11 Tem 2009

,

Galatasaray 0-1 Leverkusen


Gayet kötü bir 90 dakika, vasat bir sonuç.. Rakip kalede yaratılamayan tehlikeler ve Leverkusen hakimiyetinde geçen bir maçı anormal karşılamamak gerek.. Almanlar Galatasaray'ı görünce karşılarında ilk 11'lerine yakın bir kadroyla çıkmışlar sahaya.. Rijkaard ilk maçlardaki kafa yapısını sürdürdü, ilk 11'de yine gençleri ağırlıklı oynattı.. Zannediyorum ki kafasında bu çocuklarla ilgili birçok şey oluşmuştur..

Al-Ahly dışındaki bütün maçları izledim, benim görüşüme göre Emre Çolak ve Alparslan Erdem dışında (ki altyapı çıkışlı değil Alparslan) rotasyona girebilecek genç oyuncu yok takımda.. Maçı Eurosport'ta anlatan Caner Eler ilk 45 dakikada yanılmıyorsam 2 defa Serdar Eylik dedi.. Arda'nın kaptanlık payesiyle ilk maçına 11'de başlaması takımı biraz sol taraf odaklı oynattı ilk 45 dakikada.. Bu da büyük etkendir fakat güçlü topçular karşısında çıktığı ilk maçta silikti Serdar.. Emre Çolak yine takımın en iyilerindendi bana kalırsa, ki rotasyona girmesi konusunda bu Leverkusen'e karşı oynamaya çalıştığı top önemlidir.. Erhan Şentürk'ün süre alması muhtemel ama bu süre 3 forvetin merkezinde olamaz.. Oynarsa muhtemelen kenarlarda görürüz Erhan'ı.. Zaten bu çocuklar dışında görülebilecek bir oyuncu da yoktu maçlarda.. Alparslan Erdem'in uzun vadede sol beki alabileceğini düşünüyorum ama ilk aşamada Hakan Balta'nın yeri de garantidir takımda..

Tobol maçı öncesi takımın yavaşlığı, hücumdaki sıkıntılar, defans futboluna ağırlık veren tavır endişe yaratmamalı.. Fizik yüklemenin yapıldığı şu dönemde, böyle ciddi bir 11'le çıkmış klas takımlara karşı bundan fazlasını yapmak mümkün değil.. Tobol maçında daha değişik bir 11 bekliyoruz.. İleri 3'te Arda-Baros-Yaser, ortada Emre-Ayhan-Barış, savunmada da Balta-Servet-Gökhan-Sabri oynamasını düşündüğüm ve doğru bulduğum oyuncular.. Emre Çolak bu maçlarda bu kadar önemli bir tercih olarak sahada kalınca, Tobol maçında da ilk 11'e yazılmasını beklerim ben.. İsterim de.. Emre'nin bu çıkışı Arda'yla ilgili farklı düşünceler oluşturmuş olabilir Rijkaard'ın kafasında.. Bu durumda ortaya bir Kewell problemi çıkacak ama bunu genel değerlendirmede geniş geniş konuşacağız zaten..

13 YORUM:

Mario Jardel dedi ki...

Parma dikkatini çekti mi bilmiyorum ama bu maçta serdar eylik'in bu kadar az topla buluşmasının ve emre çolak gibi sahneye çıkamamasının en önemli etkeni sabri sarıoğlu'nun en masum ifade ile düz, en pis ifade ile "adamın futbol hayatı ile oynayan" futboludur.. Televizyonda sinir oldum.. Casablanca maçında da aynısını yaptı.. Defalarca serdar boş pozisyondayken çocuğa pas atmak yerine ya orta yaptı ya da sıradan paslarla oyunu başka yerlere açtı.. Bu nedir ya ? Artık bu sabri sadece kendini değil patlaması muhtemel bir futbolcunun da futbolculuk hayatı ile oynamaya başladı.. Dikkatinizi çekerse kleve maçı en çok topla buluştuğu maç olmuştu.. Arkasında sabri yoktu..

Birde artık aydın yılmaz'ın derhal takımla ilişkisinin kesilmesi lazım.. bu ne kardeşim senin topu alıp haldur huldur çizgiye indikten sonra "çalımcıklarınla" kaptırdığın toplara sabri ortalarından bile daha uyuz olmaya başladım ! yok böyle bir oyun anlayışı..Son olarak rijkaard'ın etrafında uçan akbabaların iyice arttığını görmeye başladım bu maçtan sonra.. Hazırlık maçı bile dinlemiyolar, o derece kabarmış iştahları..

alessandro del piero dedi ki...

parma emre güngör'ü çabuk silmişsin ya.. geçen sene o kadar servet'le birbirlerini iyi tamamladıklarından bahsediyordun, 07-08 sezonunda nasıl uyum içinde oynadıkları da ortada.. geçen seneki gibi bir sakatlık belası olmadığı sürece ben neden güngör yerine zan'ın oynaması gerektiğini pek anlamıyorum. hayır bu adam normalde beşiktaş'ın dahi as adamı değildi ki birden bizim ilk 11'imize girmesi gerekli görülüyor..

bence sağbekte de sabri gibi bir dengesiz yerine o kadar uzun araya rağmen eski haline ulaşması yakın görünen uğur'un oynama taraftarıyım.

şu anki en büyük sorun arda'nın iki maçtır aşırı etkisiz görünen futbolu.. umarım anlık bir durumdur ve rijkaard'ın yeni sistemine uyum sağlayamamasıyla alakalı değildir..

uykutu dedi ki...

Yaser açıkçası hala umut vermiyor.. daha da kötüsü savunma sos veriyor.. Servet ve Gökhan Zan ikilisi ağır kalıyor, özellikle 4-3-3 lük bir düzen hattı için.. savunmanın rakibe ileride basması gerekli, ama ne servet ne gökhan ani geri dönüşleri gerçekleştirebilecek yapıya sahip değil.. sanırım emre güngör'e şiddetle ihtiyaç duyucaz bu taktik düzen içerisinde.. tobol maçında yenilebilecek şanssız bir gol ummadık sıkıntılar doğurur..

Parma Maniac dedi ki...

alessandro silmedim Emre Güngör'ü.. Güngör her hattıyla daha üstün bir savunmacı Zan'dan.. Ama geçen sene yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bu seneki hazırlıkta biraz geri kalabileceğini düşünüyorum, ki Rijkaard da böyle düşünüyor sanırım.. İlk 3-4 haftadan sonra Güngör yine yaşamazsa o sıkıntıları formayı alacaktır ama.. Almalıdır da..

apaç dedi ki...

erhan, kesinlikle bu değil parma. dün serdar'la, arda bir forvetten ziyade, bir kanat oyuncusu gibi oynadıklarından çok yalnız kaldı.

yoksa sırtı dönük oynayabiliyor. evet, boyu kısa; ama post özellikleri var, iyi de zıplayabiliyor. fatih tekke'nin altay'daki zamanları diyorum ben ona. çok, çok daha iyi olacak.

sol forvete hepimiz arda'yı düşünüyoruz; ama şu an için yaser, çok daha uygun bir isimmiş gibi duruyor.

arda, hala 4-4-2'nin sol açığıymışcasına oynuyor. geriye gelip top almalar, rakibi kendi ceza sahasına kadar kovalamalar..

çok düşürüyor galatasaray'ın hücum gücünü.

şu an 4-3-3'ün kenarlarında yaser ve keita dışında forvet özelliği olan adam yok.

arda, üstün meziyetleri, ileri futbol zekası yüzünden kısa sürede yontulup, oraya monte edilebilir, ki edilsin de zaten.

ama daha önce de dediğim gibi, ne aydın, ne serdar, ne de kewell..o bölgenin adamları değiller ve bu dizilişte de oynayacakları doğru düzgün bir poziyon yok..belki biraz serdar, o da çok terbiye edilirse..

alpaslan hakkında söylediklerine ise tamamen katılıyorum. biraz daha güçlenirse -ki inşallah bu, olması gereken en yakın zamanda olur- alır rahatlıkla hkb'den formayı. en büyük temennimiz de bu zaten.

tobol maçında benim beklediğim 11 de şu;

aykut: benim 3. kalecimdir.

----
uğur: sabri'nin yedeği olabilir.

zan: idmana almam.

servet: bir ayağı kırık olsa da oynar, oynatırım.

hkb: pas!
----
emre çolak: başka yere de yazmıştım, bu adama pres yapan tüm ön liberoların allah belasını versin. son yıllarda, bir topun bir ayağa bu kadar yakıştığını yakıştığını görmedim.

sarp: iyi yedek, güzel insan. topal'ın sakat olduğu zamanlarda -ki bu çok sık oluyor- oynar.

barış: bu sene en az 6 gol, 5 asist ya da 5 gol 7 asist civarlarında bir istatistik tutturmalı. kendisine güveniyorum.
----
arda: yukarıda bahsettim.

yaser: bu senenin flaş ismi olabilir.

baros: sevmiyorum.

Adsız dedi ki...

mustafa sarp'ı bu takıma getiren zihniyeti.. ben başka bişey demiyom! mehmet güven bile o adamdan daha iyi oynuyo be!

Adsız dedi ki...

Her zaman hep sabri hep sabri başka bir şey yok.Serdar kurtuluş naptığ sağ bekte o genç ondan mı ona laf yok.Aydın yılmaz geleceğin yıldızı olarak halen gösteriliyorsa sabri zaten yıldızdır.Aydını neredeyse ilk 11 e yazıp sabriyi ilk 18 e yazmayanlar bile var.Aydın oynamayaz yedekte durması komiktir.25 oyuncuya indirecek ilk görmek istediğim Aydın.

Adsız dedi ki...

açıkçası ben bu sene çok sıkıntı çekeceğimizi düşünüyorum. aslar katıldıktan sorna bile bu orta saha düzenine istenildiği gibi uyum sağlamayabilirler. zira o bölgede oynayacak en yeterli isim emektar ayhan. tek umudum linderoth'un artık oynaycak duruma gelmesi. çoğu kişinin kasine ben bu sisitmde çok verimli olacağını düşünüyorum tobias'ın ama önce oynayabilmesi laızm. bir de görüldü ki uğur'un daha olammaış hali bile sabri'nin serkan'ın 2 gömlek üstünde sağ bek için. bir numaralı alternatif kesinlikle uğur olmalı.

acaba diyorum, 4-3-3'ü fazla zorlmadan geçen sene birçok eksiği olmasına rağmen en azından bazı maçlarda başarıyla uygaladığımız 4-2-3-1 düzenine geri dönemk, savunma tarafını biraz daha işleyerek geliştirmek daha doğru mu olur.

aykut....

tobias dedi ki...

bence gökhan zan-servet ikilisi ile başımız çok ağrır.dün çok hızlı olmayan eren bile hem yerden hem havadan zorladı bu ikiliyi.

sunshine dedi ki...

Rezil bir ilk yarı izledik ve servet-gökhan zan ikilisinin çöküşüne tanıklık ettik.Eğer hala böyle kurarsa defansı f.terimden farkı kalmaz.Bana göre emre güngör bu defans hatttının en önemli adamıdır.
Yaser dün maçı katletti resmen ya mücedele etmek her pozisyon rakibe foul yapmakmıdır.heralde 45 dakikada 10 un üstünde foul yaptı.
Uğur uçar sağ beke en büyük adaydır serkan kurtuluştan hiçbir beklentim yok.
Ben erhan şentürkü beğenmedim ama 3 lü forvette hiç kimse içeri girmiyor çok yalnız kaldı.
Serdar eyilike top gelmedi doğru düzgün zaten.
Alparslan bence h.baltadan da iyi ama forma hakedenin olmadığı için ve beklerden biri defansta duracağı için h.balta oynayacaktır.
Herkeste bi linderothdur gidiyor sakat olmadığı zamanlardada oynadığı oyunu biliyoruz.Benim hiçbir beklentim yok neden gönderilmediğini de bilmiyorum.Kendi evlatlarını beslemek zorundamıyız diyen zihniyet bu adamı hala neden tutarki.
Bana sahalar küçük gibi geldi belki bu oyun düzeninde etkisi var bunun.
Eren derdiyoku euro 2008 de izleyince türkiyeye gelir demiştim ama iş bilen yönetimlerimizin gözünden kaçmış demekki.

Adsız dedi ki...

4-3-3 un ortasi tobi ayhan ve topal olmali yoksa bu takimdan ne koy olur ne kasaba

zachpaulsen dedi ki...

sezonun henüz 3. maçı. takım 20 gündür ağır idmanlar yapıyor. yep yeni bir teknik ekip geldi. daha da ötesi tamamen farklı bir futbol düşüncesine ve sistemine sahip bu ekibin takıma alışması, takımın ve yönetimin onlara alışması için zaman lazım.

yorumlarımızda özellikle teknik yorumlarda biraz ön yargılı ve sabırsız oluyoruz. bekleyelim ve görelim diyorum. bu dönemde bir takım başarısız sonuçlar almamız kuvvetle muhtemel. belki de uefa kupasına da giremeyebiliriz. ama iyimser olmak sabretmek için yeterince nedeni var galatasarayın.

bu kadar kaliteli bir kadro, emre çolak gibi yen bir yıldız, rijkaard&neskens...

tadına varalım arkadaşlar. barça gibi oynamak bugünden yarına olmuyor. o süreci yaşarken tadına varalım. uzun vadede sindire sindire yapalım bunu.

Başkanson dedi ki...

bence skor bazlı konuşmak ve oyunu eleştirmek çok mantıklı olmaz şu noktada.
eğer bir takım 1 2 hafta içinde belli bir noktaya gelebilseydi istikrardan, hocalarla uzun süreli çalışmalardan bahsedemezdik.

tobol maçlarıda dahil olarak söylüyorum : şu dönemki maçların hiç birine ehemiyet vermem şahsım adına.
...................
bence gs taraftarları bu sezon takımdan başarı beklememeli, geleceğe yapılan bir yatırımdan haberdar olarak maçları izlemedilir.

ben şahsen bu sezon birşey beklemiyorum ; önümüzdeki 10 yılda yapacağımız klas işleri bekliyorum büyük bir sabırla. Çok da ümitliyim.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.