16 Tem 2009

,

Tobol 1-1 Galatasaray


Zaten maç öncesindeki basın toplantısında şüphelenmiştim.. Erhan Telli Kazakistan'a gidip Tobol hocasının Rijkaard gerçekten buraya gelecek mi cümlelerini aktarıyor Türk basınına.. Barcelona'yla o La Liga'yı, o CL'yi almış Rijkaard maçtan önce o adamın çalıştırdığı Tobol için çok organize, çok ciddi bir takım yorumunu yapıp sistemlerini övüyor..

Maç geliyor, ilk 11'ler masada.. 4 tane defans yetmezmiş gibi 3 tane de önlibero.. Pes diyorum bu Rijkaard'a ben müsadenizle.. Koskoca Galatasaray Tobol karşısında 7 stoperle oynar mı ya? Oynamaması lazım bence.. Daha iyi olur diye düşünüyorum.. Bana kalırsa Rijkaard Tobol'u gözünde çok büyütmüş, acele bir şekilde Galatasaray'ın ne olduğunun kendisine anlatılması lazım.. O zaman çok daha başarılı olabiliriz sanki.. Ben şahsen 90 dakikayı takip ettim ve 7 stoperli Galatasaray'ı Tobol karşısına yakıştıramadım.. Milan'la oynarsak ilerleyen turlarda belki ama şimdi değil, olmamalı yani.. Skibbe 4 defansın önüne 2 tane iç koyunca 6 stoper diye beynini yemiştik, ki sapına kadar haklıydık.. E CL'yi kazanan adam geldi, o sayıya +1 yaptı.. Rijkaard da Galatasaray hocası olmayabilir diye düşünüyorum ben bu akşamdan sonra.. Kim diye sormayın ama, onu bilmiyorum şu an.. Önünde sonunda birini bulabiliriz sanırım.. Deneye deneye oluyor zaten..

Neyse, bir paragraf yazdım yetti değil mi? Ben de sıkıldım zaten sonlara doğru.. Yarın benzerlerini görebilirsiniz belki.. Görmeyebilirsiniz de ama.. Frank Rijkaard'a geçen senekilerin benzerini sallamak kolay olmayacak.. Bu maçın açılımı, kritiği yapılmaz.. Çıkan 11 dahil söyleyebileceğim bir şey yok.. 3-3'ün 5 oyuncusu sahada yokken, diğerinin de görev değişimi mümkünken bu maçta girilemeyen pozisyonlar üzerinden sistem işlemiyor yahu, 4-3-3'e geçiş çok sancılı olacak saçmalamalarını yapacak değilim.. Şu 4-3-3'e geçiş de ne geçiş onu da anlamadım.. Yazacak şey çok Galatasaray'la ilgili, 1-2 gün içinde onu konuşacağız ama geçen seneki 4-4-1-1'den sonra bu seneki 4-3-3 büyük bir sistem farklılığı değildir.. Mantalite konusunda da Rijkaard'ın seleften çok farklı düşündüğünü sanmıyorum.. Fakat savunma problemli görünüyor, onu ekleyeyim hemen altına.. Skoru aldı takım, artık önümüzdeki turlara bakıyoruz.. Bu maç da normal bir sezon öncesinde yapılan bir hazırlık maçından farklı değildir.. Hazırlık maçlarında ters sonuç çıkar mı peki? Çıkıyor her sene.. Belki Sami Yen'de yenilip eleniriz yani, ama ana hedef değişmez.. Hollandalı'lara yola devam der bitiririm bu dandik postu..

46 YORUM:

Mario Jardel dedi ki...

Çok ağır eleştiriler bunlar.. Sezonun ilk maçı.. Elde hala hazır olmayan oyuncular var ve giden oyuncularla yapılacak şeylerde belli.. Bu gün taktik varyasyon eldeki bu malzeme ile 4-3-3, 4-5-1,3-5-2 olsa ne olurdu ki.. Açık ve net bu adamlar futbolcu falan değil.. Ne yaparsan yap, hangi taktiği kurarsan kur bir değişme olmazdı.. evet tek değişiklik arda ve baros ilk 11'de oynasa gerçekleşirdi ama işte bu derece kuvvetsiz bir takıma, hele hele bu kadar sert oynayan bir takıma karşı onları ilk yarı oynatmamakla rijkaard iyi bile yaptı..Neyse konuya gelecek olursak eldeki malzeme ile 6 stoper değilde tam tersi 6 tane "futbolcu olmayan,hiçbir yaratıcılığı olmayan" adamla hucum oynasak ne olurdu ? Bana kalırsa bu beceriksizlerle daha kötü bile olurdu.. Bence rijkaard'a bu derece sert eleştiri yapmak için çok erken..

Parma Maniac dedi ki...

ksenophanes pes diyorum :)

Adsız dedi ki...

ironi değil mi bu ?

ya fasafiso maçtı işte.

sawero dedi ki...

bir an ağzım açık kaldı noluyo lan diye:), sayın bülent tulun benzerini yapmış bile yorumların

apaç dedi ki...

ksenophanes postun yarısında çıkmış.

Adsız dedi ki...

vermissin ayari usta eline saglik..

mre dedi ki...

Son 3 kelimesi hariç dikkate alınmaması gereken bir post bence de.

Adsız dedi ki...

skibbe nasıl hoca değilse, aynı şekilde aydın da futbolcu falan değil. rijkaard snıyorum son bir defa görmek istedi. ne erhan ne aydın bu takımda oynayamaz. hele şu aydın'dan kurtulalım artık.

maça gelince, bni en çok üzen servet'in durumu oldu. marsilya transferi çok etklilemiş bence. hazırlık maçlarındaki dağınık görüntüden farkı yoktu. alpaslan'ın oyununu beğendim, hızlı ve dikine oyammaya çalışıypr, fiziğinde de geen seneye göre bariz ilerleme var, bekten ziyade orta sahada düşünülebilir.sabri yedek otursun alternatifin de alternatifi olsun inşallah.

takım yavaş yavaş formunu bulacaktır.

apaç dedi ki...

gönül, bittabi bu akşam takımın başında sahaya çıkan ismin bülent uygun olmasını isterdi; ama kenarda rijkaard'ı görünce de neşe dolmuyor değilim.

bu sezon kendisiyle şampiyonluğun gelmeyeceğini düşünsem de kesinlikle uzun yıllar takımın başında kalmalı.

biraz sabır, bolca sabri..

işte tüm olması gereken bu!

Mario Jardel dedi ki...

@parma

aydın ne kadar kaliteli bir futbolcu.. Bu gün 7 tane defansın değilde 5 tane, 4 tane orta sahanın kanatlarında oynasa ne etkinlik sunabilirdi ? Yine aynı şeyler.. koş koş koş, çalımcıklarla topu ez, dağlara taşlara orta yap vs.. Keza Sabri ne kadar bir futbolcu ki bu gün gerçek mevkiisi olan orta sahanın sağ kanadında oynasa ne verebilirdi ? Aynen aydın için dediklerim.. Nitekim diğerleri de böyle.. Hatta yedeklerin bile farkı yok 1-2 oyuncu hariç..yani eldeki malzeme ile üretim adına hiçbirşey yapılamazdı..üretemez bu kadro, ancak eldekini korur..bu günkü takıma ankaraspor forması versen hiç sırıtmazdı baros ile arda turan hariç.. Sözün özü şu anki imkanlar ile hangi taktiği uygularsan uygula alınabilecek en iyi sonuç bu olurdu bana göre.. Belki ufak tefek detaylar konuşulabilir.. Emre çolak, serdar eylik,milan baros, arda turan'ın ilk 11'de oynayıp oynayamıyacağı ile ilgili.. ama herhalde bu hususta da bu denli büyük kulüplerde çalışmış bir teknik direktörün bir bildiği olsa gerek diyelim.. Ben gönderilecek oyuncular hususunu en çok merak ediyorum.. Eğer hala gönderilecek oyuncular listesinde bu gün sahada hiçbirşey verememiş ve evelezelde bu takıma bir şey sunamamış adamlar olursa o zaman rijkaard ile ilgili kafamdaki soru işaretleri belirginleşmeye başlar..

Parma Maniac dedi ki...

Hala pes diyorum ksenophanes kusura bakma :) Diğer yorumları da okumamışsın sanıyorum.. Yaptığın açıklamalar boşa, çünkü Rijkaard'a sallamıyorum ben.. Sanıyorum bir süredir takip ediyorsun burayı yorumlardan hatırlıyorum, o kadar şuursuz görünüyor muyum?

apaç dedi ki...

şu aydın keşke sadece gs store ürünlerinin tanıtımı için dergiye poz verse.

hayır, kiralansın filan diyeceğim; ama kiralanmaz da bu.

transferi kapatıklarını açıkladı geçen abdullah :(

Confeng dedi ki...

Bu kadar erkenden bu kadar ağır eleştirilerde nasıl bulunabiliyorsunuz anlayabilmiş değilim. Medyaya karşı özellikle bu konularda en sert duruşu sergileyen blog dünyasında sizin gibi sözü geçen bir yazardan bunlar duymak çok üzdü beni. Maçtan beklentileriniz çok yüksekti sanırım, buna bağlayabiliyorum ancak bu sözleri. Ama bence teknik direktörümüzün arkasında durmamız gerektiği bir dönemde daha ilk resmi maçından kapıyı göstermek çok büyük bir hatadır.

legolas dedi ki...

ya siz parma'nın gerçekten böyle düşündüğünü mü sanıyorsunuz? geçen sene 4-2-3-1 oynayan takıma 6 stoperle oynuyor diye yapılan komik eleştirilerle ve skibbe'ye maç öncesinde rakibe duyduğu saygı yüzünden sallayanlarla dalga geçiyor olmasın sakın?

sembolist dedi ki...

Aydın Konyaya son dakikada attğı golün ekmeğini çok iyyeceğe benziyor.Bu adamda hiç birşey yok..Boş-vurdumduymaz-güçsüz-çalışmayan bir halı saha topçusu..
sıkıldım Aydının anlamsız çalım ve top ezmelerinden..
Keza,Yaser-Erhan-Mustafa Sarp da tipik bank asya futbolcuları..

Confeng dedi ki...

Tardini fena tongaya düşürdün beni vesselam. Neyse blogcu arkadaşlara vermeye çalıştığım mesajlar hala geçerliliğini koruyor. Bana ders olsun, bundan sonra yorum yapmadan önce diğer yorumları tümünü okuyacağım. ksenophanes'in yorumunu görünce ben de gelmişim gaza :) Neyse...

Adsız dedi ki...

"geçen seneki 4-4-1-1'den sonra bu seneki 4-3-3 büyük bir sistem farklılığı değildir.."

kısa ve öz olarak bunu söylemek lazım .Geçen sene Skibbe'ye demediğini bırakmayan adamların 4-3-3 delisi olmasına şaşırıyorum şimdi.Sanki bambaşka birşey oynayacakmışız gibi.4-2-3-1 in merkezdeki 2-1 inin görevlerinin kısmen farklılaşmasının sonucu değil mi modern 4-3-3 dediğimiz şey.Sistem değişince ardanın kondüsyonu 5 katına çıkmayacak ya da servet cordoba sürati kazanmayacak sonuçta. Kısa vadede 4-3-3 geçen sene 4-2-3-1 i sahaya iyi yansıttığımızdan farklı olmayacaktır. Kötü dönemde de geçen yılki arızaların azalarak sürdüğü gözlenecektir; barış-topal topa bomba muamelesi yapar, servet-gökhan'ın beli dönmez, sabri sabrilik yapar vs. Tek temel değişiklik antrenör eleştirisi olmayacaktır bu yıl.

Parma Maniac dedi ki...

Sorun değil Number 7, gönüller bir olsun yeter :)

Adsız dedi ki...

Yaser ve Erhan adına üzücü bir maç oldu bu bence. Şayet son karar için bu maçı beklediyse Rijkaard, kampta verdikleri ışığı fena halde yok ettiler. Mustafa Sarp da çok iyi bir rotasyon oyuncusu olacağını belli etti bana göre. Maça dair belki de en olumlu anekdot buydu benim için.

Haftaya 4-1'lik bir galibiyet yarın saçmalayacak onca yazarın erkenden maskesini düşürmeye yetecektir...

aksilaz dedi ki...

Ciddi korkular içerisindeyim. reijkaard ne tür bi camiaya geldiğini biliyordur umarım. Avantajlı skor ile döndük dedi maç sonu. Görmesi gereken bir başka noktada bu gençlerden Alparslan, Semih birazda Emre dışında bi cacık olmaz.

Adsız dedi ki...

Bende ciddi korkular içindeyim istifa etmeli bence istanbul'a dönüşte ne tür bir kulube geldiğinin farkında değil halen. reijkaard ile olmaz bu iş. rijkaard ile olur belki.

Adsız dedi ki...

sabri savunmaya vurdğu baltayı hucümada vuruyo her topu dan dun ileri vuruyor. aydın iste son şansını gene harcadı kötü topçu düz pas veremiyor

tobias dedi ki...

@ksenephones
öldürdün beni akşam akşam :)

@apaç
güzeldi :)

@erol
bu maçın yaser ile arhan için bir ölçü olacağını düşünmüyorum.ikisi de çok iyi bir kamp dönemi geçirdi.

Northx dedi ki...

beni de tongaya düşürdün, hafif bi sinirlenmeyle, bu blogdan okuduklarıma referansla büyük hayal kırıklığına uğramıştım. bu yaptığın terbiyesizliktir ama çok fena yakaladın, tebrik ediyorum :)

İsmail Şayan dedi ki...

İstifa etmesini beklemek zaman kaybı olur. Daha havadayken görevden alınmalı.

Yok yok, o kadar da uğraşılmasın, uçakta kapıyı açıp arkasından itelim. "Hava boşluğuna düştü sonra görmedik, Allah'ın hikmeti işte. Yedi yıla kadar bi karadelikten geri döner" diye de ifade verilir, mis olur.

İsmail Şayan dedi ki...

Biraz ciddi olursak:

Hakkında yorum yapacak kadar izlemedim maçı. Ancak Aydın'ın sarı gördüğü pozisyonda yaptığı(ve bir önceki müdahalesinde yapacağının sinyalini verdiği) hareketin karşılığının kırmızı olduğu fikrindeyim. Sonrasındaki birkaç dakika içinde ters kanattan gelen iki sarıdan kırmızı ile birleşince üzerinde düşünülmesi gereken bir konu gibi duruyor. "Düşünülmesi gereken" derken yanlış anlaşılmasın, "kanatlarda yapılan tehlikeli fauller" gibi bir sorun olasılığı değil gördüğüm, formayı ya da kadroyu zorlama adaylarındaki sınırı aşan düzeye ulaşan anlık agresiflik. Biraz mental destek gerekiyor sanki.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Rory Breaker dedi ki...

Ahaha ben buna gülüyorum ya. Usta şahsen ilk iki paragrafı noluyo yahu diyerek okudum. tabi sonrası malum. süper olta olmuş hakkaten. yarın merak ediyorum gazeteleri "rijkaard adam değil" tarzı başlıkları... :)

Aborjin dedi ki...

abi ilk maçtan sallamaya başlamışsın rijkaarda, yazık gunah diyom bekle bir iki maç en azından.

Adsız dedi ki...

havalar çok sıcak sanırım

JANiTSCHAR dedi ki...

Maçı yanlış yorumlamışsın.
Rijkaart 4 stoper 3 ön libero ile çıkmadı sahaya.Onun istediği tek Şey oyunun iki yönünü oynayabilen Xavi,İniesta'yı bulabilmek.Kadroyu tanımayan Rijkaart tam bir Holandalı ahlakı ile maça çıkmış.Tabii bizim gibi Akdenizliler için bu kafadan yanlış.
Dikkat ederseniz Arda oyuna dahil olduktan sonra ortada Ayhan'la eküri oldu.Sonunda karşı kaleye gidemeyen Cimbom ortaya çıktı.Rıdvan Dilmen'in Arda kanada gelmeli yorumu doğruydu.
Vallah bu sezon Galatasaraylılar için zor geçecek sahda yedek takım vardı doğru ama Arda'nın kanttan ortalana çekilmesi bende ciddi kuşkular uyandırdı.Orta alanda oynayacak alan bulamayan Arda geçen senenin Delgado'su olur.Daha sezon başındaykende herkes bu çocuğa ne oldu diye sorar.Kazak takımı kötü bile değildi,kötünün kötüsü bir takımdı bu takıma karşı Cimbom tek gol pozisyonu üretemedi.Rijkaartın sezonu tamamlyamacağını birkaç blogta yazmıştım tabii ağır eleştiriye ugradım.Ne yaparsan yap Hollandalı teknik direktör getirme.5. haftada Ali Samiyende Beşiktaş derbisinden sonra ağır eleştiriler iyiden iyiye artar.Kahin değilim.

Russell dedi ki...

Janitschar, tamam trollsün anladık da, yeter ama..

Adsız dedi ki...

Yanlış bloga mı geldik dedim önce ,şaşırdım:)

1-1 iyi skor, "resmi" hazırlık maçıydı. Kadroyu oluşturmak için yapılan maçlardan biri, asıl takımı sonraki maçlarda izleriz. Sanırım Aydın'a yol göründü. Servet-Gökhan ikilisi geçen seneyi tekrar yaşatacaklar sanki. Sakatlar ne alemde bilen varssa yazabilir mi, özellikle Serkan Çalık ve Linderoth'un hayatlarından endişeliyim..
Bu arada Rijkaard kadar korkak t. direktör görmedim ,ayrıca hoca falan değil...

montaellis dedi ki...

kendi oyuncusunu aşşağılayan, yerin dibine sokmaya çalışan birisi değilim fakat sabri gidecek mi kalacak mı? diye düşünürken duran topların başında bu beyzadeyi görmek yıktı beni, ne yalan söyliyim. ulan kimler geldi kimler geçti, ne hocalar, ne topçular değişti, hala bu adam duran topları kullanmaya çalışıyo. binbeşyüzde bir gibi bir oranla kullanmasına rağmen bu tür topları, ısrarı bitmiyor hiç. iyice kabak tadı verdi bu durum.

Redman dedi ki...

Hakan Unsal baslamis zaten inceden elestirilere:

"...Bir önce Rijkaard'ın kimi oynatacaksa acilen onbire koyup böyle devam etmesi lazım. Strateji yanlışıydı, Baros ile Arda ile başlarsın ilk yarıda sonucu alırsın ondan sonra çıkarırsın bu oyuncuları..."

Ilk mactan ogretiyor adam vallaha Rijkaard'a ne yapmasi gerektigini. Muthis adam :)

Qui dedi ki...

Parmamaniac ağır olmuş sanki biraz be.. Muhtemelen Rijkaard, ilk 11 oyuncularını fazla zorlamak istemiyor olabilir, form tutmalarını istemiyor olabilir. Belki de genç oyunculara bu zayıf rakip karşısında bir şans vermiş de olabilir..

gerisi önemli değil... dedi ki...

ilk paragrag için; hıncal uluç'un sözleri bunlar :)

mondo trasho dedi ki...

servet-gökhan zan ikilisi endişe yaratıyor. gökhan zan servet'in de oyun kalitesini düşürecek diye korkuyorum. keşke zan beşiktaş'la imzalasaydı da coloccini ya da cacares gibi bir adamı almak zorunda kalsaydık! en azından emre güngör'ü denemeli, devamlı oynatmalı rijkaard.

CaRtMaNtR dedi ki...

Yorumlara bakınca anlıyorum ki okuyucuların önemli bir kısmı yazıları sonuna kadar okumuyor.

hadesperado dedi ki...

"ironiyi anlamayan nesle aşina değilim"

parma, güzeldi...
zaten sen yapmasan benim ve gördüğüm kadarıyla birkaç arkadaşın aklından geçiyormuş böyle bir yorum :)

zokayı yutan arkadaşlar için de; boyalı medyanın etkisinden kurtulma süreci sancılı geçecek gibi :)

@apaçım yapacağını yapmış yine;
biraz ağlak b.uygun bolca sabri...

ya sabır, ya sabri!
parmanın yaptığı gibi ironi olmasını o kadar isterdim ki... hala bu palyaçoyu savunuyorsun ya ne diyim, Allah ıslah etsin birader... :)

ama aydın konusunda hemfikiriz, güzel bi gelişme :)

bir de geçen verdiğin cevapta, kendinden başka herkesi aynı kategoriye soktuğunu gördüm, lütfen bu kez deneme, en azından karşındakini tanıma sürecini bekle derim ;)

evet belki Lincoln'ü savunuyor(d)um ama çok şükür Sabri'nin Bordo golünden sonra da ilah muamelesi çekmedim... hele b.uygun'u bu kulübe hiç yakıştıramadım. yakıştırana da iyi gözle bakamam...

yine de selamlar, saygılar.

Schumy dedi ki...

Bu yazının geçen sene Skibbe' ye yapılan yorumlardan oluşan bir ironi olmasını diliyorum...

Adsız dedi ki...

25 e inecek kadroyu ve rotasyon oyuncularını belirleme maçıydı bu. kadroyu görünce ilk düşüncem bu oldu.

aydın, erhan treni kesinlikle kaçırdılar. yüksek ihtimalle volkan yaman da. alparslan hakanın yedeği olacak gibi. paftan gelenlerden serdar ve emre nin takımda kalacağı garanti gibi. onlar harici sabri, yaser, orkun da gidecekler listesinde olabilir, şaşırmam. ayhan 11 de kalır, barış 3 top kapıp 4 kaptırma ve pas sıkıntısı sebebiyle yedeğe geçebilir. ama o zaman da ciğerli orta saha eksiğimiz artacak. rijkaard kafasındaki soru işaretlerine cevap aradı sadece, aradıklarını da, kötü cevaplar da olsa buldu sanıyorum.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Kucukken Levent Kirca ve Reyting Hamdi izleyerek buyuyen nesil boyle olur iste, ironiden bihaber. Illa skecin sonunda mesaji acik acik vermen lazim ki anlasinlar elestiri/mizah yapildigini. Hayir, adam zaten net bir sekilde 3. paragrafta anlatmis demek istedigini, buna karsin...

Breh birader, ne anlayisi kit insanlarsiniz, ne meraklisiniz hemen birisine sallamaya yahu.

"Hele bir otur soluklan yigenim."
Karl-Heinz Rummenigge

Adsız dedi ki...

Abi bir sonraki sefere ironik yaklaşımına dair bir kaç sinyal çakarsan sevinirim:)Bir an ne oluyor, bu güzel ortamda da mı? diyorken sonradan uyandım, kötü oluyordum az daha. Defans problemini nasıl yenebiliriz bilmiyorum. Belki bir şey söylemek için erken ama Rijkaard'ın döneminde Barca'da sıkça kullanılan ceza sahası önü verkaçlarını uygulamaya başladık, bence umutlu olmak lazım. Özellikle kapanan takımlara karşı etkili olamama problemimizi de böylece yenebiliriz. Barca'nın en önemli silahlarından biriydi hatırlarsanız.

euphrates dedi ki...

Parma Maniac,

Sana laflar hazırladım.

Hakan Ünsal gibi bir üstadın devrik cümle ve paragraflar ve cümleler arasında derin mantıksal bağlantı kokan yazı üslubunu kullanmışsın.

Lütfen. Emeğe saygı.

Adsız dedi ki...

ya takıma oyun kurucu alınmalı yada o görev kewell a verilmeli ama asla ve asla ardaya verilmemeli..çünkü yeteneğine aykırı bir görev olur.. serbest oyuncu kewell hem sağ hem sol kanata hakim üçlü kombinasyonları kurar hem de barosla çift forvet giib oynar kontraataklarda..arda ve keita mutlaka orta saha çizgisinden momentum alarak oynamalılar..
birde takım pas şiddetini ayarlamalı yoksa direkt nakavt oluruz diri ve kaliteli takımlar karşısında..
franco- uğur-servet- yeni transfer- hakan- linderoth-ayhan önde kewell ilerde arda baros keita
saygılarla....

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.