27 Tem 2009

Galatasaray 2009/2010 Formaları


Geçen seneki şahane kreasyondan ve gördüğüm en kaliteli Galatasaray forma topluluğundan sonra bu seneki üçlü insanı tatmin etmekten uzak.. Klasik parçalı geçen senekinden sonra çok sade ve özensiz bir dizayn.. Mor fena olmayan bir düşünce ama formalarda en uç renkler bile olmalı diyen biri olarak Türkiye'deki vasat basın anlayışı yüzünden en son düşünülmesi gereken renk.. Beyaz ise tamamen fiyasko..

İlk görüşte çok kötü dedikten sonra gözler zamanla alışıyor ama o ilk rahatsızlığın nedeni biraz da sonra anlaşılıyor.. Forma reklamı olan Türk Telekom'un fontu formanın kalitesini 2-3 basamak aşağı düşürüyor.. Bu kadar dandik bir fontu kullanmayı başaran Türk Telekom yönetimini tebrik ediyorum.. Sıradan gidelim formalarda.. Parçalının sorunu işte fazla sade olması.. Klasik ikinci sorun ise kol kısmında renk farklılığı olmaması ki gerçek Galatasaray parçalısında sarı tarafın kolu kırmızı, kırmızı tarafın kol bölgesi de sarı olur.. O farklılığı yaka kısmında yakalamaya çalışmışlar ki bu güzelleştirmiş formayı ama geçen seneki muhteşem parçalıdan sonra rahatlıkla olmamış diyebiliyorum buna..

Beyaz formayı müthiş gereksiz buluyorum ben ama kulübün kültüründe baskın bir renk.. Onun da yapılabilecek en güzel dizaynlarından biri geçen sene yan taraftan geçen sarı-kırmızı bir şeritle müthiş şık bir şekilde sunulmuştu.. Bu seneki fiyasko beyaz ise omuzlardaki gereksiz sarı parçalarla tam bir antrenman forması kalitesizliğinde..

Mor formada Milan Baros 11 kaleciyle oynayacağız gibi diyerek noktayı koydu.. Onda da reklam fontunun kalitesizliği direk sırıtıyor.. İlk gördüğüm anda aklıma direk Hacettepe geldi ki hoş değil.. Fiorentina'nın morundan çok ton Hacettepe'nin geçen seneki formasına daha yakın gibi geldi.. Mağlubiyetlerde akıl almaz iğrenç esprilerin yapılacağı kesin ama bununla birlikte yönetimin bu formalarla takımı Kadıköy ya da İnönü'ye çıkaramayacağı gerçeği de bence ortada.. Frank Rijkaard ve Neeskens'in gelişiyle geçen seneki turuncu furyası bir seneliğine daha devam edebilirdi ama olmadı.. Kısmet önümüzdeki senelere diyoruz artık.. Leo Franco'nun müthiş kaleci forması ise serinin en iyisi bence..

Ambalaj göze hitap eder, beğeni de kişiden kişiye değişir.. Burada da öznel beğenimizi yazarız en fazla.. Ama yine de geçen seneye göre oldukça geride bu formalar.. Her şey bir yana, aslında bu işler de hikaye ve geyik.. En berbat forma topluluğuyla çık sahaya, içindekilerin oynadığı oyun göze hitap ettikten sonra o forma dünyanın en güzel forması olur.. Son olarak söylenecek şeyi Arda Turan söyledi.. "Mor güzel ama umuyorum dışarıda giyeriz, biz içeride parçalıdan yanayız." diye.. Arda'dan da bunu beklersin zaten.. Bu takım 17 lig ve Avrupa maçlarında parçalı serisini bozmasın, gerisi yalan.. Ki bu blogda geçen Galatasaray forması muhabbetlerinin en büyük bölümünü de Ali Sami Yen'de giyilmeyen parçalı hikayeleri tutar.. Türkiye ligindeki takımların forma çeşitliliği az evet ve bazı takımların yoklukları 1-2 maçlığına takımı başka formayla çıkarabilir Sami Yen'e.. Yönetmeliği de tam bilmiyorum.. Ama elde olmayan nedenlerin dışında Ali Sami Yen'e parçalıyla çıkılmayan her maç kulüp ruhundan bir şeyler eksiltir benim anlayışımda.. Son olarak, parçalının altına beyaz şort güzelliği bu sene de devam etsin ve çoraplar da mümkünse beyaz olsun, başka bir şey istemiyorum..

Hadi iyi alışverişler..

Galatasaray 2008/2009 Formaları

26 YORUM:

alperensaylar dedi ki...

parçalı gerets'in ilk dönemindekine benzemiş.

apaç dedi ki...

eskiden beğenmesem de alıp, babama veriyordum.

şimdi babama da veremem.

hepsi birbirinden irezil.

olmadı adidas, allah belanı versin!

Unknown dedi ki...

Formalar tek kelimeyle re-za-let. Bu sene kesinlikle forma almayı düşünmüyorum.

pi dedi ki...

Gidip eski formalardan alacağız...

Taraftarların tasarımları kat be kaat daha güzeldi...

Adsız dedi ki...

Uğur Karaoğlu diye birisi var. muhtemelen çoğu kişi tanıyodur.ama klüp inatla görmemezlikten geliyo gibi. taraftar tasarımlarını yapmayı yediremiyor heralde adidas kendine. nike yapsın seneye adidas rezalet

Adsız dedi ki...

olmamış diyor, 10 üzerinden 3 veriyorum.

Adsız dedi ki...

parçalının kollarındaki avea reklamına dikkat. fenerbahçe telekom reklamını sarı lacivert yapıyo kollarda bizim siyah beyaz

tobias dedi ki...

adam gibi taraftar forması istiyoruz

dioxide dedi ki...

genel olarak katılıyorum. fakat tipografi konusunda hassas biri olarak derim ki tt fontu kötü değil.

moru beğenen azınlık arasındayım galiba. bence hiç fena değil.

iç sahada parçalı giyilmesinin yanı sıra satılan formalarda ülker reklamı olmamasını ve uzun kollu forma satılmasını diliyorum.

Adsız dedi ki...

gece gece bela okumayalım beyler.bence hepsi gayet şık olmuş.

şaka lan şaka.son yıllarda gördüğüm en kötü 3 forma.adidas'a yol verilmeli.

Turiaf dedi ki...

Hımm morrr.. Çizgiler altın sarısı olsa bu senenin modasına uyacaktı Galatasaray

Adsız dedi ki...

Gayet de olmuş, mordan 2 tane alacağım bizzat. Siyah çok alakalı da mor mu alakasız..

JANiTSCHAR dedi ki...

İçlerinde en güzeli beyaz forma.
Parçalı forma maalesef emanet gibi duruyor,hiçbir havası yok.
Mor formaya gelince özellikle gece maçlarında millet tribünlerden rengine hayran kalırda Turuncu varken mor aşırıya kaçMış.

oz büyücüsü dedi ki...

sırasıyla;
felaket, rezalet, facia!!

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

üçüncü bir renk olarak turuncu varken bu mora ne gerek vardı bilmiyorum beyaz forma ise çok kötü olmuş direk kumaş yani hiç özen yok formada..

Ty dedi ki...

Parçalıyla biraz oynasalarmış keşke. Şu formadaki tek değişiklik Türk Telekom reklamı, o da berbat olmuş zaten. Taraftarların formayı almaları için de bir sebep yok açık konuşmak gerekirse.

Beyaz forma resmen antreman forması gibi olmuş, iyi söylemişsin Emre. Adidas dükkanından 10 tane t-shirt alınmış da, üstüne arma basılmış gibi.

Mor forma ve türevlerini seviyorum, olmalı bu tarz alternatif renkte/dizaynda bir forma her yıl. Ama dalga geçenlere katılıyorum, Mor saçma bir renk.

Yine de mor renkten alacağımı belirteyim; diğer 2 formayı geçen yıl yolda görsem bir değişiklik farketmezdim büyük bir ihtimalle.

Son olarak, keşke TTNET yazılsaymış Türk Telekom yerine.

tesla dedi ki...

dikkatlerden kaçmış galba parçalı resmen ters yapılmış :) armanın altındaki renk kırmızıdır her daim sarıya dönmüş bu sefer. ha bu dizaynla kırmızı öbür tarafta olsa ne yazar.kurtarırsa fontlar kurtarır bu formaları yoksa yazık o şirketin dizayn için harcadığı onca paraya.

Adsız dedi ki...

Formalarin tasarimindan cok Ulker ve Avea yazilarinin Fenerbahce formalarindaki gibi kulubun renkleri ile uyumlu olmamasina cok sinirlendim. Galatasaray'in marka degerini yerlere yatiran bir hareket olmus. Iki firmadan da nefret ettim, mor formayi begenmeme ragmen sirf bu sebeple almayacagim.

Çetin Cem dedi ki...

arda'nın formayla ilgili yorumu tamam da, şunu düşünün: gerrard çıkıyor "biz iç sahada kırmızıdan yanayız, inşallah içeride onu giyeriz." ya da raul diyor ki, "içeride beyaz forma olur inşallah."

ya bunun inşallahı maaşallahı mı var, iç saha forması takımın imzasıdır, her sene değişmez, haftadan haftaya değişmez, uğurlu sonuca göre değişmez, rakibe göre hiç değişmez! neden bunu hala tam oturtamıyoruz anlamıyorum. turuncu formayı sevmiştim, ama iç sahada giyildiğinde sinir tepeme çıkıyordu.

ayrıca, mor, real veya hacettepe değil, direkt anderlecht'i getirdi aklıma.. fena değil, bence alışacağız.

son olarak, biz kendisinin yuvadan uçmasından korkuyoruz, ona arsenalleri juventusları beğenmiyoruz ama arda bu göbek büyütme performansını artırırsa jübilesini bizde yapar kimse merak etmesin! :)

Adsız dedi ki...

Adidas'la olan sözleşmemiz ne zaman bitiyor, haberi olan var mı? İnşallah bittikten sonra Nike'la anlaşırız da kaliteli formalarımız olur. Umbro bile olabilir aslında, daha iyidir bundan.

alperensaylar dedi ki...

bence bu seneki formalara olan memnuniyetsizlikten sonra gs yönetimi markalaşma işini biraz daha gözden geçirmeli, gerekirse fenerbahçe gibi 3-4 sene gs store tarafından dizaynı yapılan, üretilen formalar giyinmeli. şimdi gs store kendi tasarım yapsa, renkleri belirlese bundan kötü olur muydu?

ya da adidas'a kendi tasarımlarını verecek, kabul etmezse nike var. hepsini geçtim ben yıllardır kappanın tasarımlarına, fontlarına hayranım. parçalı gs formasına güzel gider.

ama hakikaten son yılların en kötü demeyelim de en basit, özentisiz forma dizaynlarından biri olmuş. kurtarabilecek tek şey isim ve numara fontlarını değiştirmek olabilir.

Unknown dedi ki...

Perşembe günkü MACCABI NETANYA - GALATASARAY maçında görücem sponsorların harcadığı paraların hakkını veriyorlar mı?

Adsız dedi ki...

bence türk telekom kendi logosuyla verir reklamını. şimdilik hazırlık dönemindeki gibi resmi evrak fontuyla basıp çıkarmışlar.

Selim Ugur dedi ki...

BJK'nin formalarini gordukten sonra bizimkiler bundan kotu olmaz diye dusunuyordum, ama maalesef kotu ciktilar..

Mor formanin gelecegi belli idi, bundan 2 ay oncesinden mor formadan herkes haberdar iken simdi ise "aaa bu da nerden cikti" demelerine sasiyorum. Sonucta 3 forma da bende hayalkirikligi yaratti, ama uzerinde cok durmamak lazim. Mor formada 2001 formasi gibi ortada sari-kirmizi serit kullansalardi cok daha guzel olabilirdi, sirf mor olmasi cok kotu durmus haliyle.. Daha onceden de yazmistim bu takimin 4 formasi olmasi lazim

1.forma: Parcali (klasik forma)- beyaz font
2.forma: Duz kirmizi- sari font
3.forma: Duz sari- kirmizi font
4.forma: Deplasman formasi (duz beyaz, sari-kirmizi cubuklu veya sari kirmizi tonlamalarin bulundugu baska bir renk olabilir)

Formadan onemli iki konu var herkesin atladigi:

1. Denetleme kurulundaki istifalar
2. TOKI'nin yeni ihalesi

Istifalar yonetimi epeyce bunaltacak, cunku daha onceden olmayan seyler oluyor kulubun icinde, yeni stad isinde de kesinlikle tufaya geldik, 2-3 ay gecsin ne demek istedigim daha net sekilde ortaya cikacak, umarim yanilirim..

mondo trasho dedi ki...

mor da bir renktir!

Cassis dedi ki...

o deilde arda fotografta nereye bakıyor... emrenın'kide masallah.. sasırır tabi :D

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.