23 Eki 2008

,

Galatasaray 1-0 Olympiakos


Son 5 yılın Avrupa'daki en iyi Galatasaray'ıdır bu.. Bu cümleyi en son geçen seneki içerdeki Leverkusen maçı için kullanmıştım sanırım, bu maç onu geçti.. Defansif anlamda, ofansif anlamda, pozisyon bulmada ya da başka bir şeyde, bu maçtan iyisi bulunmaz kötü geçen son 5 senede.. Bu futbolu gördükten sonra da olumsuz şeyleri yazıp keyif kaçırmaya gerek yok.. Zaten sene başından beri oynanan topun özeti berbatken ve 2 hafta önce iyice dibe vurmuşken oradan gösterilen bu çıkışta anlamı da yok..

Galatasaray'ın dizilişi, oyuncuların yerleşimi, oyuncuların mevkiilerine göre gösterdikleri özellikleri.. Çok eleştirilen Kayseri deplasmanından farklı mıydı bugün? Değildi.. Bu Skibbe sisteminin işlemesi için sene başından beri ifade etmeye çalıştığım ve Trabzon maçında da az da olsa iyileşme olarak gördüğüm orta ikilinin hücum hattına doğru yaklaşması ve kanatların ileri çıkışlarla bu sistem için olmazsa olmaz açık/forvet idealine yaklaşmaları bu maçta da artarak devam etti.. Sahadaki sistem ne? Pozisyona girme sıkıntısı yaşayacağın 4-4-1-1.. Oynanan futbol ne? Son yılların Avrupa'da en iyisi.. Lincoln'ü ortada, Arda ve Kewell'ı açık/forvette böyle kullanabildiğin zaman ikinci forvete gerek yok ki, sene başından beri iddiam bu.. Ama Türk taraftarı ve medyası sabırsız, Türk taraftarı ve medyası hemen olmuş sistem bekliyor.. O sistem olmayınca da, e bari ortadan, defanstan adam alalım, ikinci forvetle oynayalım kolaycılığına kaçıyor.. Olması gereken üzerinde diretip, çalışıp onu iyileştirmeyi düşünmüyor kimse.. Allah'tan başta bir düşünen var bunca karmaşaya rağmen de o kolaycılık yerine gerekirse defanstan bir adam sürülüp oraya o boşluk dolduruluyor.. Bu sistemle bu topu oynayabiliyor musun? Oynayabiliyormuşsun işte..

Artık üzerinde devam etmek gerekiyor demek ki.. 2 hafta önce sezondaki berbatlığının en dibini görmüş bir takımın 10 gün içinde futbol anlamında bu kadar toparlanması normal değil, 1-2 hafta içinde çok kötü bir maç daha çıkarabilir Galatasaray, çıkaracak da.. Eskişehir deplasmanı sağlam adaydır hatta bunun için.. Bu geceyi görüp tamam geri döndük nidaları atmanın gereği yok.. Ama düzen nettir, sistem bellidir.. Çalışmaya devam..

Ayhan-Meira ikilisine Lincoln'ün bir supporter'dan beklenmeyecek mücadeleciliği katması gecenin muhteşem futbolunun özeti.. Topal ne zaman döner bilmem, Linderoth'un döneceği de yok zaten.. Ama Servet'le defanstaki durumlarını düşünüp oraya girebilecek Emre Güngör'ün getirdiği artıları düşününce Meira bir süre burada gider gibi geliyor bana, gitsin de zaten.. Trabzon ve Olympiakos maçındaki orta saha performansı sene başından beri Mehmet Topal'ın hiç gösteremediği performanslardı.. Ortanın ortası için elde artı bir daha var yani..

Sabri ve Hakan Balta'nın farklı iki bek anlayışının muhteşem örneklerini vermeleri, Servet-Emre'nin yine iyi uyum göstermeleri, Baros'un harika bir tek forvet örneği daha göstermesi.. Yüceltilecek çok şey olur bu geceden ama fazla uzatmamak, bu geceden full zevki almış Galatasaray taraftarının kafasını şişirmemek lazım.. Bu keyifle yazası da gelmiyor zaten insanın..

Galatasaray gruptan çıkmıştır.. Hertha-Benfica beraberliğinden sonra, Sami Yen'deki Kharkiv maçının alınmasıyla 6 puan yeter bu grupta kesin olarak.. Benfica deplasmanındaki muhtemel yenilgi sonrasında da Hertha maçına liderlik düşüncesiyle çıkılacak.. Yani 4 maçlık UEFA macerasına iki maç daha kafadan eklendi bu gece.. Gaza gelmeye gerek yok futbol anlamında dedim Galatasaray taraftarı için ama bunun eğlencesine şimdiden başlayabilirler..

24 YORUM:

Adsız dedi ki...

1 galibiyet daha yeter. olimpiakos tek kelimeyle TIRT bir takımmış

kewell için söz apaçta.....

Çağlar dedi ki...

Yalnız bu kadar övüyoruz da Yunan takımı hakikaten çok boştu. Belki eksiklerdendi bilemiyorum ama bu takım kendi liginde nasıl ortalığı kasıp kavuruyor, anlamak güç.

garrinchar dedi ki...

fenerbahçe nin başını yiyenler galatasarayında başını yer meraketme çift forvt diye diye fazla sürmez gs bi iki maçta tıkanır ondan sonra ekran başında bunlar başlarlar gs nin kuyusunu kazmaya onda sonrası malum bi takım gelir 5 lik yapar niye böyle oldu die birbirlerine bakarlar şu anda zaten öyle bir teknik adam yok zaten ligde guiza semih ten birini kenarda oturtacak ne karizma olarak ne de vizyon olarak

ziggytheking dedi ki...

şimdiden söylüyorum yazar haklı. Eskişehir'den kolay çıkış yok...

Adsız dedi ki...

ziggytheking en az 3 olur :)

apaç dedi ki...

farklı maçları izlemişiz demekki tardini. geçen sene içerdeki leverkusun maçına katılırım, orada hakikaten muazzam bir futbol ve olağanüstü bir hakan şükür performansı vardı; ama bugünkü maç için aynı şeyleri söylemek çok güç.

evet poizsyona girdi galatasaray, hatta yer yer abarttığı da oldu; lakin çok durağan, temposuz, ilkel bir futbol vardı gene sahada.

bu temposuz, akıllara 80'leri getiren futbolla, olympiakos'a karşı alınan 1-0'lık skor destansı bir galibiyettir benim için.

kewell husuna gelirsek, golün dışında hiçbir şey yapmadı bugün. iyi niyetli, futbola aç, bir şeyleri kanıtlama peşinde. hepsi çok aşikar. lakin yetenekleri kısıtlı. ne kadar çok arzulasa da yapamıyor bazı şeyleri. bir de istikrarlı şekilde dikkatimi çeken bir şey var bu adamla ilgili. haddinden fazla hakim hava toplarına. ne kadar gelen varsa hepsini indirdi. kafayla attığı gol sayısı da 3 oldu galiba bununla birlikte. çok garip.

ayhan'a farklı bir parantez açmak gerek bugün. şüphesiz maçın adamıydı. zaten genel anlamda beğendiğim, avrupa-i bir orta alan oyuncusu; lakin bugün hakikaten muazzamdı. onun dışında lincoln çok istedi, çok şaşırttı. sabri ileri-geri çalıştı, koridor yaptı rakibin sol kanadını. çok iyiydi. hakan kadir balta gene gizli kahramancılık oynamaya devam etti. hayri yılmaz'dan sonraki en önemli temsilcisidir zaten bu ekolün.

bugün 1/6 hacettepe performansındaki bir olympiakos vardı sahada. o yüzden alınan bu destansı galibiyet, girilen onca pozisyon kimseyi yanıltmasın.

bu çarpık oyuncu kadrosu, çağdışı/temposuz futbol, yetersiz teknik ekiple çok zor günler bekliyor galatasaray'ı.

Adsız dedi ki...

hakan ünsal gene pek beğenmemiş ama.. nefret ediyorum şu adamdan ya öyle böyle değil sevgi saygı kırıntısı kalmadı içimde. gs web siteden filan ayar dolu bi açıklama yapsa artık keşke. onu da anlamaz gerçi.. stv değil ntv olunca daha da kızıyor insan böyle bi kanalda bu herifin çıkmasına.
eksiklere gelince sanki gs da yok eksik..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

apaç,tebrik ediyorum seni.bu maçtan sonra böyle bir yazı yazmayı başarabildiğin için gerçekten tebriği hakediyorsun.hani sevinmeyi abartmamak lazım,takımı abartmamak lazım diyorudumda,sen bambaşka bir boyut kattın olaya...Temposuz he?Vay babam vay...

papaz dedi ki...

gsde as 11den bir tek topal sakat, olympiakosun tum ortasahası sakat...

galatasaraydan arda, kewell , ayhanı cıkarın oyle geldi olympiakos...

galibiyeti kucumsemiyorum ki zaten ben de cok beğendim bu akşam galatasarayı, yazımı da yazdım...

http://papazmetin.blogspot.com/2008/10/4-gnde-deiir-herey.html

ancak olympiakos tırtmıs diyenler arda-kewell-ayhansız galatasarayın ne hale geleceğini dusunsunler...

sakatların donduğunde cok fena takım olympiakos, gruptan da cok rahat cıkar bence icerde 2de 2 yaparak...

Adsız dedi ki...

apaç

sana şunu diyeyim. eğer ciddi değil de milleti dalgaya alıyorsan bil ki komik falan değilsin kendin komik duruma düşüyorsun.

yok ciddi isen tamam görüştür. ama sen futboldan 3 kuruş anlamıyorsun.

-uğur-

Adsız dedi ki...

Galatasaray gerçekten iyi mücadele etti. bi savunma hatasıyla gol yeriz diye korkuyordum ama dakikalar geçtikçe takım güven verdi. Sabri sakatlıktan iyi döndü sağ tarafa asfalt döktü resmen.Meira'nın topuk pası süperdi, bi de boş kaleye attık mı tamam.

şu maçtan sonra inca nın satışları düşer bence, nası reklam lan o!

Adsız dedi ki...

Unutmuşum yine turuncu, yine Kewell...

Adsız dedi ki...

Apac yuzunden Tardini'den sogudum, sadece yazilari okuyup, comment'lere bakamiyorum.

Orhun

Parma Maniac dedi ki...

Beyler anlaşılmayan bir nokta var sanırım.. Burada yorumları onaylarken insanların futbol bilgisine bakmıyorum.. Edepli, saygılı, fikir içeren (nasıl olduğu önemli değil), düzgün bir şekilde yazan herkese açıktır yorum bölümü.. Ha eğer başka şeyler için kullanılırsa gereken kontrolü sağlarım buradan.. apaç farklı bir ses, Kewell yüzünden tepki çekti.. Bir ara Galatasaray konu olsun olmasın her şeyi Kewell'a bağlıyordu, uyarıyı yaptım her yorum Kewell'a kayarsa alakalı alakasız yayınlamayacağım artık diye, düzeldi.. Benzer şekilde bazı arkadaşlar da sadece apaç'a laf atmak için yorum yapıyor.. Yayınlamadıklarım da var.. Eğer kendisinin ilgi çekmek için böyle yazdığını düşünüyorsanız ilgi göstermediğiniz takdirde sorun kalmayacaktır.. apaç'a yaptığım Kewell uyarısı gibi başkalarına da apaç uyarısı yapma vakti geldi.. Fikrini beğenmediğiniz insanlar varsa fikrine karşı yorumlar yapın.. Ya da yapmayın, söylediğiniz ilgi çekme hadisesi boşa çıksın.. Her Galatasaray yazısının apaç kavgası haline dönmesine izin vermeyeceğim artık..

Adsız dedi ki...

bence bu takimda ayhan sene boyu banko oynamali ve dediginiz gibi tek forvetle devam edilmeli (basit maclarda tabiki 2 forvet) su an icin topalin olmamasida iyi gibi cunku ayhanin yanina meira geciyor defanstada bu vesileyle servetin yanina emre asik geciyor - ki yerine emre gungor oynatilmali, ama emre asikta boyle oynadigi ve servetle uyumlu oldugu surece sorun yok sadece bilinmesi gereken emre gungorun bu takimin yarinlarindada yer alacagi (yasindan ve yeteneklerinden dolayi) yani emre gungor le servet gecen seneki gibi beraber oynamali meira orta sahada ayhana yardimci oldugu surece. ama soylede bir gercek var tamam linderothun donmesini bende beklemiyorum (hatta ummuyorumda artik) ama topal doner donmez duzene girip oynamali artik. topal ve ayhan ortasahasina arkada hkb servet emre gungor ve sabri ile mukemmel bir defansif durumu yakalanir (cumleyi bitiremedim). zaten ileri 4lude belli, kewell arda lincoln baros, yedeklerde zaten surekli hazir karan, nonda, aydin. kadro derinligi buna denir, begenmiyorlardi sag bekimizi o bile nasil oynuyor artik herkes yaziyor sabri iyice asti kendini diye ki bekleyin ugur ucar gelecek, hatta bakarsiniz bir gun linderoth bile iyilesir :) fenada olmaz gerci bu saatten sonra ya ayhanin yanina gelir ya da bole meiranin topalin defansif anlamda yedegi olarak kalir.

cisco dedi ki...

bilseydim her mac turuncu giyeceklerini, turuncu formayı alırdım. gittik mal gibi parcalı aldık, giydiler mi hiç? hatırlamıyorum.

pi dedi ki...

Kuralar çekildiğinda Galatasaray'ı grup sonunculuğa aday gösteren, Olympiakos maçı öncesi Galatasaray'ın boynu bükü ayrılacağını iddia eden, teknik direktör başta, bir kaçı hariç her oyuncuyu yerli yersiz eleştiren, iyi oynadığında şans, kötü oynadığında zaten kapasitesi bu diyenlere...

CM/FM'de iki kupa kazandı diye kendini dünyanın en büyük teknik direktörü sananlara kapak olsun. Futbolun sandıklarından çok daha ciddi ve zor bir iş olduğunu anlasınlar artık.

Sırf ortalığı karıştırmak için saçma sapan yorumlar yazanlara ekstra kapak olsun.

Galatasaray futboluyla Olympiakos'u perişan etmiştir. Skor açısından hakkını alamamıştır ne yazık ki ama ders vermiştir. Başlarım eksiğine gediğine, bu takım sezon başından beri yarısı sakat oynarken acımasızca eleştirenler şimdi neden Olympiakos'un sakatlarını bahane ediyor, rakibe sempati duyuyorlar?

Buradaki yazıları zevkle okuyorum fakat yorumlarda bazı kişilerin sinir bozma ve şov yapma amaçlı olduğu açık olan yazılarından iğreniyorum. Bu da kişisel notum olsun.

prometheus dedi ki...

takım olma yolunda gidiyoruz, ne tempomuz eksik kaldı ne pozisyona girme yeteneğimiz... ah bir de %99luk pozisyonları kaçırmasak, trabzon maçından daha iyi olacaktı...

sanırım bu sezon ilk kez üst üste iki maça aynı kadroyla çıktık, şu sakatlık belasından da kurtulursak her maç bu kadar çok gol pozisyonu bulduğumuz gibi artık değerlendirmesini de biliriz...

taraftara söylenecek birşey yok, gerçekten harikaydı, gerçi dsmart şerefsizi yüzünden maçın yarısında ekranı kaplayan reklamları, saçma sapan "inca" eylemini izledik ama sesi susturamadılar. yunanca pankartlar vardı bi tanesi youtube videolarına ithafen "gay yunanistan" diğeri de şuymuş: "dikkatli olun denize düşebilirsiniz-1922" :)

valla Sergen'in yorumları bile Hakan Ünsal'ın yanında fanatik GS'li kalıyor, bir de Ergün var Lig tv'de, o da yavaş yavaş Hakan Ünsallaşıyor, futbolculuğa bişey diyecek halim yok ama yorumculuğu dikkatinize... unutmadan dünkü maçtan sonra röportaj veren Gökmen Özdenak'ı dinleseydiniz heralde kriz geçirirdiniz, adam resmen yerin dibine soktu takımı, ne olacak bu GS'li (!) yorumcuların hali merak ediyorum, sezon sonuna kadar ülser olmazlarsa iyi... bu kadar da artniyet, kuyruk acısı olmaz ki kardeşim, ayıptır... yani burda apaç'a sallayan arkadaşları görüyorum, hiç yorulmasınlar Hakan Ünsal'ı, Ergün'ü dinlesinler ne demek istediğimi anlarlar...

jose dedi ki...

@adsız

sen cıddısın yanı merıa yedek kalacak ha oylemı:D

Adsız dedi ki...

@mourinho

henry yedek kaliyor yeri geldiginde shevchenko 2 sene yedek kaldi chelsea ya gittiginde dunyanin en iyi 3-5 golcusunden biri oldugu halde, meira (meria degil, yazimini ogren) mi yedek kalmayacakmis arkadasim, sen ciddisin belli :)

ps

tardini, neden hala bir linderoth yazisi yazmadin abicim, cidden tek benmiyim merak eden? bu adam 2 senedir sakat hala parasi felan odenior dimi? bir aydinlatirsan seviniriz bu konuda.

tesekkurler.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
good start of this phase.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

ziggytheking dedi ki...

levent öktener arkadaşım!

3 fark atamadık ayıp oldu!

5 olur diyenlere kapak olsun!

jose dedi ki...

su takımda meria yedek kalmalı dıyen adamla futbol uzerıne tartısmam adsız 22.50

Adsız dedi ki...

cok anliyorsun ya toptan mourinho

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.