29 Tem 2009

Valeri Bojinov Parma'da


Robinho'nun yanına gelen Santa Cruz, Adebayor ve Tevez eklemeleri, bu standartın altındaki forvet elemanları için City'den çıkış anlamına geldi.. Benjani, Bellamy, Elano ve Bojinov gibi topçular direkt gözden düştü.. Sağ açık/forvetin ilk oyuncusu gibi görünen Shaun Wright-Phillips'in bile rotasyon topçusu olma ihtimali belirdi.. Kolo Toure'yle birlikte defansta da benzer bir zenginlik elde etti City.. Elano için Galatasaray sıkışları çıkıyor basından ki pek mümkün görünmüyor.. Bu sene Serie A'ya dönen Parma da elini çabuk tutup 23'lük Bojinov'u bir yıllığına kiralık olarak bünyeye katmış..

Temmuz başı Cristiano Lucarelli'nin Livorno'ya kiralanacağını yazmıştım.. Daha sonra 1-2 gün içinde Livorno tarafından, başkanın ağzından ekonomik problemler yüzünden iyi haberler gelmedi ama 15 Temmuz gibi bitirdiler Lucarelli'yi.. Parma Serie B'den ilk çıkışı ve sonrasındaki muazzam başarılarıyla birlikte her zaman al/kirala-cilala-sat üçlemesinin dünyadaki en iyi temsilcilerinden biri oldu.. Kulüpten geçen oyuncularla ilgili bir çalışma yapılsa muhtemelen Real Madrid'e eş bir portföy çıkar ortaya.. Lecce'de parlayıp daha sonra 7 Kızkardeş'in ikisinde (Juve ve Fiorentina) forma giyen, son olarak da EPL'ye açılan Bojinov Lecce'yle başlayan büyük potansiyel gösteren kariyerini garip sakatlıklar sonucu bir türlü büyütemedi.. Daha 15'ini bitirmeden Serie A'da forma giyen en genç yabancı futbolcu ünvanını ele geçiren Bojinov'un bu kadar genç yaşta kurtlar sofrasına oturmasını sağlayan kısa boyuna rağmen son derece yapılı görünen sağlam fiziğiydi.. Bu açıdan geçirdiği sakatlıklar şu ana kadarki kısa kariyerinde güzel bir ironidir gözümde.. Hala 23 yaşında olması nedeniyle sağlam Avrupa kulüplerinin radarında olan bir futbolcuydu.. Parma'dan daha iyi kulüpler kendisiyle ilgilenmesine rağmen 5 yıllık İtalya tecrübesi Bojinov'un Parma'yı tercih etmesini sağlamış.. Bir yıllık Serie B serüveni kulübün bu yapısını ne kadar etkilemiştir şu anda kestiremiyorum ama Parma'da da olmazsa, Bojinov da öngörülen futbol zirvesine ulaşamayan futbolculardan biri olmayı garantiler benim görüşüme göre..

Lucarelli ve Reginaldo Serie B'de görevlerini tamamladılar, gemiyi terk etmeden kulübü A'ya geri çıkardılar.. Biri Livorno'ya, diğeri Siena'ya gitti.. Ki büyük üzüntüdür bu Parma taraftarı için.. Elde kalan diğer büyük yürekli forvetse Andrea Pisanu.. Ruhudur çoğu taraftara göre bu takımın.. Yanlarına gelen kiralık oyuncular Davide Lanzafame ve Jonathan Biabiany'yle birlikte Alberto Paloschi afacanıyla seneye takımı Serie A'da tutmaya çalışacaklar.. Bu 5'li gayet müthiş bir potansiyeldir.. Ama böyle bir lig için gereken deneyim yönünden dipte olduklarını da kabul etmek gerekir.. Parma her zaman deneyimsiz potansiyelleri doğru işleyip avantaja çevirerek iş yaptı İtalya'da.. Anlayışın değişmediğini ve tekrar bu yolla yukarılara geri dönmenin planlarını yapıldığını görmek çok güzel.. Sevindirdi Valeri Bojinov transferi..

4 YORUM:

burak dedi ki...

buna da neler demediler zamanında yeni stoichkov yeni kostadinov.. gezici servis olabildi.

Hayatımız Futbol dedi ki...

premier lige uygun topçu olmadığını yoldan geçen bilir.juve'de iyi maçlar çıkarmıştı bu sene parma'da da yeniden parlayabilir.

Adsız dedi ki...

Elano için Galatasaray sıkışları çıkıyor basından ki pek mümkün görünmüyor.. derken :)

lancashire dedi ki...

emre,

pannuci geldi parma'ya bi seyler yazmayacak mısın :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.