11 Eki 2008

CB Kupası Galatasaray'ın


Galatasaray bu sene ligin de, Eurocup'ın da en büyük favorisidir.. Onu gösterdi Augustus ve Taj'ın ilk resmi maçları.. Skor 71-55.. Kadro gerçekten inanılmaz.. Vickie Johnson ve Ocak'ta takıma katılacağı söylenen Sophia Young'ın da gelişiyle çoğu WNBA takımından daha iyi bir kadro oluşacak Galatasaray'da.. Işıl Alben de zaten WNBA kalitesinde bir point guard.. Cem Akdağ için çok büyük keyif olmalı bu kadro..

Augustus'un bu gösterdikleri daha bir şey değil.. Ama bu kız erkeklere kendi formasını alıp basketbol oynarken giydirir.. Clarissa Davis'ten beri gördüğüm en estetik şut stilidir kendisindeki.. Çok büyük eşleşme problemi yaratacak fiziğiyle.. Onun boyundaki oyuncularla tutmayı seçecek coach'lar mecburen ama o zaman da delik deşik olacak savunmalar hızı ve dripling yeteneğiyle..

Galatasaray ilk resmi maç için iyi savunma yaptı, iyi hücum etti.. Pota altından yenen sayılar Taj McWilliams biraz dinlenme fırsatı bulunca bu kadar kolay olmayacak.. Brown iyi oyuncu ama biraz da Taj'ın yorgunluğundan faydalandı bu maçta..

Işıl Alben çok yetenekli bir kız gerçekten.. 10 sayı 8 asist 6 reboyla bitirmiş maçı ki zaten bu 3 istatistikte bu rakamları rahat yakalayan bir oyuncu ama biraz daha iyi kontrol etmesi gerekiyor takımı.. Böyle çok kariyerli ve yetenekli dünya yıldızlarını 22 yaşında idare etmek çok zor bir görev, onun sıkıntısını çekti biraz.. Taj'la beraber ikili oyunlara yer vermeli Cem Akdağ, Taj'ın pota altındaki kalitesi pek değerlendirilemedi bu maçta ama 40 yaşına dayanmış bir oyuncunun hiç ara vermeden şu maça çıkması bile büyük fedakarlıktır, 1-2 ay sonra çok daha sağlam duracak pota altında..

Fenerbahçe'de Ajavon ve Brown dışında pek bir şey göremedim.. Futbolculara milyon dolarları saçarken Cappie'yi birkaç yüzbin dolar için kaçıranlar utansın.. Augustus vs. Cappie bu senenin en hoş hadiselerinden biri olabilirdi dünyada.. Nicole Powell katılacak daha takıma ama Fenerbahçe'nin bu kadroyla Galatasaray'a rakip olabileceğini sanmıyorum..

Bu Galatasaray Bayan Takımı'na ilgi göstermesi gerek taraftarın.. Ben bugün maça gitmediğim için üzüldüm oyunu görünce.. İstanbul'daki taraftar da üzülmesin..

6 YORUM:

Alper Öcal dedi ki...

Ben salondaydım ve iki takım arasında bu denli fark yok olmdığına kalıbımı basarım. Galatasaray daha hakimdi oyuna belki ama kırılma anlarında ve özellikle periyod sonlarında attığı muazzam sayılar vardı.

4-6 civarı bitecek maçın 16 ile bitmesinde bunun büyük etkisi var.

Augustus çok iyi bir oyuncu, skor gücü yüksek ancak bu maçta attıkları hep hazırlanmıştı. Ben kendisi de hazırlayabilen ve daha seri, delici, driplingi olan bir oyuncu bekliyordum. O seviyede göremedim. Karşısındaki Melike ve Nalan da onu savunmak için çok yetersiz kaldığı halde üstelik. Zamanla gösterir umarım.

Ajavon ise bazen sokak basketbolcusu görünümü verdiği anlardan kurtulup Avrupa basketboluna alışırsa, biraz da uzak mesafe şutunu geliştirebilirse çok daha potansiyelli bir oyuncu.

Fenerbahçe'nin uzunları Nevriye ve Nevin Newlin çok kötüydü bu arada. Gomis de Fenerium turnuvasındaki görüntüsünden uzaktı. Takımdaki en iyi 3 sayı atıcıları Birsel, Powell ve Gigi'nin de katılımıyla daha iyi olacaktır FB.

Galatasaray'da geçen sene Ceyhan Belediyesi'nde muazzam oynayan 20 yaşındaki Bahar Çağlar, Belarus'lu Kress'ten filan daha iyi oyuncu. Bugün neden oynamadı bilmiyorum ama ülkenin en iyi 4 numarası.

Galatasaray'ın en büyük farkı da kadrosu değil, koçu Cem Akdağ. Favoriyse o yüzden favori olur.

Mesut Ulukök dedi ki...

Yapma abi gözünü seveyim, başka bir maç mı izledik?

Galatasaray'ın şans sayıları vardı evet. Tuğba'nın 2, Işıl'ın 6 sayısı şans. 8 sayı büyük fark yaratır da bu sayıların atıldığı zamanlar fark 7-8 civarında geziniyordu zaten. Onu da geçtim hadi..

Zaten maçı izlerken o hissiyatı duyuyorsun. Yani izlerken bir rahatlık oluyor. Ne bileyim, art arda 2-3 sayı yediğinde Seimone atar diyorsun, Taj atar diyorsun, Işıl atar diyorsun, Tuğba atar diyorsun, Yasemin atar diyorsun. Tam olarak anlatılabilecek bir şey değil.. Özellikle ilk yarı fark 3-5 civarlarında seyrederken bile diyosun ulan var kalite farkı, çok göze çarpıyor diyerek. Ki bunun daha VJ'i var, SY'si var.. Fenerbahçe'de de Birsel ve Powell'ın gelmesi bir etki yaratacaktır tabii ama Eurocup'un favorisi olan şu kadroyu, geçen seneki kadrosuna göre daha kötü bir kadroya sahip olan Fenerbahçe'nin kadrosuyla karşılaştırmak, Galatasaray'a hakaret demektir. Sadece Cappie de değil, Hoffmann'ın da eksikliğini çok fazla hissedecek Fener. Bu yıl WNBA'nin en çok gelişme kaydeden oyuncusu seçildiğinin altını çizelim..

Ben geçen sene diyordum bizim kadromuz kısıtlı ve tüm oyuncular kariyerlerinin en iyi sezonlarını oynuyor diye. Olağanüstüydü o 5 kişinin mücadelesi ama Fenerbahçe çok daha büyük bir kaliteye sahipti. Misal, Fener serisinin ilk maçını deplasmanda kazanmamıza rağmen ben hala o elde ettiğimiz büyük avantaj için çok sevinememiştim çünkü Fenerbahçe içerde dışarda Galatasaray'ı yenecek güçteydi o zaman.. Ha ona rağmen o son saniye basketi gelmeseydi yine şampiyon olacaktık ama bizi ilgilendiren kısım orası değil..

Demem o ki; Fenerbahçeliler çok fazla umutlanmasınlar. Çok kötü bir kadro değil, çok kötü de oynamadılar, geçen sene kadar olmasa da belli bir başarıyı da yakalayabilirler ama Avrupa'nın en iyi kadrolarından biri olan Galatasaray'ı geçebilecek güçte kesinlikle değiller, kusura bakmasınlar..

Alper Öcal dedi ki...

Tam olarak anlatılacak olmayan o şeyi bugün kaybeden Fenerbahçe 4-5 senedir hissettiriyor. Onun ne demek olduğunu iyi bilirim.

Galatasaray iyi bir takım. Bunu inkar eden yok. Özellikle 2-3 numaradaki kısa rotasyonu Fenerbahçe'den de iyi ama genel olarak arada kalite açısından uçurum filan yok. Fenerbahçe'nin de uzun rotasyonu daha iyi. Ve yaş açısından daha dengeli bir takımı var. Yazayım tek tek

Esmeral - Işıl
Birsel - Tuğba
Ajavon - Esra
Gomis - Vickie
Begum - Yasemen Saylar
Melike - Kübra
Powell - Augustus
Nalan - Bahar
Nevlin - Yasemin Horasan
Gigi - Korel
Nevriye - Taj
Tammy - Kress

Mesut Ulukök dedi ki...

İşte bugün de biz Galatasaraylılar olarak hissettik onu..

Uzun rotasyonuna gelirsek.. Fenerbahçe'nin en güçlü bölgesi pota altı. Sutton-Brown olsun Nevriye olsun çok iyi oyuncular, birkaç oyuncusu daha var Fener'in burada ama G.Saray'ın oyuncularına da bir bakalım pota altındaki.. Mc-Williams Franklin 38 yaşına rağmen hala çok iyi ve çok formda olarak geldi. WNBA'de 3-5 maçını izleme fırsatı buldum. Parma'nın yazdığı gibi dinlenince ve takımla uyum sorununu (bu lafa da ayar oluyorum ama gerçek bu) aşınca çok daha faydalı olacak.. Bir de Fenerbahçe'nin çok fazla hücum ribaundu alması dikkatimi çekti.. Özellikle Taj burada çok ribaund kaptırdı.. Belli bir süre sonra bu ribaundlardan daha az veriyor olacağız ama Taj'ın genel olarak eksikliği var savunma ribauntlarında, belirteyim. Ayrıyetten yine uzun olarak, ribaund konusunda uzman olan Kress'i kadromuzda bulunduruyoruz. Taj'ın bu eksikliğini kapatabilir. Yanlarındaki Yasemin'i de izledik. Bugün oyuna hiç girmeyen Korel'i eklemedim bile gördüğün üzere. Şimdi sen karar ver hangisi daha iyi ve F.Bahçe hala daha iyi diyorsan ne kadar daha iyi? Ha, eklemedim ama Ocak'ta gelecek Sophia'nın da WNBA'de nasıl bir sezon geçirdiği malum.. Geçen sezon ki perfomansı da malum aynı şekilde.

Yaş konusunu açıkçası o kadar da önemli değil. Işıl 22 yaşında ama Milli takım tecrübesi olan bir oyuncu. Veya çok yaşlı olan Taj ile Vickie hala çok iyiler..

Alper Öcal dedi ki...

Fenerbahçe daha iyi demedim ki Mesut :)

Galatasaray kadrosuna çok uzak olmadığını söylüyorum. Karşılaştırmak hakaret filan değil yani.

Fenerbahçe'nin 1 yabancı hakkı daha var bildiğim kadarıyla. Şutör bir garda kullanırlarsa onu iyice kafa kafaya olur, hatta bir adım öne dahi geçebilirler.

Mesut Ulukök dedi ki...

Powell gelecek, o hak dolacak işte.. Ama ne kafa kafası, ne bir adım öne geçmesi. Yapma Alper abi :)

Türk Bayan basketbol tarihinin en iyi kadrolarından biri şu an Galatasaray'ınki.. Seimone, Taj, V.Johnson (2 ay sonra gelecek), S.Young (Ocakta gelecek), Tuğba, Esra, Işıl, Yasemin, Kress, Korel, Bahar, Yasemen, Kübra.. Böyle kadro bi takım kolay kolay nasip olmaz, kolay da kurulmaz.. İnan ki Galatasaray'ın şu anki kadrosu ligdeki her takımdan çok daha iyi.. Bayan basketbolunu hatrı sayılır bir zamandan beri takip ediyorum ve bu izlediğim, izleyeceğim en iyi takımlardan biri olacak sanırım..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.