1 Eki 2008

Arshavin'e yazık


Fenerbahçe muhtemelen sezonu kapadı.. CL'de bundan sonra geri dönüş zor, UEFA zorlanacak.. Bu futbolla ve yapıyla zaten ilk ikiyi hayal bile etmemek gerek.. Bundan sonra yapılması gereken iki Arsenal maçından en azından 1 puan alıp içeride Porto'yu yendikten sonra grupta oluşacak duruma göre Kiev'de finale çıkmak.. O final ikincilik finali mi olur, üçüncülük finali mi olur bilemiyorum..

Zenit - Real maçı çok güzeldi 19.30'da.. Fenerbahçe maçındaki sıkıcılıkla tam bir tezattı hatta verdiği zevk.. Zenit iyi takım, iyi hücumcuları var ama o dörtlü defans o orta saha ve forvete yakışmıyor.. Bu gece inanılmaz sakarlıklar yaptılar hücumda, izlerken 2-3 pozisyonda bir "Yazık bu Arshavin'e.." cümlesi çıktı ağzımdan.. Çok özel topçu Arshavin, bugün bir kez daha tanık olduk buna.. Lig bittiğinde de muhtemelen Avrupa'ya gelecek bu çocuk.. EPL yakışır ona, La Liga yakışır.. Real için eklemem gerek bir şey, bu yapıyla CL'de çeyrek finalden ötesini görmeleri çok zor.. Takım savunmaları Galatasaray'dan hallice.. Ligde de işleri zor gibi geliyor bana ama rakipler de genel olarak şu anda pek iyi durumda olmadığı için asıl sorun CL'de.. Kötü savunuyorlar sahayı.. Heinze-Canna-Pepe-Ramos gibi savunma anlamında hiçbir sorun çekmemesi gereken bir dörtlünün düştüğü durumları görmek üzüyor insanı..

BATE kendisinden beklediğim sürprizlerden birini az kalsın yapıyordu bu akşam.. 2-0 öne geçtiler ama koruyamadılar Juve önünde.. Ranieri mutludur 1 puanla döndüğü için tabii..

Arsenal geçen haftadan ne kadar dağınık olduğunu belli eden Porto'yu iyice dağıttı.. Hull maçından sonra özellikle beklenen bir atılım bu Arsenal'den.. Ama Porto-Fenerbahçe maçı asıl sinyaldi bunun için..

F'de Steaua Floransa'dan bir puanla dönmeyi başardı.. Lyon da benzer şekilde yaralı Bayern'den bir puanı kapıp dönüyor Fransa'ya.. Bu grupta karışacak işler 1-2 haftaya..

11 YORUM:

Adsız dedi ki...

real madrid için neden böyle dedin anlamadım . gayet iyiler. 2 de 2 ligde de ilk hafta dışında hep kazandılar. savunmaları çok iyi değil ama gol atmakta çok rahatlar.

2-1 den sonra biraz rölantiye aldılar diye o kadar pozisyon oldu diye düşünüyorum. hem karşıdaki takım da geçen senenin uefa galibi ve mutlaka kazanması gereken bir zenith. rus milli takımın yarısı adamlarda rsavin pogrebnyak ziryanov denisov aynyukov.

real iyidir. yanlışlardasın tardini.

Adsız dedi ki...

hem arshavin ingiltereye ispanyaya gitsin muhabbetini de anlamıyorum. yahu görmüyormusunuz sürekli fark açılıyor kulüple arasında hersene aynı tkaımlar aynı takımlar kaç sene üstüste artık sayamıyorum arsenal-chelsea-united-liverpool ingiltereden sevilla real-barca-villareal ispanyadan yok arsavin gitsin yok huntelaar gitsin yok bilmem kim gitsin. sıkılmadınız mı kardeşim hersene vchelsea-barcelona ikinci tur mancester-roma çeyrek final chelsea - liverpool yarı final. huntelar ajaxta arsavin zenitte alsın da denge olsun.

zaten 2 sene sonra yabancı kısıtlaması başlıyor bakalım o zaman görürüm o gitsin buraya bu gitsin buraya diyenleri. hem sen bilmiyormusun ki zenithin arkasında kapı gibi GAZPROM var arsavine ispanyolların vereceğini aynen verebilir. ne yani kıçıkırık tottenhama gidip sürünsün mü ?

ynwa dedi ki...

real'i eleştirirken zenit'i de gözardı etmemek lazım bence, gerçekten çok sağlam bir hücüm gücüne sahipler. sadece bireysel anlamda da değil bu, hücum futbolunu bir çok devden çok daha iyi uyguluyorlar. kredi vermek lazım zenit'e dünkü maç için.

real'in geri dörtlüsünü bende beğeniyorum ama dün özellikle sergio ramos hayret edilecek bir boşlamışlıkla oynadı maç boyunca, defansif görevlerini hiç umursamadı. zaten son 20 dakikadaki baskıda nerdeyse bütün zenit tehlikeleri onun bölgesinden geldi. takım savunmasından ziyade buna dikkat çekmek istedim biraz da. ikinci olarak van der vaart - javi garcia değişikliği son derece etkiledi maçın gidişatını. schuster bir defansif ortasaha daha koyup maçı garanti altına almak istedi belki de ancak o dakikadan sonra real resmen top yapamadı ortasahada, müthiş baskı yedi, ki VDV da bana göre real'in en iyilerinden biriydi çıkana kadar.

bu arada BATE öngörün için kutlarım. 2-3 postta daha belirtmiştin sürpriz yapabilirler birine diye, hiç ihtimal vermiyordum açıkçası böyle bir şeye, tebrik ediyorum. bu arada ranieri takımının geri dönüşünü övmüş :) üzülüyorum juve taraftarına.

Turiaf dedi ki...

Başka bir takım için Arsenal'in ardından bu gruptan çıkmak çok zor olmaz bana göre,puan ve fikstür olarak Fenerbahçe'nin durumunda olsa bile şu Kiev ve Porto'da bişi olmadığından gruptan rahatlıkla çıkar başka bir takım . Doğru bir hoca ve Aurelio'nun yerine onun kadar olmasada sırıtmayacak bir oyuncu transferi ile şu grup şeker gibi olurdu.

Gruptan çıkmak hayal ama uefa zor bir hedef değil.

Sheed dedi ki...

ynwa da söylemiş de bate-juve maçının aldığı hal direkt bu blogu getirdi aklıma, ben de tebrik ederim.. zenit savunma bloğunu toparlamazsa onları da çok zorlayacaktır bate, en azından hubocan yerine shirokov'u oynatsın advocaat insanı..

Adsız dedi ki...

steaua gruptan çıkar.

apaç dedi ki...

herkes gibi aragones'te kadıköy'deki finale göz dikmiş herhalde. maç boyu onu istedi durdu.

kerim zengin'i aradım şahsen.

(aslında okurken benim de sıkılacağım bir yazı yazmıştım; ama talihsiz bir hata sonucu bir çırpıda, acımadan siliniverdi. malum hatalar insanlar için. hayat da özünde bir sınav zaten. sinirlenmiyorum)

apaç dedi ki...

bu arada emre de tıpkı arda gibi yanlış yerde oynatılıyor. göbeğe çekilse 10 numara fark yaratabilecek bu komplik orta alan oyuncusu, sağda solda harcanıyor. çok üzülüyorum.

kewell ve aragones. türk milli takımın en önemli iki oyuncusunun gelişimini önleyen, türk futboluna zarar veren iki adam.

sınır dışı edilmeleri için daha ne yapmaları bekleniyor acep?

a.c. sedef dedi ki...

real'in savunması kağıt üstünde cidden çok iyi.kazanmayı, gol atmayı biliyorlar ama cl'in üst turları için gereken savunma gücü yok.geçen seneki yarı final ve final'deki orta saha savunmadaki mücadeleri hatırlayın.liverpool'la real yarı final'de karşı karşıya gelse liverpool düşürdüğü tempo ve takım savunmasıyla önce real'i canından bezdirir sonra gerrard veya torres'le bulduğu bir iki golle barnebeu'ya geri gönderir.

bu kupada yarı final ve final için 1 tane diarra'ya değil 4 tane diarra gibi savunma yapacak savaşacak adama ihtiyaç var.oysa ne de la red ne van der vaart ne sneijder ne de robben böyle bir katkı yapacak potansiyele sahip .hepsi kadife ayaklı hücumcular.zaten bu adamların çokluğu yüzünden real'in savunması zorlanıyor.real la liga'da şampiyon olacaktır ama cl'de özledikleri başarı için bir schuster'e değil bir capello'ya ihtiyaçları var.

Parma Maniac dedi ki...

apaç bir yere kadar eğlenceliydi ama artık ben de fazla eğlenmiyorum.. Her konuyu, her postu Kewell'a bağladığın takdirde artık sansüre uğrayacak yorumların.. Burada herkes, üslubunu bozmadığı sürece istediği yorumu yapmakta serbesttir, seninle ilgili neden yayınlanıyor bu adamın yorumları sorularına da hep bu cevabı verdim.. Farklı ses iyidir, güzeldir ama fazla tekrarı bozuyor cildi.. Aykırı bakışını daha farklı konular üzerinden görürsek devam edebilirsin ama Galatasaray'la alakasız postlarda konuyu Kewell'a getirmen artık rahatsız ediyor.. Uyarımı yapıyım buradan..

apaç dedi ki...

birgün herkes bana hak vericek, go home kewell diye tempo tutacak tribünlerden; ama o zaman iş işten geçmiş olucak. kurtuluş içimizdeydi halbuki.

9. köyden de kovulan apaç

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.