3 Tem 2009

Ron Artest Los Angeles Lakers'ta


Haber dün gece piyasaya düştü ama kesinlik kazanmamıştı.. Şu anda da resmi açıklama yok ama hadise belli olmuş durumda.. Ron Artest seneye Los Angeles Lakers forması giyecek.. Olay Artest'in bir muhabire telefonda şu an LA'deyim, seneye Lakers'dayım bebek demesiyle ortaya çıktı.. Jerry Buss ve diğer Lakers kurmayları Haldun Üstünel'i takip ediyor olmalı, bu kadar sessiz ve derinden süper bir transfere imza atıyorlar..

Lakers'ın şampiyon olduktan sonra önündeki ilk hedefi kadroyu korumaktı.. Trevor Ariza ve Lamar Odom'un kontratları bitti ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olan 2 oyuncuyu da tutmak gerekiyordu.. Ama üzerine ekleme yapmak da gerekiyordu.. Bütün rakipler kendilerini güçlendirecek hamleler yaparken aynı kalmak olmazdı.. Ron Artest'i bu anlamda okumak lazım ve kesinlikle gerekli bir hamledir.. Artest'in gelişi Lamar Odom'un çok büyük ihtimalle takımda tutulacağını gösteriyor.. Trevor Ariza? İlk aşamada tutularak üzerine Ron Artest gelse gerçekten muhteşem bir takım kurulmuş olabilirdi.. Normal sezonda Kobe'den gelen yaklaşık 10 dakikalık bir süre var 2 numaradan.. Bunun tamamını Ariza'ya verip, 3 numaradaki 48 dakikayı da Artest ve Ariza ikilisine paylaştırabilirdi Lakers.. Bu da 58-60 dakikalık bir süre eder ve iki oyuncuyu da doyururdu.. 4-5 için de Lamar-Pau-Drew üçlüsü geçen seneki gibi oynayabilirlerdi.. Fakat gelen haberler Ariza'nın takımda kalmasının bu transferden sonra çok zorlaştığını gösteriyor.. Hatta Houston Rockets'in Ali Rıza için bastırdığına dair haberler var.. Böyle olursa Ariza-Artest takası yapmışız gibi olacak..

Peki Ariza'nın gidişiyle Artest eklemesi nasıl olur? Birincisi Artest muhtemelen daha ucuza oynayacak Ariza'dan.. Ki toplamda çok daha üstün bir oyuncu.. Trevor'un gidişine rağmen Artest'in gelişi şampiyona sınıf atlatacak bir hamledir bence.. Muhabire telefonda para için gelmiyorum Lakers'a, hiçbir şey almadan oynayacağım deyince bizimkiler LLE'ye mi ikna etti acaba diye düşünmeye başlamıştım ama kontrat sanıyorum 3 yıllığına toplam 18 milyon dolara mal olacak Lakers'a.. Ki bu bile ucuzdur Artest gibi bir kalite için.. Artest'in gelişi demek müthiş bir savunma ve size transfer etmek demek.. 3 numaradan hem back court'a savunma gücü yükleyecek, hem de hala zayıf olan front court'a yardımcı müthiş bir size getirecek Artest.. Bunun dışında bu sene çok iyi şut atan Ariza'dan çok daha istikrarlı ve iyi bir şutör ve çok daha önemli bir skorer Artest.. Kafası bozuk, seneye ben basketbolu bırakıyorum diyebilir evet.. Eğer coach'u Phil Jackson olmayan bir takım olsaydı Los Angeles Lakers, bunun için ben de endişe duyabilirdim fakat P-Jax'in olduğu yerde oyuncunun arıza olması üzerinden endişe duymam ben.. O garantiyi sunar bana Phil baba.. Artest takıma gelir gelmez eline 2 felsefe kitabı verir, manyak ruhunu da anında tedavi etmeye başlar.. Ondan da eminiz şu anda..

MJ'in Rodman'ı neyse, Kobe'nin Artest'i o olabilir.. Artest'in Rodman'dan hücumdaki kabiliyetleriyle çok daha üstün olduğunu da eklemek gerek tabii.. Trevor Ariza'nın hastasıydık ama bu iş farklı.. Ariza çok gençti, gelecek için daha mantıklı olabilirdi.. Ama Kobe 30'unu geçti, önünde maksimumunda oynayacağı 4-5 sene var ve bunun ilk üçünü Artest'le kullanmak oldukça mantıklı görünüyor.. Kobe de zaten transfere Artest'e devamlı telefon ederek katkıda bulunmuş ki son seride nasıl kedi köpek gibi birbirlerini yediklerini de iyi biliyoruz.. Ama NBA böyle bir yer işte..

Bundan sonra ilk iş Lamar'ı tutmak ve hatta belki de LLE'yle bir veteran uzunu kadroya katmak.. Lakers'in off-season için yapacağı başka bir hamle kalmadı..

8 YORUM:

Murat dedi ki...

point guard mevzuu ne olacak? fisher bir yıl daha yaşlanıyor, ki zaten en zayıf halkaydı. final serisinde iyi oynayınca pg takviyesi olmasa da olur diyeceklerini sanmıyorum.

Svetlin dedi ki...

shannon brown daha fazla süre alacaktır ve her ne kadar salak bi arkadaşımız olsa da farmar da. ya da farmar artı morrison pakedi ile bi guard takası olabilir. kupchak'in ne yapacağı belli olmaz.

Parma Maniac dedi ki...

Evet muhtemelen idare edilecek Fisher, Farmar ve Brown üçlüsüyle.. Aslında bir Kidd eklemesi olabilirdi ama Artest transferinden sonra zor.. Çok da gerek var mı bilmiyorum zaten..

AsperAstrum dedi ki...

http://sports.yahoo.com/nba/blog/ball_dont_lie/post/Ron-Artest-to-the-Lakers-;_ylt=AuUnGXd8y_wNND0lqhm_vLq8vLYF?urn=nba,174475

Konu hakkında fikrim budur.

Veyzo dedi ki...

valla bu kalitedeki bi oyuncu,bu fiyata kacirilmamsi gerek,dediginiz gibi artest yasinin disinda Arizadan cok daha kalitelidir,bakalim hayirli,houstanda battiere yine sans dogdu

Tartavuz dedi ki...

Bana göre hiç olmadı bu Artest işi, adam sebepsiz arka arkaya 5 top sallayabiliyor potaya. Kimsede sinir bırakmaz valla :) .Ariza öyle mi ama max. verebileceği verir paşa paşa. ayrıca guard sorunuda duruyor hala ...

Redman dedi ki...

Bence de cok onemli bir ise imza atti Lakers. Ozellikle de bir onceki senenin finalleri ve Boston'dan nasil dayak yedikleri dusunuldugunde Artest'in takima katacagi sertlik ve agresiflik cok gerekliydi diye dusunuyorum.

Kaldi ki Kobe-Artest ikilisi ile 2-3 numaradan kimseye potayi gostermeyeceklerdir.

Rodman tespiti de cok dogru. Aralarindaki iskalanamaz benzerlik hakkinda ben de birseyler yazdim:

http://amerikadeplasmani.blogspot.com/2009/07/dennis-rodman-mi-dediniz.html

Adsız dedi ki...

brown, bryant, artest üçlüsü ile kobe'nin savunmadaki yükü de azalacak. geçen sene olduğu gibi istediği maçlarda/anlarda savunma yapması bazen bizi sıkıntıya sokmayacak. hem hücumda daha diri kalacak. yani herhalde öyle olur.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.