7 Tem 2009

TSL 2009/2010 Fikstürü


İlk göze çarpan, 3 sene önce Daum'un sezonu kapattığı maçla bu sezonu açıyor olması.. Maç yine Denizli'de.. Müthiş bir nostalji olur bu maç Daum için.. Son 13 hafta Ankara dışında deplasman görmeyecek olan Fenerbahçe ilk bakışta fikstür maçının kazananı.. Galatasaray'ın ilk 8 haftası nispeten kolay, ki başlangıç için önemli.. 9-10-11. ve dolayısıyla 26-27-28. haftalar ölüm virajları Galatasaray için.. 28. haftada bizim takımın gidişat az çok belli olur.. Son 6 haftada derbi olmamasını da ayrı bir avantaj olarak yazabiliriz bizim haneye.. İlk hafta Antep deplasmanı ise Galatasaray için tipik bir mağlubiyetle başlangıç haftası gibi duruyor.. Beşiktaş'ın fikstür daha dengeli.. 5. hafta Sami Yen'e geliyorlar ki bence çok eğlenceli bir maç olur o.. 10. haftada Fenerbahçe - Galatasaray, 13'te ise Beşiktaş - Fenerbahçe var.. Derbilerin tarihleri de güzel ve sıkışık değil.. Fenerbahçe takipçisi Sivasspor ise fikstürün asıl kazananı olabilir duruma göre..

Yıllardır konuşulur sezon öncesi fikstür avantajları ve dezavantajları.. Avantajlı görünen takımlar % kaçında şampiyon oluyorlar acaba.. Düşük bir orandır bence.. Ama sezon öncesi bu geyikleri yapmadan zevki de çıkmıyor işin.. Hayırlı olsun..

5 YORUM:

ntldr dedi ki...

Son haftadaki Fener-Trabzon eşleşmelerini kanıksamaya başladım artık ama dediğin gibi çok da dengesiz bir fikstür değil. İstanbul-Ankara takımlarının bolluğu yüzünden zaten 3 büyükler en fazla 10 tane adam gibi deplasman yüzü görüyor 34 maçta.

Onun dışında şu fikstür avantajı/dezavantajı konusunda aklımdaki en iyi örnek 2006-07'de bu fikstürden sağ çıkamaz denilen Fener'in 9 puan farkla şampiyon olmasıydı. Yani avantajlı görünen fikstürün totalde şampiyonluğa etkisi avantaj mı dezavantaj mı net bir şey söylemek zor.

Selim Ugur dedi ki...

Bugun LIG Radyo'ya baglanan fenerliler epeyce agladilar, son maclarinin yine Trabzon'la olmasi haksizlikmis :) Iclerinden birisi bu fikstur iptal edilsin, yeniden cekilsin deyince dumur oldum!!

Bizim (Galatasaray'in) ilk 10 hafta icindeki maclari minimum kayipla atlatmamiz lazim, gerisi kolay.

cortez85 dedi ki...

hola y buones noches


http://realmadridnoesraul.blogspot.com/

http://antiraulista.blogspot.com/

http://i37.tinypic.com/2rw0nc8.gif

cortez85 dedi ki...

gracias

cortez85 dedi ki...

see and enjoy

raul is catching a bird

http://i43.tinypic.com/6z7xg9.gif
-------------
raul thinsk he's pele or ronaldo

http://i40.tinypic.com/25z2iqs.gif
--------------
raul is playing voleyball not football

http://i42.tinypic.com/2ugz4fb.gif
--------------

raul thinks himself as maradona
http://i44.tinypic.com/301ecnt.jpg
-----------------

raul's fantastic penalty !!!!
http://i39.tinypic.com/287di6h.gif
------------------

people kidding raul :)))
http://i41.tinypic.com/206k0hf.gif

for more visit our blog

http://antiraulista.blogspot.com/2008/07/recopilacion-gifs-de-raul.html

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.