19 Eki 2008

,

Spider-Man 4 & 5


Sony ile Sam Raimi 3. ve 4. filmlerde yapmaları gerekenleri 4. ve 5. filmler için yapıyor.. Raimi 3 fiyaskosundan sonra kararsız olduğu seriye geri dönüyor.. Tobey Maguire ve Kirsten Dunst da 2 filmlik kontrat imzalamışlar.. Fanatik Laker Tobey'ye sevinmemem imkansız ama aynı şeyleri Kirsten yenge için söyleyemeyeceğim.. Olmasa daha mutlu olurdum..

2 benim için döneminin en iyi çizgi roman uyarlamasıydı.. Ki çok sağlam bir orijin hikayesinin de üzerine gelmişti.. Daha sonra Nolan çıkıp Batman Begins ve The Dark Knight'la bütün çizgi roman ve uyarlamalar dünyasını maymun etti ama hala Spider-Man 2 bu iki Batman'den sonra en tuttuğum uyarlamadır benim.. Nolan'ın Batman'inin eksikleri olan karikatürizasyon ve çizgi roman estetiğinden de sonuna kadar nasibini almış ve bu iki olguyu müthiş kullanmış bir yapımdır, Raimi sağolsun.. Fakat üstüne o kadar rezil bir 3. film geldi ki hem Raimi en iyi uyarlama üçlemesi yapma şansını tepti, hem de çoğu fan'ın en favori karakteri olan Venom harcanarak okuyucuların sinir kat sayısında artış sağlandı.. Ki olacak iş değildir.. Bu kadar umut vadeden iki filmden sonra Venom'un piyasaya çıktığı bir filmin fiyasko olması son yılların en büyük hayal kırıklıklarından birini yarattı bende..

Neden 3 ve 4'te yapılması gerekenler 4 ve 5 için düşünülüyor dedim? Çünkü 4. ve 5. filmler 5-6 ay içinde peşpeşe çekilip yine tahminimce aralarında çok zaman farkı olmadan vizyona girecekler.. Bu yöntem Venom'un orijin hikayesi için mükemmel olacaktı ama bunu düşünmediler zamanında.. 3. film simbiyotun dünyaya gelişi ve Spider-Man'e bulaşmasıyla geçip bu arada filmin ana kötüsü ve Harry Osborn üzerinden şekillense, film de simbiyotun Eddie Brock'u ele geçirmesi ve Venom'un ortaya çıkmasıyla birlikte bir "to be continued" hadisesiyle bitse, 6 ay ya da 1 yıl arayla Spidey vs. Venom tadındaki adrenalin bombası vizyona girse Spider-Man'in fanatikleri kendilerinden geçmiş bir şekilde 6 ay boyunca kamp kuracaktı sinema salonlarına.. Bu fırsatı tek filme 3 villain'i doldurarak ve hiçbir hikayenin altını doldurmayarak yok etti Raimi.. Üstüne kardeşiyle birlikte yazdığı paçavra senaryo ve çizgi romanın ruhunu zedeleyen onlarca olguyla ilk iki filme hiç yakışmayan bir finalle üçlemeyi bitirdiler..


4. ve 5. filmler nasıl bir iki filmlik hikaye peşinde koşacaklar bilmiyorum.. Belki bu iki film bir bütün de oluşturmayacak.. Ama Nolan'ın değiştirdiği uyarlamalar dünyasından sonra artık Spider-Man'in de biraz ciddileşmeye ve karakter kazanmaya ihtiyacı var.. Bu nedenle ilk 2 film sayesinde çok saygı duyduğum Raimi'nin seriyi bırakması doğru olacaktı bence ama gerçekleşmedi.. Raimi'nin artık yapması gereken Nolan'ın ciddiyetinden ve realist yapısından biraz örnek almak olmalı.. Yeni filmler için villain olarak Lizard ve Carnage düşünülüyor, etrafta dönen elemanlar bunlar.. Lizard için ilk iki filmde iyi kötü bir altyapı oluşturuldu Dr. Connors sayesinde.. Carnage da son filmin üstüne rahatlıkla kullanılabilecek bir karakter ama Raimi bunu da harcasın istemem, Lizard daha doğru bir seçim olacak o nedenle bence.. Bu arada Carnage için bir ara Jim Carrey'nin gelebileceği konuşuldu ama pek uzun sürmedi bu dedikodu..

Bir umut bekleyeceğim yeni filmleri.. 3. filmdeki çok villain'li yapının seriye hiçbir şey getirmeyeceğini anlayan prodüksiyon ekibi ve Raimi olayları ilk iki filmdeki gibi tek villain etrafında geliştirmeyi düşündüklerini açıklamışlardı o başarısızlık sonrasında.. 2. filmin ciddiyetinde, 2. filmdeki tren üstü aksiyon sahnesi tadında estetize edilmiş sekanslarla (ki bu tip bir filmde izlenebilecek en gaz, en estetik, en stilize, en klas sahnedir Doc Ock'la yapılan o dövüş.. 4 yıldır geçen olmadı daha, bir 4-5 yıl daha geçilmez sanırım) iyi bir uyarlama daha izleyelim.. Batman çok rakipsiz kaldı bu ara, akıllı olsun Raimi, örümceği yarasa karşısında müşkül duruma düşürmesin daha fazla..

7 YORUM:

Blogspor dedi ki...

Spiderman 4'te büyük ihtimal Cat Woman ve Carnage ortaya çıkacak.İnternete yayılan resimlerden bu kanı ortaya çıkıyor.Umarım 4. ve 5. filmler beklenildiği gibi güzel olur.

Parma Maniac dedi ki...

kırmızıbeyaz sanırım Black Cat demek istedin.. 3. filmdeki Gwen Stacy kepazeliğinden sonra bir başka sarışını daha benzer şekilde harcayabileceğini düşünmüyorum ben Raimi'nin.. Çok eleştiri aldı zaten Gwen yüzünden.. Eli yüzü çok düzgün bir hikaye yazılabilir tabii ama ben 4'te çıkacağını sanmıyorum Black Cat'in.. İhtimaller dahilinde ama tabii..

Blogspor dedi ki...

Black Cat düzeltmesi için teşekkürler :).Bence asıl değinilmesi gereken konu Venom yok mu oldu?4'te Carnage çıkarsa Venom ile ortaklık mı kuracak?Eğer bu ortaklık olursa Black Cat ortaya çıkabilir.

Parma Maniac dedi ki...

Evet yok oldu.. En azından Eddie Brock öldü Goblin'in o bal kabağı bombasıyla.. İskeleti falan göründü elemanın ilk filmde o bombayla mefta olanlar gibi, geri döndürülemez.. Ama Carnage'ın çıkışı için malzeme var.. O patlama esnasından simbiyotun küçük bir parçasının kaçışı sayesinde Carnage'la bağlantı kurulabilir.. Ya da meteorun ilk düştüğü yer üzerinden..

Benim bildiğim kadarıyla Black Cat hadisesinin simbiyot hikayeleriyle ilgisi yok, o nedenle bir bağlantı kurulacağını sanmıyorum filmlerde..

Adsız dedi ki...

Carnage, Kertenkele Adam ve Akrep Adam birleşecekmiş ve Spidey i öldürmeye çalışacakmış. Ama Kedi Kadın da olacak. O da bizden olacak galiba :D Carnage varsa spidey in işi zor bee :D Venom dan bile güçlü

Adsız dedi ki...

Beyler hatırlarsanız parçanın teki doktor araştırmak üzere almıştı venom devam etcek bidahki seride ve hopgoblin olcak black cat ise 5 de çkacak sanırım :)

Adsız dedi ki...

4 de caranage olacak bence ve 5 de ise doctor ock. la caranage birleşecek ve yeni çıkan canavarın ismi monster-ock olucak bende spiderman 1 2 3 4 5 oyunlarının birleşdiği bir oyun var onda caranage var, caranage kim ben bilmiyorum ama bilmeyen arkadaşlarıma anlatayım caranage de venom gibi ama daha güçlü cırtlak sesli ve venomun kırmızısı. monster ock sa caranage ama doctor ock. un kolları var bu canavar okadar güçlü ki... neyse her halde bu kadar bilgi yeter :D

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.