11 Tem 2009

Lucarelli & Lanzafame & Biabiany


Kulüplerle özdeşleşmiş futbolcular listesi yapılsa (ki yapalım bunu bir ara) Cristiano Lucarelli zirveye oynar.. Öyle büyük bir bağ vardır Livorno'yla arasında.. 17 yıllık kariyerinde en uzun süreli oynadığı, en çok formasını giydiği ve en çok golünü attığı takım Livorno.. Dünya görüşüyle birebir örtüşen takımla futbol içinde meydana getirdiği birliktelik bu Lucarelli'nin.. 2007/2008 sezonun devre arasında Parma'ya katıldı yüklü bir miktar karşılığında, takımın Serie B'ye düşmesini engelleyemedi Hector Cuper uğursuzluğu nedeniyle.. Geçtiğimiz yaz ise kendisinden beklenmeyecek (aslında beklenmeli) müthiş bir karar aldı ve Serie A'dan taliplileri olmasına rağmen Parma'dan ayrılmadı.. Takımın Serie A'ya dönmesine yardımcı oldu.. Arkasında Alberto Paloschi gibi bir yeteneği bırakıp Parma'yı geldiği yere döndürdükten sonra bir numaralı sevgilisine dönmeye karar verdi.. Tam olarak resmileşmedi fakat Lucarelli seneye çok büyük ihtimalle Livorno forması giyecek.. En az 15 atacağından eminim ben yine..

Parma'da arkasında bıraktığı çocuk Paloschi.. Onun Livorno'ya dönmesinden sonra Parma da her zamanki yetenek bulma kültürüne geri dönüyor tabii.. Bonservisinin yarısı Juventus'ta, yarısı da Palermo'da bulunan, geçtiğimiz seneyi Serie B şampiyonu Bari'de geçiren İtalyanların yetenekli genç forvetlerinden Davide Lanzafame'nin işini bitirdi Parma.. Bonservis hadiselerinden dolayı bu imza da resmileşmedi hala ama Lanzafame İtalyan basınına Parma'ya gideceğini açıkladı.. Artık imza bekleniyor..

Asıl ilginç transferse Inter'den kapılan 21 yaşındaki Jonathan Biabiany'yle geldi.. Yaklaşık 2 hafta önce bitirilmişti transfer, medyanın önüne çıkarmış Tommaso Ghirardi.. İkinci bir Adriano vakası olarak Inter'in topçusunu parlatma işini yapacak Parma.. Guidolin özellikle istemiş, Ghirardi'ye büyük baskı yaptığı biliniyor bu velet için.. Seneye Alberto Paloschi, Davide Lanzafame ve Jonathan Biabiany'den oluşan çok yetenekli ve genç bir forvet hattıyla geliyor A'ya Parma.. Sağdan destek verecek Brezilyalı Reginaldo da bonusu olacak kadronun.. Başkan iyi iş çıkarmaya devam ediyor..

Son olarak Lucarelli'ye dönelim.. Livorno taraftarları, tribünleri, camiası için çok önemli, çok saygı duyulan bir kişilik, çok büyük bir futbolcudur Lucarelli.. Geçen seneki duruşuyla artık Parma tribünlerini de yanına almış durumda.. Bu seneki Parma - Livorno mücadelelerinde çok güzel görüntüler vardı.. Aynısı seneye Serie A'daki maçlarda da olacak sanıyorum..

3 YORUM:

AAAA dedi ki...

efsane lucarelli evine döndü. ve evet yazıda da değindiğin gibi parma'yı yarı yolda bırakmayarak aslından tam da onunu gibi bir insandan bekleneni yaptı. parma da seri a'ya çıkınca misyonunu bitirmiş oldu parma'da.

güzel adam vesselam.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bu sene bütün transferler arasında en çok sevindiğim transfer haberidir.Kaptan evine döndü...

Bizim için Lazio'ya da kooooy...

steven_stiffler dedi ki...

Stefano Crisci de potansiyelli çocuk.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.