3 Tem 2009

Michael Owen Manchester United'da


Michael Owen piyasaya ilk çıktığında, ikinci yarıda girip hat-trick yaptığında kendisine duyduğumuz tarifsiz bir hayranlıktı.. İngiltere Alan Shearer, Teddy Sheringham gibi süper bitiriciler, mükemmel forvetler gördü.. Ki o Shearer benim için en kült, en tabu topçulardan biridir.. Ama Gary Lineker'den beri bu kadar temiz vuruş yapan bir oyuncu görmemişti.. Farklı vuruyordu Owen topa.. Yaptığı plaseler okşama gibi görünüyordu.. Ayak içini bu kadar enfes, bu kadar temiz kullanan oyuncuyu az görmüştük çıktığında.. Daha sonra en formda olduğu dönemlerde bile bu adam eğer araya kaçamazsa ne yapabilir diye düşünmeye başladık.. Ama o golcülüğünü daima gösterdi, bu bakımdan kafalara soru işaretleri girmesini hep engelledi..

Fakat en kötü şeyi yaşadı Owen.. Vücudu zayıftı.. Birçok yeteneğin bitmesine neden olan "injury prone" terimi Michael Owen'la ayrılmaz bir ikiliydi.. Gençliğinin bittiği ve en verimli yıllarını yaşayacağı dönemlerde hep sakatlıklarla uğraştı Owen.. 2004'te Pool'dan Real için ayrıldığında bir sene sonra eski takımının CL'yi kazanacağını da bilmiyordu muhtemelen.. Her türlü şanssız topçuydu Owen.. Yaşanan sakatlıklar zaten zayıf olan fiziğini daha da bitirdi.. Injury prone'ların yaşadığı teknik düşüşlere de örnek oldu..

Peki böyle bir topçu nasıl olur da EPL'nin son şampiyonuna transfer olur.. Michael Owen son 5 yılda ortaya çıkan hücum düzeninin parçası olabilecek bir oyuncu değil.. En uç için inanılmaz bir fizik-kondüsyon sorunu var.. Owen'in uçta oynadığı bir takımın rakip savunmayı bozması, sistem/taktik disiplin içinde çok iyi bir oyun ortaya koyması artık mümkün değil.. Yeni 3'lü forvet düzeninde açıktan gelebilecek fundamental özelliklerine de sahip değil.. Böyle bir oyuncunun Sir tarafından tercih edilmesine sebep ne olabilir peki? Birincisi, Michael Owen hala İngiltere'nin en önemli yeteneklerinden ve bonservissiz, oldukça da düşük bir maaş karşılığında imza attı United'a.. İkincisi, Cristiano Ronaldo'nun gidişiyle takımın istatistik kağıdında çok önemli bir boşluk meydana geldi ve Michael Owen en paspas olduğu dönemlerde bile EPL'de 10 gol barajını rahatlıkla zorlayabileceğini gösterdiği için bunu önemli buluyor Alex Ferguson.. Bonservis ödenmeyen bir topçunun yapacağı çift haneli gol katkısı yeni United için paha biçilemeyecek şeylerden biri olabilir..

Berbatov'un üstüne Owen.. Olan yine Wayne Rooney'ye olur.. Kanatta oynamak istemiyorum diyen Rooney'nin bu düzende yine en uç için pek şansı kalmıyor.. Sol açık ve supporter yolları görünecek kendisine.. Ki benim düşünceme göre en uçtan ziyade, onun bir arkası en uygun roldür Rooney için.. Owen her türlü Owen'dir.. Sir de her türlü bu adamdan katkı almayı bilecektir.. CR7 gitti ama alınan 80 milyon pound'dan sadece 15 milyon pound harcayarak Antonio Valencia ve Michael Owen eklemelerini yapmayı başardı United.. Şu ortamda başarılı bir hadisedir bu.. Owen da çok daha düşük profilli takımların konuşulduğu ortamda bir anda kendisini son şampiyonda bulmuş, son bir vole vurma ve gümdem maddesi olma şansını elde etmiştir.. Neresinden baksan olumlu bir evlilik gibi görünüyor bu.. Sevdik bu sürprizi..

6 YORUM:

orhun dedi ki...

iyi oldu iyi. yakışır owına. manchester united britanya karakterini sürdürüyor ısrarla. ispanyol liverpool fransız arsenal ve birleşmiş milletler chelsiye baktılça man utd daha güzel o'she fletcher giggs carick.........

mbelge dedi ki...

http://ultraslanmuharrem.blogspot.com/2009/07/michael-owen-manuda.html

Bir zamanlar dünyanın en iyi golcülerinden biri olan, çocukluğumun yıldızlarından, Liverpool efsanesi, İngiltere milli takımının yıldızı Michael Owen 2004'teki R.Madrid transferinden sonra kariyerinde büyük düşüş yaşadı. Bu düşüşte yaşadığı sakatlıkların payı da büyük tabiiki. Ardından Ada'ya döndü, bu kez Newcastle United formasıyla. Ve son yıllarda adı bile anılmıyordu. Ama yine de Michael Owen, Michael Owen'dır. Hani bazı futbolcuları kelimelerle anlatmaya gerek yoktur ya, ismini söylemen çok şey ifade eder zaten. Michael Owen demekte yeterlidir işte, Michael Owen'dır çünkü o. Owen'ı izlemeye hasret biri olarak Manu'ya transferine çok sevindim. Galatasarayımızla anılması bile heyecanlanmama yetmişti zaten, pek ihtimal vermesem ve haberin gerçek dışı olduğunu bilsem de. Zaten sonuçta Manu'ya gitti yani, o haberlerin ne kadar asılsız olduğu da ortaya çıktı. Sir, Owen'a ne kadar şans verir bilmem ama ben Owen'ı, eski Owen'ı izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Bilemiyorum performansı ne kadar üst düzey olabilir. Çok üst düzey bir performans beklemek çok da gerçekçi olmayabilir. Bonservisi olsaydı ve yıllık daha fazla ücret isteseydi Manu transferi gerçekleşirmiydi onu da bilemiyorum. Ama umarım Sir ondan yararlanabilir, Owen'da eski günlerin hatrına güzel anlar yaşatır bizlere. Neresinden bakarsak bakalım, Owen'ın Manu'ya transferi çok hoşuma gitti. Bu transfer sonrası birkaç cümle yazmazsam da olmazdı hani.

guner dedi ki...

Bu transfer yeni bir forvetin gelişini kısıtlıyor, bence o açıdan riskli. Bana öyle geliyor ki Owen, Solskjaer gibi kullanılacak veya daha önceki Saha gibi, Rooney-Berbatov da esas adamlar olacak. Yani Rooney'i kısıtlayacak, esas kurguda kanata adacak bir adım olduüunu düşünmüyorum. Owen'dan beklenen senin dediğin gibi 10 gol katkısı olacak muhtemelen. 2 sene önceki Tevez-Rooney gibi rotasyon izlenebilir. Sir böyle seviyor. Rooney-Berbatov ikilisi senede 50 gol atacak bi ikili değil belki ama çok değişik, çok güzel, beni heyecanlandıran bi ikili açıkçası.

Ronaldo'nun satışı finansal kardan öte oyuncunun gitme isteği kaynaklıydı. 80 milyon bal kaymak oldu. Bence o kalan 65 milyon harcanmayacak, harcanırsa da en fazla bir oyuncuya harcanır, belki sağ beke. Nani'nin çıkış yapacağı sezon artık bu olmalı.

berserk dedi ki...

GS ile anılınca burun kıvıranlar vardı, hic kimseye bisi begendirilmez yani bunu daha iyi anliyoruz.

Kisisel olarak Del Piero ile birlikte favori oyuncularimdan birisi, su haliyle bu ligin tozunu attirabilicegini düsünüyordum. Baros un bazi son vuruslarini görüyorum ve eğer Owen olsa o pozisyonlarda cok daha fazla gol atardi diyesim geliyor.

Adamım senin gülüsünde manyakca bi hal var.

Svetlin dedi ki...

owen bir zamanlar larsson'un yaptığını yapması için alındı büyük ihtimalle. owen değil de benzema alınsaydı kim yedek kalacak sorusu olacaktı tevezdeki gibi. bu da huzursuzluk yaratacaktı.

sir hem yedek kalmayı dert etmeyecek hem de oynadığı zaman katkı verecek, vermek zorunda olan bi adam kattı kadroya.

bir de owen son yıllarda pek oynayamıyor sakatlık yüzünden ama baktığımızda oynadığı zaman iyi bir gol yüzdesi var. united'da daha da geliştirecek gibi geliyor bana.

Volvox dedi ki...

İyi işler yapacağını düşünüyorum.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.