31 Eki 2008

Timo Hildebrand


Salt yetenek yeterli midir kalecilik için? Yeterli olmadığının çok net örneklerinden biridir Timo Hildebrand.. Piyasaya çıktığı günden beri çok yetenekli olarak nitelenip bunun bir adım ilerisine gidememiş bir adam Timo ve şu anda Valencia'da da mutsuz.. Kahn ve Lehmann sonrası bu Tim Wiese, Rene Adler, Manuel Neuer, hatta Michael Rensing gibi genç kaleciler piyasaya çıkmadan önce Almanya kalesi için en önemli isim olarak görünüyordu Hildebrand ama taşıyamadı bu ağırlığı.. Artistik açıdan gerçekten klas kaleci.. Refleksler güzel, artistik kurtarışlar, uçuşlar muazzam.. Ama bir kalecide olması gereken dinginlikten, olgunluktan pek nasibini alamamış.. Çok yetenekli olup sırf bu olgular yüzünden çok komik goller yiyebilen diğerlerinden farkı yok Hildebrand'ın.. En büyük hatası efsane olabileceği Stuttgart'ı bırakmasıydı belki de.. Şimdi Valencia'da 3. kaleciliğe düşmüş durumda, ki önündekiler de futbol bebeleri..

Geçen gün Valencia'da mutlu olmadığını, burada istenmediğini düşündüğünü ve bu nedenle de gitmek istediğini açıklamış Hildebrand.. Brezilya'dan gelen 23 yaşındaki bir çaylak olan (ki Allah'ı var çok iyi maçlar çıkardı şu ana kadar) Renan Soares formayı kapınca, kulübe de bir başka çaylak Vicente Guaita'ya gidince 30'una gelmiş Timo için başka bir açıklama yapma şansı kalmıyor tabii.. Unai Emery antrenmanlardaki performansından memnun değilmiş Hildebrand'ın.. Olimpiyatlardan altınla gelen genç Renan'ı da bulunca yüzüne bakmamış Alman'ın.. Sonuç, muhtemelen Ocak'ta evine dönecek olan bir kaleci.. Olgunluk çağına giriyor artık yavaş yavaş.. 30'undan sonra şov yapan bir sürü kaleciden örnek alıp, çoğunda olmayan yetenekten sonuna kadar nasibini almış bir eleman olarak bunun değerinin farkında olmalı Timo kardeş.. Gerisi kolay zaten..

4 YORUM:

apaç dedi ki...

sırf 3-4 bin kombine, 10-15 bin forma uğruna arda'yı bitiren yönetime sesleniyorum:

o pozisyonda de morgan varmış, orkun varmış, aykut varmış bakmayın. hemen alın bu adamı. gitmesin katar'a. mani olun. lütfen.

Adsız dedi ki...

son 5 yilin en iyi galatasarayi diye salladiktan sonra iki mac cakilmaniz ve sesinin hic cikmamasi da cook cook komikmis ya.

Mesut Ulukök dedi ki...

Emre her maçın yazısını yazmakla yükümlü değil. Ne bu bok atma sevdası? Çok komikmiş hadi gülelim, ha ha ha...

maria lopez garcia dedi ki...

Ben de bir yazı bekledim ama fikrine saygı duyduğum bir GS taraftarının ne diyeceğini merak ettiğim için.. Yoksa ister yazar ister yazmaz, bir sürü de sebebi olabilir. Bu ilkokul çocuğu kıvamındaki yorumu görünce dayanamadım. Bir şey bekliyorsan doğru düzgün yaz, yok amacın laf sokmazsa zerre kadar becerememişsin. İnşallah şakadır.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.