2 Eki 2008

Köy Takımı


4-1'lik mağlubiyet sonrası yarın böyle adlandırılacak Metalist Kharkiv bizim basında.. Shakhtar'ın, Kiev'in harcadığı paralara bakmadan, Rus ve Ukrayna futbolundaki yükselişe bakmadan, Barca'yı hacamat etmek üzere olan Shakhtar'ın orta sıralarda kaldığı bir ligde 3. sırada olan Metalist'e içeride dışarıda 5 atmalı Beşiktaş.. Hangi kadroyla, kime atıyorsun diye sormayın.. Galatasaray'la Beşiktaş maçı arasında kafayı sağa sola çevirmekten iki maçtan da fazla bir şey anlamadım ama Beşiktaş gerçekten çok kötüydü.. Bu kadar berbat bir oyun oynaması eleştirilsin ama nasıl eleniriz bunlara denmesin.. Büyük bir fark yok çünkü iki takım arasında.. Bunların liderlerini 2 gün önce Fenerbahçe karşısında izledik.. Bizim CL çeyrek finalisti pozisyona giremedi.. Kiev'deki maçta ne olacağını da göreceğiz Kiev de çok dandikmiş diyenleri.. Keza Metalist.. Keza Shakhtar.. Keza Metalurh.. Bu takımların Türk takımlarından geriye kalır bir durumları yok.. Bunu idrak edebildiğimiz, kendi takımlarımızın güçlerini daha doğru değerlendirebildiğimiz zaman sanırım daha güçlü olacağız Avrupa'da.. O zamana kadar idare etmeye devam..

13 YORUM:

peralta dedi ki...

bazı kaleciler çok talihsizdir. hakan öyle mesela. bence bugün beşiktaş'ın en iyisiydi. yediği kadar kurtardı en azından. ama işte tabelaya baktığın zaman 4 tane yemiş oldu gene. yediği goller de de hatalı değildi.

metalist cidden iyi takım. çok iyi yere parmak basmışsın abi, kendi takımlarımızın ne olduğunu bilelim de, ondan sonra bakarız duruma. bellinzona orta sahasındaki wahab ve metalistteki stoper papa türkiyedeki her takımda oynar bence.

Adsız dedi ki...

bu durumda beşiktaş mezra takımı oluyor herhalde:)
neyse şaka bir yana metalistin oyunu resmen keyif verdi.
gs gene kötüydü . gruplarda işi zor.
kura çekimi ne zaman yarın mı* bilip te cevap vermeyen top olsun.) D D

Adsız dedi ki...

bence klasik bir beşiktaş macerasıydı (avrupada) o kadar uzun boyulu ukrayna analizine gerek yok. mesela bir polonya takımı olsa da sonuç değişmezdi.

beşiktaş avrupada kapıkuleye kadar.

ynwa dedi ki...

gene çok yerinde bir konuya değinmişsin, belki de en büyük sorunumuza; haddimizi bil(e)memek. bize sadece avrupa'nın devleri rakip olabilir, başkası olamaz! daha az önce sergen'i dinliyordum dediği şu; "ya bu kiev'de metalist'te bir tane yıldız oyuncu yok, kaç tanesinin adını biliyoruz, hangisini alıp da bizim takımalara koyarsın" işte hala aynı kafa aynı zihniyet, aynı kendini bilmezlik. ve ben bunun değişecegini hiç ama hiç sanmıyorum.

Adsız dedi ki...

ayrıca dünyanın en kötü defans oyuncusu ve en kötü teknik direktörü bizde. bir daha ispatlandı

ynwa dedi ki...

kura çekimi 7'sinde isimsiz :)

Adsız dedi ki...

yahu şu golün linki falan yok mudur.

jose dedi ki...

enfes bır yazı olmus
elıne saglık parma.

apaç dedi ki...

serkan kurtuluş? postunda defa kere zikretmiştim. sadece genç bu arkadaş, yetenekli değil, orijinali dolmabahçe'de bu sadece gökhan şükür demiştim. o gün de yanılmamıştım, bugün de yanılmadım, serkan kurtuluş iki yıl sonra bozüyükspor'da oynarken de yanılmamış olucam. bu günde felaketti. penaltıyı ona yazıyorum.

takım gene kötüydü. gram top oynamadık. allahtan bellinzona idi deplasmandan avantajlı dönünen takım. yoksa başlardık gene lige konsantre olmaya.

skibbe elinde 4 tane sol bek olmadığı için 3 sol bekle oynamaya devam ediyor. steau maçında da 6 stoper olmadığı için 5 stoperle çıkmıştı maça. çok garip işler bunlar.

lincoln'de azıcık bir ilerleme, bir heves gördüm. özellikle 10 dakika yere düşmediği bir süreç vardı ki çok beğendim. olimpiyattaki rize maçından sonraki en iyi performansıdır benim için. zaten genel toplamda dörttür oynadığı maç sayısı.

maçın durağanlaştığı anlarda meira gene bir stoperden fazlası olduğunu gösterdi. muhakkak 2. ya da 3. bölgelerde yararlanılmalı bu adamdan. harcanıyor o bölgede. çok üzülüyorum.

onun dışında beşiktaş maçını izlemedim. çıkan kadroya baktım. faturayı direk ertuğrul sağlam'a kesiyorum. cuma, akşam antremanında mehmet ekşi olmalı delgadoya yelek veren. gerisi bu kaliteli ve dengeli kadro ile kolay zaten.

Adsız dedi ki...

yalnız o nasıl bir goldür yahu?allah ne verdiyse vurdu adam.hagi'nin monaco'ya attığı golden sonra bu kadar güzel uzaktan atılmış bir gol izlememiştim sanırım.

bence beşiktaş'ı rakibin ilk maçtaki performansı yanılttı.çok fazla kapanmları ve basının "adı bile duyulmamış takım" gazlamalarıyla bir hayli hafife alındılar.ama adamlar baya sağlam olduklarını kanıtladılar.açıkcası galatasaray'ın grubuna düşmelerini istemem kesinlikle.ki büyük ihtimalle 5.torbada yer alacaklar.çok tehlikeliler.

galatasaray'ı ise bu maçta eleştirmek bence yersiz olur.sahadaki 11 oyuncudan 9u defans orijinliydi arda da çıktıktan sonra.böyle bir kadroyla rakip kim olursa olsun fark beklemek,top oynamasını ummak haksızlık bence.şu an ki malzemeyle çıkacak en iyi şey bu.

bir de nedir bu sakatlıklardaki bu sezon ki artış yahu?asy nin çimlerinde mi bişi vardır,florya'da mı zemin kötüdür,doktorlar fizyoterapistler mi işlerini layıkıyle yapamıyor?bir takımda 13 sakat oyuncu olur mu yav?sakatlanmayı da geçtim 1 aydan evvel dönen olmuyor takıma.

galatasaray kaçıncı torbada olcak bilen var mı son olarak?

Parma Maniac dedi ki...

3. torbada dinamyt..

aşkın dedi ki...

Defansa adam lazım, bayıl paraları tartışmalı Zapo - Sivok - Seric.
Planlama yok, kontenjan yüzünden Tello ligde bek Avrupa maçında kanat.Arkasında fazla şans bulamayan Seric, kaldı ki önlü - arkalı birbirlerini ne kadar tanırlar bu ikisi..
Aradaki fark bu, o adamlar transferi nasıl yapıyor sen nasıl yapıyorsun.Bu iş eksik mevkiye para saçarak adam getirmekle olmuyor.
Galatasaray bindi bir alamete, gidiyor kıyamete.Bu takım zorlu bir Avrupa maçında hangi 11 ile maça çıkacak belli değil.Skibbe bunun denemesini ligde yapmalı, yaptığında medya celladı olacak ama yapmalı.Madem ki üst düzey bir Avrupa takımına karşı çift forvet - Lincoln - Kewell - Arda ile çıkılamaz, o halde bunun hazırlığı nerede? Bunun uygulaması ilk olarak o kritik maçta mı olacak?

pi dedi ki...

Geçen hafta Galatasaray'ın sağlık ekibi değiştirilmiş diye okumuştum, hiç bir tetkikleri tutmuyormuş, futbolcular başka doktorlara muayene olmak istemeye başlamışlar, Adnan Polat'da yolu göstermiş.

Ayrıca, futbolun irrasyonel bir oyun olduğu ve topun da yuvarlak olduğunu hesaba kattığımız vakit, meşhur takımlarla adı duyulmamış takımların maçlarında hele ki ortada bunca para dönüp duruyorken garanti gözüyle bakmamak lazım.

Biz kendimizi nimetten sayıyoruz futbol arenasında, elin metalci gavuru sonra elini kolunu sallaya sallaya 30 metreden takıyor, isviçre'nin köy takımı dediğimiz 3 tane çakıyor şampiyonumuza, birimiz burun farklıyla eliyor, birimiz rezil kepaze bir şekilde eleniyor...

Bir sonraki turda Lech Poznan gelse de GS'yi 4'lese hâlâ aynı martavalı okuyor olacağız. Köy takımıymış da bilmemneymiş, yazıklar olsunmuş.

Yazıklar olsun tabii, BJK de GS'de bu takımları içeride dışarıda beşleyebilirdi ama ne olursa olsun artık köy takımı yok hocam. Aynı platformda, sadece maçı kazanmaktan çok daha fazla şeylere oynanıyor futbol.

Apaç'a katıldığım nokta ise Galatasaray'ın çok fazla ilerleyemeyeceği. Belki grupları geçer, ki bu kadro lider ya da ikinci olmalı, üçüncülükte yazık olur ama işaretler kötü ve bir takımdan fena fark yiyecekmişiz gibi geliyor, yediğimiz gollere, verdiğimiz posiyonlarla bakarak söylüyorum bunu. Sakatlar zaten eksik olmuyor. Hayırlısı bakalım...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.