10 Eki 2008

Mustafa Denizli Şampiyon Yap Bizi


Beşiktaş'ı 2 gündür izliyorum.. İbret verici gelişmeler yaşanıyor.. Prensipler çiğneniyor, şovlar yapılıyor, yönetim eski teknik adam tarafından eleştiriliyor.. Taraftar herkese tepki gösteriyor..

Devre arasında bir takımın başına geçmem ben diyen Denizli Beşiktaş'ın hocası oluyor, bu kulüpten içeri giremez Denizli diyen Demirören'e Denizli'nin ayağına gidiyor.. Üstüne Denizli istemiyor diye adamı Sinan Engin'i kovuyor.. Denizli her pazartesi futbol dağarcının boyutlarını teşhir eden Sergen'e ikinci adamlık için teklif yapıyor, kulüp Sergen'in lisansı olmaması sayesinde kurtuluyor bu işten.. Nerede yaşansa fotoroman olur bunlar, Türkiye'de doğal bir olay tabii..

Ertuğrul neden gitti anlamadım.. Kharkiv yüzünden gitti, ortada olan o.. Yoksa lig performansı gayet iyi takımın.. Trabzon deplasmanını atlatmışlar, 4 galibiyet 2 beraberlikle yollarına devam ediyorlardı.. Bir Kharkiv nasıl yıktı Ertuğrul'u.. Daha önce bahsettiğim gibi "köy takımı" vasfıyla.. Eğer Beşiktaş yönetimi ve taraftarı Kharkiv'in hakkını verip kendi takımının bu tip takımlardan daha üstün olmadığını bilebilecek vizyona sahip olsaydı Ertuğrul Sağlam görevinin başındaydı şu an.. Kendi ayarında bir takımda 4 yemek başarısızlık mıdır? Öyledir evet ama hoca gönderen türden değil..

Yönetim de, taraftar da Ertuğrul'un sisteminden hoşnut değildi.. Geçen sene bunun tam tersini oynarken de hoşnut değillerdi ama.. Bir de hoşnut olduklarını söyleseler mutlu olacak birçok kişi.. Denizli geldi.. Nobre, Bobo, Holosko, Delgado'nun aynı anda oyunda olduğu zamanlar yakındır Beşiktaş'ta.. Avrupa'yla işi olmayan bir takım için Denizli'nin sistemi çok büyük sorun yaratmaz ama ligde çıkaracağı kadroyu ve oynayacağı topu merak ediyorum ben şimdiden.. Hala Sergen'indeyim ama ben işin.. Her Pazartesi Sergen'i izleyen biri nasıl gidip gel yardımcı ol der anlayabilmiş değilim.. Muhtemelen oyuncularla iyi iletişim kuracağını düşündü Denizli, öyle düşünmek isterim.. Eğer teknik bir sebebi varsa bu seçimin vah Beşiktaşlı'nın haline derim sadece.. Hatta dedim bile..

Hayırlı olsun..

3 YORUM:

apaç dedi ki...

son derece gerekli bir müdahalenin ardından yapılmış son derece akılcı bir hamle. şu aşamada -lucescu da dahil- bundan iyisi olamazdı.

tüm beşiktaş camiasının 2008-2009 sezonu turkcell süper ligi şampiyonluğunu kutlu olsun.

ynwa dedi ki...

ben olsam sivok - zapotocny ikilisi yerine zan ve toraman'ı tercih ederim ifadesi arşivlerdedir, trabzon maçından sonra söylemiştir bunu kendisi.

Adsız dedi ki...

denizli de görüyordur bence sergen in çoğu yorumundaki sığlığı.. ama onun "akla karpuz kabuğu düşürme" potansiyeli hoşuna gitmiştir, bunu değerlendirmek isteyebilir. dünyaya terim gibi bakan bir adam değil bence denizli.. herkes ona tapınsın istemez. onun yerine "hala holosko mu oynuyor hocam" vs tarzında tepkiler verebilecek, söylediği yalnış olsa bile en azından bunu korkmadan dile getirecek, ve öyle ya da böyle, zeka sahibi birini yanında istemiş olabilir. bence mantıklı.. bana düşündürücü gelen sergen in bir futbolcuya gidip "idman tempon çok düşük bu aralar" gibi basit bir uyarı yapması halinde duyacağı kahkahalar.. bir futbolcu ne mal(!) olduğu bilinen birini artık yardımcı hoca olsa bile ne kadar ciddiye alır ki..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.