20 Eki 2008

Beşte beş


İspanya Kral Kupası'nın ilk ayağında Real'e karşı oynadıkları maçı izlediğimden beri favorimdi bu sene İspanya'da Valencia.. İkinci maçta çok garip işler oldu ama fazla önemli değil.. Emery geçen sene Almeria'yla başardığı süper işten sonra Valencia'yla da gösteriyor kalitesini.. Villa'nın Euro 2008'deki başarısı ve aldığı bol sıfırlı tekliflerden sonra performansı artarak devam ediyor.. Örneğini fazla görmediğimiz hadiselerden biri bu.. 7 maçta 8 gole ulaştı.. Bir başka beşte beşi ilk iki haftada bir mağlubiyet bir de beraberlik alan Barca yaptı bu hafta.. İki tane de altışar gollük galibiyet sıkıştırdılar araya.. Bu hafta Bilbao deplasmanında Henry'nin Eto'o'ya yaptığı asisti tekrar tekrar izlemek lazım..

Denizli'nin Beşiktaş'taki ilk maçında denediği üçlü defans üzerinde konuşulması gereken konulardan biri.. Üçlünün önündeki tercihler ve Nobre'nin arkasında çizgiden gelenlerdeki seçimleri üzerinde daha fazla konuşmak gerek.. 2-3 hafta görmek lazım sahada düzeni ama bana bu düzenle fazla devam edemez gibi geldi Gençler maçında..

İtalya'da Roni Milan'a alışıyor.. Inter Roma'yı fena hacamat etti dün.. 1-0'dan sonra bir 15-20 dakika izleyebildim, inanılmaz bir tempo vardı sahada.. Serie A'nın genelinde bir tempo artışı var zaten ama gollere pek yansımadı bu ilk haftalarda.. Juventus yönetimi Ranieri'nin arkasındaymış.. Tarihlerine baktığınız zaman hakikaten doğru söylüyor olmalılar ama Ranieri arkayı kollasa iyi eder derim ben.. Genoa'nın çıkışı da devam ediyor.. Haftaya Giuseppe Meazza'ya geliyorlar, çok zevkli bir maç olur.. Şimdiden yapıştırın derim over'ı o maça.. Serie B'de beraberlikler kralı Parma, namağlup lider Empoli'yi yenip biraz huzur buldu.. Umuyorum ki çıkış başlar bu maçla.. Durum pek iyi görünmüyordu zira..

EPL'de Arsenal maçını ilk 15 dakikadan sonra takip edebildim.. Müthiş bir dominasyon vardı yine sahada.. Arsenal maçları zevkli ama yaptıkları baskı bazen ekran başında boğabiliyor insanı.. Rakip takımlar, hocalar kimbilir neler yaşıyorlar o anda sahada.. Adebayor özel adam.. Nasri de hiç beklemediğim bir şekilde ana rotasyona girdi.. Yedekten geleceğini düşünüyordum ben bu sene ama sakatlıklar, sakatlıklar, sakatlıklar.. United çıkışını sürdürdü bu hafta.. Spurs bir mağlubiyet daha aldı.. Pool'un balının ne kadar devam edeceği bahis sitelerinin ana konularından biri haline geldi.. İlla ki bitecek zira.. Scolari konduğu mirası iyi kullanmaya devam ediyor.. United'ın bol hücumculu kadrosunun iş yapamayacağını düşünen biri olarak Arsenal'in gençlik, Liverpool'un da Benitez sorunlarını göz önüne alarak diyorum ki mutlu sona en yakın takım olarak görünüyorlar.. Mourinho'nun gidişinden sonraki kriz Avram Grant'ın kısmi başarısıyla dondurulmuştu.. Scolari o açıdan da çok iyi seçim oldu.. Abramovich çok çabuk kaptı bu işi..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

beşiktaş'ın toraman, zapo ve sivok'tan oluşan savunması ancak havadan kırılabilir. yerden bu üç isim de müthiş hızlı ve hamleli. evet çağdışı bir sistem 3-5-2. ama eldeki malzeme de en çok buna uyuyor. lucescu zamanındaki şampiyonluk, rıza hoca zamanındaki -kim ne derse dersin- puansal açıdan başarılı geçen dönem.. hepsi 3-5-2'nin getirdikleri idi.

ben umarım böyle devam eder, 3-5-'den taviz vermez, sene sonunda da ipi göğüsleriz diyorum.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.