9 Tem 2009

Gabriel Obertan


Fizikle desteklenmeyen yetenek istikrarsızlık yoluna mahkumdur.. Gabriel Obertan da bunun en net örneklerinden biri olarak bundan sonra Manchester United forması giyecek.. Sahaya çıkıp topa dokunuşlarından yeteneğini anlayacağınız bu oyuncunun Bordeaux'da ve hatta sürpriz bir şekilde transfer olduğu Lorient'te bekleneni verememesi tamamen zayıf ve çırpı gibi olan bacaklarının güçsüzlüğe giden yolu açması.. Bu haliyle, dünyanın en büyük fizik mücadelesinin yaşandığı lige geliyor Obertan.. Daha 20 yaşında.. Nasıl olacak United kariyeri? 2009/2010 sezonu kuvvetle muhtemel bir hiçlik içinde geçecek.. O zayıf bacaklar squat'ları, leg extension'ları yiyecek sıklıkla.. Müthiş bir fizik çalışma temposu içine girecek Obertan.. Bu arada çıktığı bazı maçlarda muhtemelen paspas olacak.. Bu muydu ya Fransa'dan gelecek yetenek dedirtecek.. Ondan sonrasıysa rahatlama.. 2010/2011'den önce sahaya fazla şey koyma şansı bence yok.. Samir Nasri'nin geçen seneki başlangıcı gibi klas bir giriş yapıp, sonra düşüşe de geçebilir ama EPL'ye gelen zayıf fizikli topçuların yolu az çok böyledir.. Obertan ağırlığı yedikten sonra mükemmel bir fizik güce gelebilecek bir vücut profili gösteriyor.. Boyu, bacaklarının uzunluğu bir futbolcu için harikulade.. Yavaş yavaş arenadan çekilmeye başlayacak Sir Alex Ferguson'un United'da gerçekleştirdiği son projelerden biri olabilir Fransız..

Cristiano Ronaldo 80 milyon pound'a Real Madrid'e satıldı ve iki kanatta da oynayabilecek iki yetenekli ve genç oyuncu bu paranın 1/4'ü harcanmadan bünyeye katıldı.. Üstüne çift haneli skor istatistik katkısı yapacak Owen bedelsiz kadroya eklendi.. Çok sessiz ve sakin iyi çalışıyor United.. Seneye ne olacaklarını görmek için biraz daha beklemek gerek ama şu ortamda çok da karamsar olmaya gerek yok gibi..

3 YORUM:

QuaresmA dedi ki...

yeni bellion'ları hayırlı olsun diyorum.

tobias dedi ki...

ronaldo'dan iyi olacak bu çocuk. sir işini biliyor.

mondo trasho dedi ki...

"Fizikle desteklenmeyen yetenek istikrarsızlık yoluna mahkumdur" tezi aklıma ister istemez Galatasaray alt yapısını getirdi. Eylik'ler, Çolak'lar umarım bu anlamda güçlenir. Yılmaz'lar, Aksu'lar gibi aklmazlar.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.