verdigi paslari gordukten sonra bile bu adami ibrahim uzulmezle felan karsilastiriyorsan daha ne diyim sana ben.

hakan balta iyi bir sol bektir, gunden gune kendine yeni seyler katmaktadir felan bunlar gercekler. ama komik olan simdi hakan balta nereee ibrahim uzulmez nere yani.

Sacit Tekin dedi ki...

Sabri'yi iyi analiz etmek gerekiyor. İyi oynadığı zaman eleştirenlere "hala nasıl eleştiriyorsunu" demenin alemi yok.

2 sene önce Bursa maçında kendi sahasından aldığı topla 70 metre top süre orta sahadaki adamın solundan atıp sağından geçen sonra da gerçekten çok şık bir vuruşla golü atan da Sabri idi. Sabri'nin iyi oldğu bir çok maço biliyoruz ama Sabri nin esas eleştiri noktası istikrarsızlığı. Şİmdi çıkıp bana kim Sabri'nin oynadığı 10 maçın 7'sinde bu kadar olmasa da buna yakın bir performans ile isabetli ortalar ile oynayabileceğini söyleyecek. Hatta Tardini'nin bile bunu söyleyeceğine ihtimal vermiyorum. Şuna da belirtmek gerekiyor: Sabri dünkü maçta bek olarak sahadaydı ama açık mantalitesinde oynadı. Zaman zaman geride boşluklar bıraktı. Bosna maçı için bu tehlike arz etmeyebilir ama bir İspanya maçında, bir Benfica Olympiaskos maçınca bunu yapabilir mi işte orası muamma. Ha sabri genel özellikleri itibariyle bunu yapmaya meyilli, işte o zaman arka tarafı kevgire çevirebilirler.

Sonuç olarak, Sabri'nin bir takımda oynayacağı yegane yer sağ açıktır. Bek olarak özellikle zorlu maçlarda etkili olması (savunma anlamında) mümkün değil. Açık olarak oynadığı zaman da o geçmişteki istikrarsızlığındna kutulup bizleri mahçup eder umarım ama tablo Tardini'nin yazdığı kadar net değil Sabri için.

Reklamımı yapabilirim değil mi:)
http://sacitekin.blogspot.com/

apaç dedi ki...

last adsız;

burhan saatçioğlu da faal futbolculuk yaşantısı boyunca 40 metreden pas verdi durdu. muhtemelen hala da veriyordur bir yerlerde. mevzu 40 metreden ters top atmak değil, mevzu çok daha başka, mevzu hamurda.


ben bu ülkede ergün teber'inden, ümit özat'ına, tff1'deki ramazan kahya'sından, ferhat öztorun'una kadar binlerce hakan kadir balta'dan potansiyelli, o mevkinin hakkını h.k.b'den 100 kat daha fazla verebilecek adam sayarım.


keşke futbolda da basketboldaki gibi hoyratça olsa oyuncu değişiklikleri ve biz her korner ya da bilumum duran topta alsak bu adamı oyuna. beklese 18 dışında öyle, gelen toplara vursa, mistik gollerine bir yenisini eklese, ben de mutlu olsam sen de.


ama yok işte böyle bir şey. lütfi arıboğan futbolun başına gelene kadar da olmayacak gibi.

apaç dedi ki...

bir de tüm hakan kadir balta gönüllülerine soruyorum:

h.k.b dün sabri'nin skor 0-1'ken yaptığı ölümcül kademeyi yapabilir mi? elbette hayır. taa nerden gelicek de, o koşu temposuna sahip olucak da, kademeye girecek. tabiatına aykırı bir kere adamın.

peki sabri kadar oyuna çıkabilir mi? kendine belirlediği 15 metrelik alanda maç boyu oyalanıp, duran; aldığı paslarını büyük bir çoğunluğunu servet'e paralel pas olarak gönderen bir adamdan bahsediyoruz. neyin oyunu neyin çıkışı.

peki sabri kadar fonksiyonel midir? mesela hem sol arka, hem sol ön, hem de yeri geldiği zaman orta sahanın ortasında oynayabilir mi? elbette bu da hayır. son bursa maçında gördük. yusuf'tan sonraki en yararlı adamıydı bursa'nın.

peki ne iş yapar bu adam? nedir yerden yere vurulan diğer cenahtaki mevkidaşı sabri sarıoğlu'ndan farkı? düzgün fiziğimi? yoksa her daim bakımlı görünen saçları mı? nedir? gerçekten çok merak ediyorum.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Apaç sen Hırvatistan- Türkiye maçını izledin mi?

Hakan Balta türkiye liglerinin en kalifiye Türk sol bekidir. Kademe anlayışı, fiziğini kullanmayı bilmesi, markaj anlayışı, top tekniği diğer bir sürü savunma oyuncusundan daha iyidir.

Boşa ötmek, paragraflarca saçmalamak manasız. ön liberoda sol bekte stoperde yararlanılabilecek bir Ergün Penbe2dir Hakan Balta ve sizde sırf ofansif özellikleri kötü diye sırf göze hoş gelen driblingleri yok diye beğenmezsiniz.

Siz ha bire dribling yapmayı düşünen ama devamlı savunmasında boşluk bırakan uğur boralları beğenirsiniz
Bende Galatasaray sol tarafına bir senedir duvar ören ve galatasarayın o bölgeden gol yemesini 1 senedir engelleyen Hakan Balta'yı beğenirim (Hemde önünde savunmasına yeterince yardım etmeyen Arda oynarken yaptı bunları)

pi dedi ki...

Hakan Kadir Balta ile de alıp veremediğin nedir bilmiyorum apaç ama meydanı boş bulduğun zaman sağlam sallıyorsun.

Bir defa Hakan, Galatasaray'ın sol bek sorununa çözüm olmuş bir adamdır. Volkan Yaman'ın takıma geldiğinden beri attığı prekazivari şuttan başka hiç bir şey yapmadığını, onun öncesinde de Ferhat Öztorun'un ligde hiç bir şekilde göze çarpmayan performansları nihayet Fenerbahçe maçında galatasaray'a müthiş hatalar olarak geri dönmüş ve 4-0 kaybetmiştik Kadıköy'de.

Dün maçı izliyorum, Bosna kaç defa sağ kulvarını kullanabildi, kaç orta yapıldı Hakan'ın bulunduğu kanattan? Neredeyse tüm pozisyonları Bosna'nın kendi yarı sahasında ortadan veya sol kanatlarından kaptıkları toplar sonucu başladı ve yine ya ortadan ya da bizim sağ tarafımızdan gelebildiler. Sol tarafta Bosna'nın en ufak bir işlevselliği dahi yoktu. Bir çok galatasaray maçında da bu böyledir.

Hakan bariz hatalar yapmayan, daha çok garanti oynayan, kademeye iyi giren, potansiyeli elbette ki genç bir Roberto Carlos kadar olmasa da, bugün Almanya'da, İtalya'da, İspanya'da çok ama çok rahat her takımda forma giyebilecek bir oyuncudur.

Sabri'yi bir maçlık performansına bakıp "yeni cafu" olarak lanse ederken, geri kalan 1500 maçta yoldurttuğu saçlardan örgü örsek dünyayı kucaklayacak bir halatımız olurdu, bunu unutuyorsun.

Önündeki adam Arda olsun, Kewell olsun (ki ikisi de harika kaliteli oyuncular) uyum içerisinde, atağa kalktığında dahi savunmasında açık vermeyen ve savunmanın ortasındakilerin açıklarını da çok defa kapatan bir adam Hakan Balta.

Sabri'nin skor 1-0 iken ayptığı ölümcül kademeymiş...

pi dedi ki...

Ayrıca ortada yapılan bir hata varsa her daim galatasaray'lı oyunculara yıkma çabanı da alıştığım için artık, hayretle falan izlemiyorum.

Volkan bunu yapıyor, hep yapıyor. Bırakın diyor ama topu ancak kalesinde görüyor. Kesinlikle güven vermiyor. %100 hatalı, Servet'i de sezon başından beri eleştiriyorsun, bir fırsatın daha oldu Volkan'ın beceriksiz ve dikkatsizliği yüzünden.

Adem dedi ki...

Ben de şunu anlayamıyorum: Sezon boyunca, euro2008 boyunca rezalet bir futbol oynayıp da, kalkıp bir maçta iyi oynadığında "kaçıncı ayardır sayamadım" yaklaşımı nasıl bir sabır ve bilenme işidir doğrusu pes. Sabri aynı sabri, heyecana gerek yok. Emin olun ki bu kadar "sabır" Hüseyin Çimşir'e gösterilse milli takımın yıldızı olurdu. nokta

apaç dedi ki...

@extensor

hakan kadir balta betimlemelerindeki tüm özellikler bir stoperde olan/olması gereken özellikler. ama maalesef stoper değil bu arkadaş. 4-4-2 gibi varlığı kanatlarla açıklanabilen bir sistemin arka kanatlarından biri. ve üzülerek söylüyorum ki o bölge için çok çokk çokkk yetersiz.

yok artık, kalmadı hakan kadir balta tarzı italyan çakması, ben işimi yapar, topumu keser, oyuna sokar; maç biter, duşumu alır, otobüsüme binerim bekleri -hoş bunları yaptığı da söylenemez ya-. devir oyunun iki yanının da hakkını veren beklerin, evra'ların devri. pancaro'ların değil.



@pi

dün maçı bende izledim. bosna sadece sağ taraftan değil, hiçbir bölgeden gelemedi. ama emin ol, bir yerden gelmeyi düşünselerdi, bunu ilk hakan kadir balta'nın kanadından yaparlardı.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it was an important victory and next wednesday an easy game against Estonia-it is a very easy team, so no problem-
Regards,
http://www.saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

pi dedi ki...

@apaç

Sabri'nin ileri çıkışlarında İbrahim Kaş'ın kendini parçalaya parçalaya (ki gole sebep olan faul de böyle bir anda gerçekleşmiştir) savunmaya çalıştığı sağ bekimizdeki deriiiiiiinler ötesi boşluğu değerlendirmek yerine Hakan Kadir Balta'nın Servet'in tek bir adım dahi atmasına gerek kalmayan bölgesinden gelecekse bir takım, o takımın teknik direktörü ancak sen olabilirsin bu durumda.

Bu kadar kötü maç yorumlayan bir adam görmedim, Adnan Aybaba dahil.

Bırak sağ bek sol bek devrini de, devir senin gibi yorumcuların devri apaç'ım. Taktik zekadan yoksun, sadece sansasyon yaratıp ilgi çekmeye çalışan "yorumcuların" devri. Bak birisi Beşiktaş'a yardımcı antrenör oldu bile...

Adsız dedi ki...

sol bek demişken, hakan ünsal midemi bulandırıyor. hiç bir zaman sevmedim ama artık nefret uyandırıcı. ne kuyruk acın varmış arkadaş. koca kulüp size mi ait olacaktı.. bi yazı yazmanı isterim parma bu konuda..

Adsız dedi ki...

@apac

burhan saatçioğlu, lütfi arıboğan diye hirs yapmissin bakiyorum ilk postunda :) lol

tardini ne dusunuyor balta konusunda acaba?

mondo trasho dedi ki...

bloga eleştiri...
potansiyelin varken neden yazılarını sadece maç önceleri ve sonuçları ile kısıtlı tutuyorsun? neredeyse başka birşey yok gibi. yoksa konseptin limitleri bununla mı sınırlı? hafta sonu ma... öncesi bir yazı, sonrası bir yazı... bitti.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.