21 Tem 2009

Orta karar Liverpool


Liverpool'un tek sorunu mali çıkmazlar değil.. Zorlanarak Glen Johnson'u iyi bir paraya aldıktan sonra takımın önünde iskeletin en önemli bölgesinin oyuncularının sorunları duruyor.. Benitez'in kurduğu 4-3-3'ün bu kadar iyi işlemesinde açık/forvet dengesi elbette önemli yer tutuyor ama Torres ve arkadaki üçlüden oluşan ana iskeletin en büyük sistem destekçisi olduğunu kabul etmek gerek.. Gerrard'ı ayır kenara, geçen seneki Mascherano-Xabi uyumu Pool'un şampiyonluğu sonuna kadar zorlamasının en önemli etkenlerinden biriydi.. Şimdiyse iki oyuncu da arıza çıkartır durumda.. Xabi Alonso'nun Real Madrid'e gidip gitmemesi üzerinden çıkan haberlerle küçük bir kitapçık oluşturulur.. Javier Mascherano'nun ise takımla hiçbir problemi yok fakat karısı İngiltere'den nefret ediyor ve ailevi bu problem Arjantinli'yi de etkiliyor.. Javier'in eşinin en büyük isteği İspanya'da yaşamakmış ki Latin Amerika'dan gelen insanların Avrupa'da ilk tercih ettiği mekandır İspanya.. Barcelona'nın 35 milyon euro'ya istediği konuşuldu ama gazı çabuk kaçtı.. Bir ara Lazio söylentileri çıktı bu rahatsızlıktan dolayı ki onların da gücü yetmez.. Mascherano Pool'da kalmak istiyor ama eşi çok büyük sorun.. İki oyuncudaki belirsizlik, arkada bu elemanları yedekleyen Lucas Leiva'nın durumu ve hatta üzerine 29 yaşında olmasına rağmen 3 sene daha oynar, sonra emekliliğimi alırım diyen Steven Gerrard'ın sözleri.. Pool'un orta sahadaki geleceğini karanlığa götürüyor.. United'ın seneye sahada ne olacağını kimse bilmiyor, Ancelotti'li Chelsea'den kimse şampiyonluk beklemiyor, Arsenal'in durumu zaten Allah'a kalmış.. Liverpool ilk defa sezon öncesi bu kadar ağır dururken yakalanan uyumun bozulma ihtimali taraftarı düşündürüyor..

4 YORUM:

cisco dedi ki...

19 yillik bu cile,
bitsin artik bu sene...

ynwa dedi ki...

aynen öyle parma. kimse transfer falan istemiyor, bu ikilinin kalması en büyük transfer olur. xabi - masch - gerrard üçlüsü bu takımın tabiri caizse kalbidir. burası bozulursa biteriz. masch muhtemelen kalcak gibi gözükse de - barca cok ısrarcı olmayacaktır - xabi yolcu gibi. tek ümit, real'in ilginç bir şekilde teklifini yükseltmiyor oluşu. eğer istediği parayı alamassa benitez, satmayabilir. ama biraz da kendi kaşındı rafa. geçen sene elde kalmıs topçu gibi pazarlamaya çalışmasaydı juve'ye, oraya buraya; xabi şimdi bu kadar gitmek istemeyecekti muhtemelen. aquilani de anca xabi'nin sol ayağı eder..

cüneyt dedi ki...

xabi alonso real madride gidecektir inanıyorum. kaka ronaldo benzema transferlerinin anlamlı olması için xabi şart. 94 ronaldoya 64 kaka ya veren real madrid neden bu transferi şimdiye bitirmedi anlamadım.

ayrıca liverpoolun ekonomik sorunları ve johnsona 18 milyon papel saydığını da belirtelim. xabi , florentino perezin başlıca hedeflerinden biriydi ve real de oynayacaktır.

Kieran dedi ki...

mascherano büyük ihtimalle kalacaktır.eğer xabi'de kalırsa ki onun kalma ihtimali de az değil liverpool bu sene hiç yaklaşmadığı kadar yaklaşacaktır şampiyonluğa.johnson transferi biraz pahalı da olsa sağ bek eksiğini kapamak açısından önemli oldu.manchester ve arsenal bu durumdayken liverpool'un chelsea ile baş edemeyeceğini düşünemiyorum.xabi ve mashcerano kilit isimler.kalmaları lazım.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.