8 Tem 2009

Türkiye'de paramı alabilir miyim?


Yalan haberleriyle ünlü Vatan gazetesinin yeni sıkışı.. Daha dün Arda'ya yapılan 4 yıllık 20 milyon euroluk teklifle piyasa yapmışlardı.. Gündemden beslenmeyi iyi bilen bir gazete Vatan.. Bugünkü ise bambaşka..

TARİH: 4 Temmuz Cumartesi.. Yer: İnşaatı Türk firmaları tarafından yapılan 30 bin kişilik Kazakistan Astana Arena Stadı.. Stadın açılışı için düzenlenen gösteri maçında Milanlı Kalazde ve Chelsea'li Shevchenko Kazakistan Milli Takımı'nın formasını giyiyorlar.. Eski İtalyan hakem Pierluigi Collina'nın yönettiği bu karşılaşmada Hakan Şükür ile Hasan Şaş da rakip takım Lokomotiv Astana'da yer alıyorlar.

CHELSEA GECİKTİRMİYOR

İŞTE bu maç öncesindeki soyunma odası sohbetleri ve maçın ardından düzenlenen yemekte Shevchenko-F.Bahçe görüşmeleri su yüzüne çıkıyor. Hakan ile Hasan'a önce Türkiye'deki futbolu soran Shevchenko, sonra ağzındaki baklayı çıkartıyor: "F.Bahçe 2 yıldır peşimde. Beni geçen yıl da istediler, şimdi de istiyorlar ama kuşkularım var." Ve ekliyor: "Türkiye'de bazı kulüpler futbolculara paralarını ödemiyorlarmış. Bu konuda FIFA'ya gidenler olMuş. İşte bu durum beni korkutuyor. Yoksa geçen yıl bile bu transfer olabilirdi. Chelsea'de paramı günü gününe alacağım. Türkiye'ye gelirsem alamam diye korkuyorum."

SHEVCHENKO'NUN bu sözleri üzerine Hakan Şükür devreye giriyor: "Sana yanlış bilgi vermişler. Türkiye'de, özellikle yabancı futbolcuların paraları günü gününe ödenir. Hele F.Bahçe'de, hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisi, gelmek istiyorsan parayı hiç dert etme. Roberto Carlos, Alex gibi önemli oyuncular hiçbir ödeme sorunu yaşamadan oynuyorlar." Hakan'ın bu sözleri üzerine Shevchenko, hem İstanbul hem de F.Bahçe hakkında çok daha fazla soru soruyor. 1 saate yakın süren bu sohbete Hasan Şaş ve Kaladze de katılırlar.. Şaş ve Şükür'e Türkiye'deki vergi sistemini de soran Shevchenko daha sonra Chelsea'den yıllık 7 milyon Euro brüt ücret aldığını, buna yakın bir para verilmesi halinde gelebileceğini sözlerine ekliyor..


Muhtemelen bu haberin yapılmasında farklı hesaplar var.. Hakan Sukur'u yıllarca Galatasaray taraftarının önüne atmaya çalıştı bu adamlar.. Galatasaray'daki başarılarında nasıl huzursuzluk çıkarırızın denemelerini yaptılar defalarca.. Kısmen başarılı oldular, ama genelde yenildiler.. Sukur Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra ise rahatladılar.. Bu sefer daha çok vurmaya başladılar.. Daha başarılı oldular.. Taraftarın bir kısmıyla karşı karşıya getirmeyi başardılar.. Hakkında doğru haber yapılmadı mı? Yapıldı elbet ama genelin içinde çok küçük bir pay olmaktan ileri gidemedi bu..

Hakan Sukur'un Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra hataları da oldu.. Süren yönetimine kızıp Galatasaray'la ilgili hoş olmayan bir açıklama yaptı Sukur.. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Inter'deki yaşamı sorulduğunda burda paramızı günü gününe alabiliyoruz diye Süren'e dokundurmuştu Sukur.. Yönetimle imza aşamasındaki yaşadıkları yüzünden kızgındı ve açıklamasıyla Galatasaray'a zarar vermişti.. Hata yaptı.. Ama hatasının arkasında Galatasaray'la ilgili bir şey yoktu, yönetime kızgınlığıydı önemli olan.. Aynen Terim'in CNN Turk'te Ali Şen'le birlikte Galatasaray'la dalga geçmesi gibi.. Terim de onu yönetimle yaşadıkları yüzünden yapmıştı.. Ama zarar gören Galatasaray olmuştu.. Bu iki adamın Galatasaray'la sorunlarının olması ise mümkün değildi..

Hala o Hakan Sukur üzerinden hesapları var basının.. Andriy Shevchenko'yla aralarında böyle bir diyalog yaratıp hala Sukur'u Galatasaray taraftarının gözünde küçük düşürme çabaları var.. Geçmişte söylediği sözler ortadayken Fenerbahçe'yle ilgili böyle bir açıklama yaptırıp Sukur'u bir kez daha taraftarın karşısına getirmeye çalışıyorlar.. Bu adamların benzerleri sıradan bir Panasonic telefon bulup gönderen: Hakan Sukur ve mesaj kısmını ayrı ayrı fotoğraflayarak Sukur'un Galatasaray'la dalga geçmeye çalıştığını bile iddia etmişlerdi..

Rahat bıraksınlar artık Sukur'u.. Sormuşlar Sukur'e konuşmayı, teyit etmiş.. Siz böyle bir bilgiyi Sukur dışında kimseden edinemezsiniz ki.. Shevchenko'dan öğrendikten sonra mı Sukur'den teyit ediyorsunuz.. Anlıyorum bu adam bazılarını çok üzdü ama rahat bıraksınlar artık yahu.. Futbolu bıraktı, kulübüyle de sorunlu ayrıldı.. Değeri verilmedi.. Artık atmıyor gollerini.. Rahat bırakın yakasını artık.. Bir zarar gelmeyecek Sukur'den size bundan sonra.. Başarılı bir teknik direktör olursa nasıl olsa kolpalarınıza tekrar başlayacaksınız.. O güne kadar mola, lütfen..

Edit: Yorumlarda gelmişti Sukur'un tv'de doğruladığı.. Birkaç yere bakınca oralarda da gördüm.. O halde Vatan Spor'a özür borçluyum..

18 YORUM:

Batu dedi ki...

Hastayım Vatan'ın spor sayfasına.

Doga dedi ki...

Hakan Şükür ntvspor'a bağlanıp doğruladı bu konuşmayı. Ayrıca burada Galatasaray taraftarının hoşuna gitmeyecek ne var anlamadım.

Parma Maniac dedi ki...

Eğer gerçekten doğruladıysa Sukur baltayı taşa vurduk demektir.. Fakat haber mütemadiyen her sene çıkan takımı X'e sordu haberlerine benzediği için, bir de 9'un Galatasaray taraftarını kızdıran para alamama muhabbetiyle ilgili olduğu için müthiş bir masa başı haberi gibi geldi bana.. Galatasaray taraftarının kızacağı konu şudur burada.. Sukur geçmişte Galatasaray'da paranı alamıyorsun demişken, haberde "özellikle" Fenerbahçe'de rahatlıkla alırsın diyor.. Bu da o açıklamalar yüzünden zamanında öfkelenmiş Galatasaray taraftarını kızdırmaya yeter..

Eğer doğrulandıysa haber boşuna yazmışım demektir, Vatan Spor'a özürlerimi sunarım..

gerisi önemli değil... dedi ki...

yalnız son günlerde fenerli spor basını arda'yı ve onun üzerinden yönetimi taraftarın gözünde küçük düşürmeye çalışıyor. sürekli arda nın aldığı para ile yabancılar kıyaslanıyor, yok fener teklif veriyormuş falan, nasıl bir oyunsa bu, yani sadece aptal insanlar inanır, amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. bir noktadan sonra böyle haberler görünce insanın kusası geliyor.

şey gibi bu, uefa kupası alınmış, 1 ertesi gün popescu ya yönetim parasını vermiş, o da açıklama yapmış, "başkan sağ ol, ama kupayı hepimiz aldık, parayı arkadaşlarımız arasında bölüştürelim." fanatik ve sahiplerinin o hisseler yüzünden galatasaray hakkında bol yalan haberleri ve yönetimi küçük düşürme çabaları vardı ve hala var. çünkü şu andaki galatasarayımız bunların takımının fersah fersah önünde, şimdiden kolpa haberlerle çakma sorunlar çıkarıp geleceğe yatırım yapmaya çalışıyorlar. harbiden iğrençleştiler.

abeyle dedi ki...

Hakan bunun benzerini NTVSpor'a canlı anlattı. Gerçekten gerçekleşmiş ama Vatanda çok küçük 1-2 oynama var. Yinede temelde doğru bir haber.

dark knight dedi ki...

ben bi gsli olarak "gsli olma sebeplerimden birisidir" bile diyebileceğim, zamanında o derece sevdiğim şükür den yeterince nefret ediyorum artık, bu habere önem bile vermem ki.. bence vatan gazetesi hafifletmiştir şükür daha kötü şeyler söyler gs için..

terim le de kıyas bile edilmez bence şükür hainlik açısından.. terim o gün ali şen in "fb de çalış" sözü üzerine "ben o kdr profesyonel değilim" demeyi de bilmiş bir adam. hakan ise kulübün ömür boyu sahibi olmak isteyen, bi türlü kurtulamadığımız, üç kuruş için herkesi satabilecek, elimde olsa florya ya sokmayacağım bir adam..
ona tapan bir çocuğu bu hale getirdiyse bence suç bende değildir..

Unknown dedi ki...

Haber maalesef doğru Parma, seninle eskiden birçok noktada anlaşamazdık artık birçok noktada anlaşabiliyoruz ama anlaşamadığımız tek nokta Hakan'ın karakteri olsa gerek. Olayın doğru olduğunu açıkladı sadece Sheva'nın FB'den teklif olduğunu söylemediğini belirtti. Hakan'ın en son açıklamalarından sonra açıkçası ben artık onun ağzından çıkan her şeyin doğru olabileceğine inanırım. Zaten şu en son açıklamalarından sonra onu savunan birçok kişiyi de bıktırmış durumda.

kutay dedi ki...

çok iyi dinleyemedım ama hakan ntv spor da dogruladı bunu, hatta bir yerde
"hele yabancı futbolcunun parası hiç aksamaz dedim" mealınde bir sey dedi..
şu an spor servisini bir daha veriyor ntv spor.. imkanı olan izlesin biraz sonra hakan bağlanıyor ve haberi doğruluyor..

Parma Maniac dedi ki...

Ata fakat yanlış anlaşılan bir şey var.. Yani Sukur'un Sheva'ya gel paranı alırsın kötü bir şey değil, söylemek istediğim o değil benim.. Bir yabancı futbolcu Sukur'e geliyim mi Türkiye'ye, paramı alabilir miyim derse Sukur gelme demez, dememeli de zaten.. Benim söylediğim şey bu haberin masa başında yazılmış olmasına göreydi.. Eğer bu konuşma hayali bir konuşmaysa, Sukur'un yıllar önce Galatasaray'la ilgili söylediği şeyler düşünülerek hazırlanmış olurdu, içinde kötü niyet barınırdı bunun da..

Şimdi dinledim, konuşma geçtiği evet doğrulanmış ama yukardaki metnin önemli bir bölümünün ekleme olduğunu düşünüyorum hala..

alperensaylar dedi ki...

metin kesinlikle abartı dolu, hakan'ın söylediği türkiye ve fenerbahçe hakkında bilgi istediği olmuş benim ntvsporda söylediklerinden anladığım kadarıyla.

Ortega dedi ki...

Hakan Şükür'ün futbolcu maaşlarının günü gününe yatma meselesi üzerine, benzer şekilde yaptığı bir çok açıklama var.

Hakan bunu Galatasaray'ı küçümsemek için yapıyor değildir herhalde. Bildiğimiz kadarıyla kendisi sağlam bir Galatasaraylıdır. Sanırım kendisine gelen sorular da bir kıyas yapması isteniyor ya da Türkiye'de futbolcu maaşlarını ödeme konusunda en sorunsuz kulüpmüş imajı çizen Fenerbahçe'yi bu kıyaslamalarda bizzat kendisi kullanıyor olabilir.

Öte yandan, böyle bir karşılaştırmanın Gs taraftarını rahatsız etmesi de pek doğru bulmuyorum açıkçası. Gs'nin bize oranla ekomomik açıdan güçlük çektiği ortada. Saklanılacak pek bir şey kalmadı bu konuda.

Bu konuda sana ne yazık ki katılamaycağım hocam.

Ayberk dedi ki...

Adam Sakarya'nin toprak agasi oldu Galatasaray sayesinde, hala ufak ufak laf sokmalar, yok fenerde kesin parani alirsinlar, yok yabanciya zaten gunu gunune odeme yapiliyorlar.
Bir doyun artik yahu. Doyun yani...

aşkın dedi ki...

Kendisinden de futbolculuğundan da hazetmem.Bu olayda kızacak birşey bulamadım.Elin adamına Fener'in parasını referans göstermiş, hatta sade Fener değil yabancı futbolcular genelinde diğer takımlar için de savunma yapmış, Fener'i vurgulamış.
Geçmişteki olaylarlarla birleştirip haberi yapanda artniyet aramak çok sağlıklı olmaz.

Adsız dedi ki...

Haber %100 doğru yada %100 kolpa olabilir.Beni ilgilendirmiyor açıkcası.Bundan daha önemlisi parmanın yazıda belirttiği ana fikrin burada da anlaşılamadığını, belki de anlaşılmak istenmediğini görüyor olmamız.

Asıl sorun "tarafsız" basındaki efsanevi kuyruk acısı elbette.Hakan Şükür'ün herşeyi ama herşeyi tartışılır ama sadece ne kadar sağlam bir GS taraftarı olduğu tartışılmaz.Müthiş bir taraftar olmakla birlikte müthiş de bir futbolcudur.Allah vergisi yeteneklerini profesyonel bir yaşantı,sınırsız bir azim ve büyük bir takım sevgisi ile birleştirdiği için de Türk sporunun çarkına çomak sokan,akıntının yönünü değiştiren adam olmuştur.Ümit Aktan'ın tabiri ile "Şabancı" zihniyetin en temel saldırı sebebi de budur.Bulls için Jordan,Celtics için Russell neyse Şükür de bizim için odur.Yetenek-sevgi-çalışkanlık denklemi ile ortada alınmadık kupa bırakmamıştır bu 3 adam da.Benim gibi 90ların başında futbolu izlemeye başlayan adamların en azından bir kısmının çocukluk kahramanıdır.En zor zamanda başımızı dik tutmuştur.İlkokula başlamamdan masterı bitirmeme değin hayatımda yaşadığım pek çok mutlu anın baş sebebidir.En büyük sorunu bence hayalimizde göremeyeceğimiz başarıları gerçeğe,sıradana çevirmiş olmasıdır ki bildiğimiz üzere bu ülkede hiç bir başarı cezasız kalmıyor.

Bu adamı karalayıcı haberler 95 de vardı 2005 de de oldu 2015 de de olacak.Sadece şekil değiştirecektir ama yara kapanana değin bu haberlerin süreceğine -belki de hiç bitmeyeceğine- emin olabilirsiniz.tarafsız görünmeye çalışan "quality turkish media" ya yıllarca istemediği spor sayfaları yaptırmanın, arzulamadığı şampiyonluk klipleri çektirmenin en önemlisi ise kopenhag'da bu ülkede bazılarında hiç kapanmayan yaralar açmanın bedelini bir ömür boyu süreceksin hakan şükür...

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

hakan şükür'ü bende dinledim ama Hakan şükür sadece türkiye hakkında bazı sorular sordu gelecem, şu takıma gelecem, gelmiyecem diye bir şey demediği söyledi ve benim çıkardığı anlam türkiye de bir kulup ilgilneniyor oldu şeklinde diye belirti..Bir şey olmasa sormazdı herhalde dedi. yani diyalogu vatan baya bir geliştirmiş...

aşkın dedi ki...

@Finrod
Burada diyaloglar hayal ürünü olabilir, bunun Hakan'a zararını açıklayabilir misin?
Onu zor durumda bırakacak birşey var mı? Ben ne hayali diyaloglar gördüm söz konusu edilene saldırı amaçlı.
Bahsettiğin yarayı da Galatasaray açmıştır, x futbolcu değil.
Galatasaray Hakan'dan ibaret değil.
Bu şekilde lanse ederseniz hem ona hem kulübe zarar verirsiniz.Şu an yaptığın buna denk düşüyor, hele ki yetenek kısmı enteresan olmuş.
Överken endazeyi kaçırmayın.

Ortega dedi ki...

Bence bu haber çok abartıldı. Ayrıca basının Hakan Şükür'ü kullanması da gayet doğal, çünkü buna Hakan da izin veriyor.

Aynı basının, atıyorum, Rüştü ya da Sergen'i bu kadar kullanmıyor. Bu iki isim fazla izin vermiyorlar buna zira. Hakan medyayı seviyor aslında ve onu nasıl kullanacağını da çok iyi biliyor.

Çetin Cem dedi ki...

ben bir galatasaray taraftarı ve büyük bir hakan şükür hayranı olarak, burada bu haberlerin maksatlı yapıldığını düşünenlerin fazla duygusal ve alıngan baktığını düşünüyorum. sheva hakan şükür'e bunları sormuşsa şükür gerçekten söylemiş olabilir, zira bir sene boyunca trt'de de farklı şeyler söylemedi ki. yerli yabancı futbolcu farkından para alma mevzuuna kadar çok konuşmuştur hakan, ve konuşacaktır. bu laflar da ister hoş olsun ister nahoş, onun büyük futbolculuğuna etki etmez, kafamızdaki anılarımıza da dokunamaz bile.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.