5 Eki 2008

,

Bursaspor 2-1 Galatasaray


Fernando Meira'nın Galatasaray'a imza attığı gün burada Servet'le birlikte çabukluk problemi yaşayabileceklerini dile getirmiştim.. Kağıt üstünde müthiş bir ikili isim bazında ama sahaya konanlar öyle olmayabiliyor işte.. Partner olmak için en önemli kavram uyum.. Servet'le Meira'nın arasında bu uyumun sağlandığını söylemek çok zor sene başından beri.. 1 hafta önce Sercan Yıldırım'ın bu ikiliyi çok zorlayacağını da not düşmüştüm buraya, Sercan matah top oynamadan Adriano'yla beraber çok zor durumda bıraktı Servet ve Meira'yı..

Servet yanında Song ya da Emre Güngör gibi çabuk topçular varken geride general rolüne soyunup en önemli mahareti olan o sert ve tek hamlesini çok doğru yapıyordu.. Bunu yaparken arkasının hızlı bir stoper tarafından toparlanacağını bilmesinin verdiği güven de etkili oluyordu tabii.. Şu anda geride bekleyip savunmanın kontrolünü ele geçiren oyuncu Meira.. Servet genelde ilk basan ve öne çıkan oyuncu olunca da dezavantajları bir bir ortaya çıkıyor.. Servet-Song/Güngör ikilisi çok daha iyi bir tandemdi Servet-Meira'ya göre.. Ama Song'u gönderip başka bir Servet daha almayı uygun gördü Galatasaray yönetimi.. Yaşayabilecekleri sorunu kestirebilmeme rağmen açıkçası ben de zaman verme ve uyum sağlanacağına inanma taraftarıydım ama her geçen hafta bu umutları boşa çıkardı.. Demek ki iyi planlama gerçekten parlayan oyuncuyu hemen pazarlamayla yapılıyor.. Meira'nın gelişiyle Servet paraya çevrilse ve Güngör'ü tandeme yerleştirip bu ikiliyi yedeklemek için Egemen Korkmaz gibi ligin sağlam Türk stoperlerinden biri transfer edilse çok daha mantıklı bir iş olacakmış..


Bunun dışında yine anlamsız bir düzen vardı sahada ama Topal ve Linderoth sakat ve elde kalan tek defansif orta saha Ayhan'ken ne kadar eleştirilmeli bu kadro bilmiyorum.. Yine de ortayı kapatmak için alternatifler üretilebilirdi.. Skibbe Yusuf Şimşek adını daha önce duydu mu bilmiyorum ama hiçbir bilgisi yoksa bu adamın böyle helva orta sahaları görünce coştuğunu büyük futbol uleması Adnan Sezgin ya da yardımcı Davala söylememiş midir? Heralde söylememler, bu Yusuf onu gösteriyor..

Galatasaray çok arızalı bir takım, bunca yıldıza ve kaliteye rağmen maalesef söylenmesi gereken ilk şey bu.. Tandem çok uyumsuz.. Bekler yıllardır devşirme ve alakasız topçular.. Orta sahanın ortasını kapatmada yine yıllara dayanan bir anlamsızlık.. Bunun üstüne Arda'nın sağ kanatta yapamaması ve sola gelen Harry Kewell'ı da ekleyince arızalar iyice üst üste biniyor.. Bu çift forvet ve Lincoln, bek sorunları, defansif orta saha, Arda-Kewell ikilemleri çözülmedikçe her zorlu rakip karşısında hüsran bekliyor takımı.. Bunların üstüne Skibbe'ye hiç giresi gelmiyor insanın.. Orası da tamamıyla bir 'çıkmaz sokak' zira..

12 YORUM:

Adsız dedi ki...

daha evvel de yazdım servet topçu değil
senin iki kule teorisi çöktü. bu takımın tandemi emre g. meiradır. sevet fenerbahçedekinden bile kötü oynuyor geçen sene rezil takımda iyiydi. gher futbolcunun iyi bir sezonu vardır servet hakkını kullandı. ayrıca sinir oluyorum herifin tavırlarına servet sanıyor ki geçen seneki performansıyla sonsuz kredisi var takımın demirbaşı

Adsız dedi ki...

skibbe istifa.

Adsız dedi ki...

Hazır Kewell yokken ortasahanın ortasını ikileyip Arda sola, Aydın sağa konabilirdi. Önceki maçlarda rakipler kritik pozisyonlarda cezayı kesebilselerdi ilk yenilgimiz bu olmayacaktı.

apaç dedi ki...

sol önde arda varken; hayatının hiçbir döneminde topla bir yerlere katetmemiş olan, uzaktan attığı mistik goller dışında hiçbir numarası olmayan hakan kadir balta oynar mı?

teknik direktörünüz euro 2008'deki hiçbir türkiye maçını izlememişse, evet.

kewell'Dan özür diliyorum. anlaşıldı sol önde sol ayaklı bir isim oynatacak bu adam sezon boyunca. yalnız bugün görüldü ki hakan balta ile olmuyor bu iş. yedeklemek lazım bu vasat avustralya'lıyı. favorim timuçin bayazıd.

jose dedi ki...

apaç kewellden ozur dılemen sevındım.
gectıgımız haftalardakı hakan balta konusunda bana sormus oldugun soruya katıldıgımı bır kez daha belırteyım.yeteneksız.

Adsız dedi ki...

o değil de herkes sabri olunca kadroda direkt ona yükleniyor.bence volkan yaman sabriden 1000 kat daha yeteneksiz biri.bu kadar kötü bir oyuncunun nasıl oluyor da düzenli forma şansı bulduğunu anlayamıyorum.ferhat öztorunun günahı neydi o zaman?şimdiki alparslanın suçu ne?hakan balta ise orta saha yükünü kaldırabilecek bir oyuncu değil.ergün penbe olmasını bekliyor sanırım adnan*2ler ama çeyreği bile etmez.anca sol beki idare eder.

bir de servet meyranın yanında oynayacak adam değil.bu da artık kesinleşmiştir.emre güngör burası için artık alternatifsiz kaldı.acilinden bir sağ bek bir de linderoth aranmaktadır bu takıma.

ayhana olan tepkinin sebebini bilen varsa söylesin bide :)

Adsız dedi ki...

ayhan inegöllü ondan bursalı yani.

Spicoli dedi ki...

Gecen sene tribünlere hareket cekmisti, ondan sevmezler Ayhan`i, Inegöllü olup da böyle yapmasi da tabi iyice dikkat cekti.

Mario Jardel dedi ki...

Nasıl bir takımız çözemedim ben. Geçen sene bu servet takıma alındığında askerdeydim adamın ilk 4-5 maçını doğru düzgün seyredemedim ama transfer edildiğini duyduğumda ilk tepkim fenerde hızlı forvetler karşısında yaşadığı akılalmaz zaafları aklıma getirince ayvayı boğazımızda kala kala yedik olmuştu. Ancak servet maçları izlediğimde gördüm ki zamanla beni acaip şekilde yanılttığı gibi hatta geçen sene galatasaray'ın en değerli oyuncularından biri olarak kendini gösterdi. Peki bu sene ? Yine çabuk forvetler karşısında bocalayan, saçma sapan sorumluluk alma duygusuyla topu ayağına alıp rakip defansın arasına dalmaya çalışan servet. Tamam yeteneğin varsa yaparsın nitekim meira bu işi layıkıyla yapıyor ama senin tekniğin ne be kardeşim ? Hadi onu da geçtim bu rigobert song'un ne kadar değerli bir adam olduğunu gösterdi. Sezon bitmeden emre güngör'ün de beklenenin çok üstünde futbol oynamasından sonra song'un gönderileceği dedikodularına inanmayı bir türlü istememiştim ama o sezon bittikten sonra gerçekler ortaya çıktı ve tartışmasız türkiye'nin en iyi defans futbolcusu ile sözleşme yenilenmedi. Öyle bi adamdı ki her ne kadar kabul edilse de edilmese de o burun kıvırdığımız servet çetin'in adam olmasında baş mimardı. nitekim bu sezon egemen korkmaz'ın da yeteneklerine yetenek, güvenine güven katıyor.

Uefa kupasında şampiyon olduğumuz sene de takımın göbeğinde bülent korkmaz- popescu ikilisi vardı. Yani biri mücadeleci, sert defans tipi futbolcuyken bir diğeri teknik, defansta ayağından çok iyi top çıkaran futbolcu kategorosindeydi. Malesef bu günkü server-meira ikilisi bu tanıma kesinlikle uymuyor. Tamam şekilcilik bir kenara olmuyor işte arkadaş bilmem kaç maçta bu takım kaç gol yemiş. parmanın parmak bastığı gibi servet-meira malesef uyumu yakalayamadı. Çok radikal ama hala avrupa şampiyonasının ve geçen sene şampiyon takımın defansı etiketi kullanılarak servet çetin elden çıkartılıp, emre güngör-meira ikilisine defans emanet edilirse her halükarda bu takım daha az gol yer. Birde dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama takımın korner kullandığı her pozisyonda servet ısrarla topu kaleye vurmaya çalışıyor ve o topta inatla sanki araya kopya kağıdı koymuş gibi aynı şekilde dışarı çıkıyor. Ofansif anlamda kafa vuruşlarında da da ciddi bir gerileme var. Tamam onu yapamıyorsan bari topu indirmeye falan çalış !

Adsız dedi ki...

Bir dakika bir dakika, bir yanlis var. Galatasaray tek on libero falan oynamadi, Bursaspor geldiginde direk 3 on libero oynadi. Bunu yorumcu Ergun Penbe'de bir kac kez dile getirdi, Bursa topu aldiginda Arda-Ayhan-Hakan Balta on liberoya, sol tarafa Lincoln Sag'a Baros geldi daima. Yanina oyle tek on liberolu bir sistem falan yoktu, oyle oynamak isteseydi Skibbe, sola Arda'yi saga Aydin'i alip baslardi oyuna. Sirf dmc bolgesini kalabalik tutsun diye Hakan Balta'yi oynatti ki zaten ilk yari hic ordan cikmadik ileri, bunun nedeni ise Hakan Balta'nin hic orada bulunmamasi. Yani senin savundugun cift on libero, zaman zaman uc on libero ile ciktik ve sonuc ortada.

Demistim falan demeyi sevmem ama yukarida Fenerbahce maci icin yaptigim analiz de simdi soyleyeceklerimle ayni gibi. Cunku su maca Ayhan tek on libero, solda Arda ve sagda Aydin ile baslasaydik, muhtemelen maci almis su an sov yapiyorduk. Ama yok once defans, Bursaspor'a karsi oynarken bile defans. Al sana defans, ne ofansi adam gibi yapabildin, ne defansi, ustune de aldin 2 golu iceri, 3 katini da rakibe pozisyon olarak verdin.

Alsinlar hayrini gorsunler simdi defansif futbolun.

Orhun

peralta dedi ki...

yusuf gerçekten muazzam yetenekli bir oyuncu. ilk golde onun yerinde kim olursa olsun, ya sola ya da sağa kaçan elemana pas verirdi. o bekledi, arkasından dolanan elemanın önüne yuvarladı topu.

pi dedi ki...

@apaç...

merak etme Kewell oynadığı her maçta sana gerekli cevabı verecektir. Sen de her maçtan sonra tükürdüğünü yalamkaktan kaçarsın umarım da malzememiz olur bari.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.