30 Tem 2009

,

Maccabi Netanya 1-4 Galatasaray


İlerideki 6'nın tamamı yokken sistemi işletmeyenler yarın acaba oluyor mu diyebilirler, atış serbest.. Takıma giren Arda, Baros, Kewell gibi adamların kalite farkının sahaya yansıması 4 gol.. Tobol'u 2 defa izledik, Netanya'yı bugün.. Bu iki takımın liglerinde nasıl oynadıklarını, rakiplerini, lig yapılarını zerre bilmeden Galatasaray'ın durgun olduğu ilk yarıdan Netanya sahada daha zayıf duruyordu.. Bu saptama tamamen yanlış da olabilir ama ilk yarıda Balta'nın attığı golde o savunma hatasını Tobol 2 maçın toplamında yapmamıştı.. Çok daha sistemli ve disiplinli bir takım gibi duruyorlardı.. Galatasaray'ın asları ve uyumu biraz daha yakalayan yapıdır belki bunu sağlayan ama Galatasaray'dan bağımsız Netanya biraz daha hafif geldi gözüme..

Arda Turan 3 asist.. Ortada sağlam bir opsiyon olabileceğini göstererek oynadı.. Arkadaki ikiliden sıyrılıp serbest bir supporter gibi oynamasını söyleyen Rijkaard mıdır? Onu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.. Ama yapıyı Skibbe'nin düzenine yaklaştıran düşünce Arda'nın rolünü anlayamaması da olabilir.. Bugün ileri üçlüye fazla yakındı, bu kesinlikte devamı gelirse 4-3-3 üzerine yaygara koparanlar, Skibbe'nin iğrenç(!) ve köhne(!) sistemi üzerinden nemalanacak bundan sonra.. Ben, Rijkaard'ın bu Arda'ya diğer iki içle daha bütünleşir bir rol biçmeye çalıştığını düşünüyorum hala.. Kewell'ın oynadığı, Keita'nın kenarda başlayıp diğer kanadı da Aydın'ın aldığı (ki çok iyiydi) maçta Arda'nın göbekte başlaması da Rijkaard'ın Arda'ya hangi gözle baktığının bir kanıtı olarak çıkar önümüze..

Zan-Servet hala güven vermiyor.. Elano'dan sonra ben hala bir transfer bekliyorum göbeğe.. Hakan Balta'nın sol bek olduğu takımda ısrarla söylediğim sağ bek Sabri'dir düşünceme hala devam ediyorum.. Gol yedirir ama onun o sarsak çıkışlarından Rijkaard hoşlanacaktır diye düşünüyorum.. Bir Ricardo Carvalho bu takımı şahane bir noktaya getirebilir.. Bu orta hat ve forvet kalitesine bu defans 4'lüsü tek bir atasözünü getirmeye devam ediyor aklıma: "Altı kaval üstü şeşhane.."

Elano transferinin de gazıyla, Galatasaray gayet güzel bir yolda..

19 YORUM:

apaç dedi ki...

sabri'nin gol attığı maç. inanamıyorummmmm.

-bir futbol dilencisi

Adsız dedi ki...

balta'nın gol attığı maç. inanamıyorummmmm.

-bir futbol dilencisi

apaç dedi ki...

franco'yu çok beğendim.

kewell, faydalı işler yaptı.

aydın, kıpırdandı ama hala çok yetersiz.

arda, daum'un alex'i gibiydi. 3 korner, 1 gol.

sabri, sürekli oyuna çıktı, gol attı, çizgiden top çıkardı, birçok defa tehlike arz edecek şekilde kaleyi yokladı. modern bir bek ne yapmalıysa, onu yaptı.

hkb'de artan bir sorumluluk duygusu var.

gökhan zan, iade edilmeli.

haldun'dan da stopere 15 gün önce real madrid'e transfer olan albiol'ü istiyorum.

teşekkür ederim.

mavi balina dedi ki...

''Zan-Servet hala güven vermiyor''

kesinlikle katılıyorum sana sevgili parma. emre güngör bir şekilde monte edilmeli oraya. mümkünse çıkan oyuncu da gökhan zan olsun.

frank dedi ki...

çok fena geliyoruz :)

kapalıüst dedi ki...

elano'yu namına, galatasarayımıza yaraşır bir şekilde karşılamak lazım.yarın 17:00'de hepimiz yeşilköy'de olalım(maç dışı oldu idare et parmamaniac)

tobias dedi ki...

yeni gelen transferlerle birlikte senin 11'in nasıl olurdu parma.çok merak ediyorum.

apaç;
artan sorumluluk duygusu ne yahu:) ayrıca gökhan zan da kullanıldı artık.iadesi çok zor.0

Adsız dedi ki...

bu sene guiza'nın yılı olacak.şampiyonda biz olacağız.

Parma Maniac dedi ki...

Balta-Güngör-Servet-Sabri defans

Topal-Arda-Ayhan orta

Elano-Baros-Keita forvet

Böylesini tercih ederim tobias..

Yani bu 11 yapmalar aslında mantıksız şeyler ama merak ettiysen giderebilmek adına yazarım tabii ki.. Kilit konular sağ bek kim olacak, Servet'in yanında kim oynayacak, Elano ve Arda sahaya nasıl yerleşecek.. Diğerleri zaten az çok belli..

ORHUN dedi ki...

aydını beğendim. gökhana kesinlikle güvenmiyorum. lütfen bir defans mümkünse dc-r yani sağbek ve stoper oynayabilen birisi
türkcell süper lig başlasın artık.

@apaç

bilgisayarımda bir sorun yoksa siyahlık görüyorum. anderlecht maçı yüzünden mi ? boşver ya lige daha iyi konsantre olursunuz sivas 2 sini birarada götüremez şimdilik.

Adsız dedi ki...

yalnız takımın alayı general.işmdi elanoda geldi. biraz asker lazım bu takıma. sadece sarp'la olmaz. az karakterli takım helva gibi dağıtır bizi.

tobias dedi ki...

ben olsam savunmaya lugano'yu alırım.servet'le birlikte ligin en ürkütücü tandemi olabilrler.hem bonserviside elinde.mis gibi.

karaktersiz dedi ki...

Linderoth ve Mehmet Topal oynamaya ba$layinca neler olur bilemiyorum ama Galatasaray $u hali ile defansin onunu cok bo$ birakiyor. Cok $ut cektirdiler son macta. Franco iyi kaleci, ma$allahi var ama ani $utlara kar$i her zaman ba$arili olur mu bilemiyorum. Devlet buna bir $ey yapmasi lazim. :/

apaç dedi ki...

@tobias

aa doğru, olmaz artık onun iadesi. neyse milli futbolcu. üstelik sıfır bonservis. üstelik milli. üstelik hem milli, hem sıfır bonservis. bu özellikte bir adamı bulmak zor. çok güzel bir transfer gökhan. en azından akıllı bir transfer. çünkü hem milli ve hem sıfır bonservis. murat ocak da öyle mesela. inşallah onu da renklerimize bağlarız.

@orhun

evet, malum maç yüzünden orhan.

sefasını çok sürdük, biraz da cefasını çekelim..

Adsız dedi ki...

keita-elano-arda-kewell-baros-serdar eylik
yemin ediyorum arsenal'den iyi oldu hücum hattımız:))
türkcell süper lig artık başlasın.gol rekoru bizleri bekler.

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

franco
sabri-emre-servet-balta
topal
elano-arda
keita-baros-serdar eylik

bu kadro iç saha maçlarında 10 numara gider.

warrior dedi ki...

geride servet ve franco dışında düzgün bir adamımız yok biz hala hücuma transfer yapıyoruz. real madrid gibi olduk valla. ender gelişen osasuna atakları çok canımızı yakar bu sene. demedi demeyin.

Unknown dedi ki...

Açıkçası toplu oyunda ne kadar iyiysek topsuz oyunda da bir o kadar kötüydük, ben hala ciddi maç yaptığımızı düşünmüyorum Antep deplasmanı bu kadro hakkında belirleyici olacak derim.

Adsız dedi ki...

@warrior

sana katılıyorum. geçen seneki düştüğümüz hataya düşüyoruz. en az iki stoper ister bu kadro. biri servet'in yanına, çok kalifiye bir adam. diğeri de onları yedekleuen vasatüstü bir isim. gökhan'la, aşık'la arzu ettiğimiz hedeflere ulaşamayız.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.