15 Tem 2009

Stewart Downing Aston Villa'ya


Bir City benzeri kadro artırımı da Aston Villa'dan geldi.. Yaklaşık 1 yıldır yerinden rahatsız olan Boro'nun en değerli oyuncusu Stewart Downing geçen sezon ortasında gerçekleştiremediği hayallerine kavuştu.. Gençlik döneminden ayrılalı 1-2 yıl olmuş bir oyuncu için Boro gibi ortalama altı takımlarda forma giymek potansiyel kaybının biraz abartılmışıdır ama zararın neresinden dönersen kardır diye de boşuna söylemiyorlar.. Tottenham gibi yetenek harcama yönünden sabıkalı bir takıma gideceğine 1 yıl bekleyip Martin O'Neill gibi aldığını yücelten bir hocanın eline düşmek de sevindirici olmalı..

Geçen sene Villa sezonun çok büyük bölümünde 4-3-3 oynadı.. İleri 3 için geçen senenin ortasında elinde Ashley Young, John Carew ve Gabriel Agbonlahor varken bu oyuncuların üstüne geçen sezon Emile Heskey, bu sezon başında da Stewart Downing eklemesi yapıldı.. Geçen sezon hatrı sayılır meblağa gelen James Milner da bu 5'linin arasına yazılacak isimlerden.. Omurganın ortasından Gareth Barry'yi kaybeden, arkasından Martin Laursen'i erken emekli eden Villa'nın yapacağı hamle Stewart Downing midir onda şüpheler mevcut.. Ama fırlamayı o kadar çok seviyorum ki Aston Villa'ya gidişine çok sevindim..

İngiliz futbolunun yetiştirdiği yaratıcılık yoksunu oyunculardan bahsediyoruz, Joe Cole örneğini veriyoruz.. Stewart Downing de o örneklerin arasına yazılabilecek bir oyuncu.. Sol açık oynayıp oyununa önemli ölçüde yaratıcılık ekleyebilen bu eleman Martin O'Neill'ın planlarını değiştirebilir.. 4-3-3'te açık oynamakla 4-4-2'de açık oynamak arasında biraz fark var.. Downing'in daha çok bir 4-4-2 açığı olduğunu düşünürüm ben.. 4-3-3'ün solunda oynaması için sağdaki oyuncunun forvet özelliklerinin biraz daha ciddi olması gerekiyor ki Agbonlahor'un o oyuncu olduğundan emin değilim.. Ashley Young'un takımdan ayrılacağına dair spekülasyonlar var İngiltere'de.. Eğer gerçekleşirse 4-3-3'ün bozulacağını düşünmek zor ama bu oyuncular Villa'da korunursa Gareth Barry'nin gidişi sonrasında göbeği de daraltıp daha çok hücumcuyla oynamayı düşünebilir Martin O'Neill.. Barry gidişi zaten büyük güç kaybıyken buradaki sayıyı düşürmek pek mantıklı görünmüyor ama bu kadar kalifiye hücumcunun atıl kalması Barry'nin yokluğunda daha da mantıksız olacak..

Fiyat 12 milyon pound.. Ki bu rakam Gareth Barry'nin takımdan ayrılışının karşılığı aynı zamanda.. Yetenek bakımından çok farklı değiller ama Milli Takım'daki Lampard-Gerrard ikilisinin yalanlayıcısı konumuna gelip bu oyuncuların sınıfına atlayan Gareth Barry'den çok daha önemsiz bir ekleme Downing Aston Villa için.. Bu transferle bir süredir Türk basınında yer alan Tuncay Villa'ya gidiyor haberleri de bıçak gibi kesilecektir şüphesiz.. Martin O'Neill'ı ise seneye bu senekinden çok daha zor bir sezon bekliyor..

7 YORUM:

apaç dedi ki...

iyi futbolcu, kötü transfer.

apaç dedi ki...

türk futbolunun tek gerçek yıldızı tuncay da bize gelse keşke..

Flying Dutchman dedi ki...

Yalnız Villa Tuncay ile Downing için paket bir teklif yapmıştı Boro'ya. O transfer hala gerçekleşebilir.

Adsız dedi ki...

young ne olacak hakikaten?

Adsız dedi ki...

parma adebayor transferi, arsenal'in geleceği, arsene wenger hakkında bir post atmayacak mısın?

Parma Maniac dedi ki...

Daha ortada kesin bi şey yok, eğer gerçekleşirse ufak bir post ayırırız tabi ona adsız..

Adsız dedi ki...

tobol maçını yazsana

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.