31 Eki 2008

Drew'a Maksimum


Bir süredir kontratından rahatsız olmaya başlayan Bynum'a maksimumu verdi Lakers.. 4 yıl, 58 milyon dolar.. İlk bakışta çok fazla geldi bana ama detaylar güzel.. Çocuk biraz megaloman, bakmayın PS gençliği gibi göründüğüne, fazla heyecanlı aslında ki güzel bir şey bu.. Sağlam maksimum istiyordu, bizimkiler daha az paraya kandıramayacaklarını anlayınca güzel bir hamleyle süreyi kısa tutup bunu dengelemek istemişler.. Gayet mantıklı bir davranış bu da.. Kontrat 3+1 yıl şeklinde ve son yılında takım opsiyonu var.. Bynum balon çıkarsa ya da sakatlık hadisesi müzminliğe doğru yol alırsa 3 yıl boyunca yaklaşık 45 milyon dolar Buss'ın pokerde yediği meblağdan düşecek, sonrası rahat.. Zaten Lakers bu 3 yıl boyunca bir şampiyonluk projesine döndüğü için ve hamle ihtiyacına da gerek duymaması sebebiyle giden para hiçbir şekilde kısıtlamıyor takımı.. Jerry Başkan'ın parasını da düşünecek olan ben değilim, taraftar değil..

Hamle güzel yani.. Bynum Lakers şampiyon olacaksa bu sene bunda en büyük etken olacak.. İlk 2 maç sonunda takıma girmesinin savunmada sağladığı avantajı görmemek için kör olmak gerekiyor.. Eğer sakatlık sorunu yaşamazsa bu kontrat hiçbir şekilde Lakers'a zarar vermeyecek, arkası da gelecek bence.. NBA'de maksimum alan bir uzun olmak için 10 sayı 10 rebonun bile yeterli olduğu ortamda Bynum'un hiçbir gelişme göstermediği takdirde bile bu seviyenin üstünde kalacağını şimdiden kestirmek zor değil.. Çocuğun kafasını rahatlattı yönetim, bundan sonra Drew'da.. Buna en çok üzülen kişi mi? Bence Lamar.. 6. adamlığa düşünce de kara kara düşünmeye başlamıştır.. Bu yıl zor geçecek 7 numara için..

5 YORUM:

peralta dedi ki...

abi peki lamar'ın radmanovic'in yerine girmesi düşünülemez mi? o pozisyonda ondan bile kötü müdür ki lamar? ya da phil jackson lamar yerine orada radmanovic'i oynatarak ne düşünüyo olabilir?

Parma Maniac dedi ki...

Sorunun tek cevabı şut peralta.. Phil Jackson'ın takımları her zaman şutör takımlar olmuştur.. Kobe'den 3 geliyor ama asıl görevi o değil.. Fisher boşları keser ama Phil hem 1'den hem de 3'ten istiyor şutu.. Gasol'un yanına Bynum'un gelmesiyle rakipler daha fazla gömülecek içeriye ve bu da daha çok üç atma fırsatı demek.. Radmanovic kifayetsizin önde gideni ama iyi şutör kabul etmek gerek.. Geçen sene de %40+'yla attı.. Bu da onu değerli kılıyor takım için..

Turiaf dedi ki...

Yalnız Radman iyi başladığı için hakkını verelim. Onu yedekten kesecek biri varsada o bence Odom değil Ariza olur. Savunmasının yanında dış şutuda geliştirmiş çok iyi bir rol oyuncusu.

Kaan Mert dedi ki...

Lakers'ta şu geçen iki maçta bence en dikkat çeken oyuncu Farmar..
Neyse konuya gelecek olursak mantıklı bir hamle. Sezon sonu beklenebilirdi hamle için. 80 isteyeceği konuşuyordu Bynum'Un. Sezon sonu beklense zaten takım bırakmak istemese bırakmaz sınırlı fa olacak.
Böylesi de iyi gibi ama biraz işi rölantiye alma durumu olabilir. Kontratı alıp oyununu oynamaya devam etmesi iyi olacaktır..

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
the Bynum´s return is an excellent news for Lakers and for Pau Gasol, because Gasol will play better helped by the powerful Bynum.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.