23 Tem 2009

Fenerbahçe 2009/2010 Formaları




Orijinal forma kültürünü Türkiye'de yerleştiren ilk takım Fenerbahçe.. Biz iç sahada çubuklumuzu giyeriz, dışarıyı takip ederizi Türkiye'ye sokan ilk takım.. Ki kafalara vura vura Galatasaray'ı da yola getirdiler.. Kendi formaları beyaz şortla güzel yine.. Sade ve gayet iyi bir tasarım..

Sarı ve beyazı da hem kuruluş renkleri olduğundan, hem de ilk kullandıkları sezon o formayla CL'de çok başarılı maçlar çıkardıklarından klasik formaya dönüştürme çabası içindeler.. Ki bu çabayı da güzel buluyorum.. Çeyrek finale giden yolda o formanın uğurlu olduğunu düşünüyorlardı.. Bunun da çubuklu tasarımda olması çok mantıklı mı bilmiyorum ama orijinal takılıyoruz derlerse bir şey demek zor..

Armalı forma düşünce olarak güzel ama rengi ve üzerindeki geçen senenin fosforlusunu ben yakıştıramadım fazla.. Laciverte yakın ya da mavinin değişik tonlarıyla belki daha güzel olabilirdi..

Geçen sene de yazmıştım, merchandising'i Türkiye'de yücelten ve iyi kullanan ilk kulüp Fenerbahçe.. Klasik forma dışında özel dizaynlar, kalıpların dışına çıkabilme, kendi fontunu firmaya kabul ettirme, o fontun üzerinde kulüp armasını kullanma gibi önemli ayrıntılara sahipler ki işi güzelleştiren bunlar zaten.. O standarta göre o kadar iyi bulmadım formaları, geçen sene çok daha çeşitli ve iyiydi dizaynlar.. Ama yine de hakkını vermişler işin.. Özellikle Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe'nin de geçen seneki 4 forma yerine 3 forma çıkarmasıyla takımların 1 formayı gereksiz bulduğu ortaya çıktı.. Zira 4 gün sonra formaları tanıtacak olan Galatasaray da 3 formayla geliyor bildiğim kadarıyla..

Fenerbahçe 2008/2009 Formaları

11 YORUM:

Unknown dedi ki...

Benim de bildiğim kadarıyla yine 4 forma çıkaracağız, biri mor olmak üzere. Artık her renk forma çıkarmış olacağız benim aklıma gelenler :

Sarı (ve envai çeşit tonları)
Kırmızı (ve envai çeşit tonları)
Siyah
Beyaz
Turuncu
Buz mavisi
Gri
Altın sarısı (kahverengi bile olabilir)
Parlak gri
Mor (bu da beklenen renk)

Geriye bir yeşil kalmış herhalde temel renklerden.

Parma Maniac dedi ki...

Ata zaten konuşacağız Galatasaray kısmında ama benim bildiğim parçalı, beyaz ve mor var.. Umuyorum ona düz bir sarı ya da kırmızı eklerler ama..

apaç dedi ki...

hangi takıma gitsen, efsane çubuklu.

onca maç izliyoruz, ben bizim kadar kötü formalarla sahaya çıkılan bir lig görmedim.

çubuklu ne yahu!

yap modern, sade bir forma gitsin.

çubuk nasıl bir estetik öğe olarak görülebilir ki!

3 formayı da beğenmedim ben.

git beştelsiz'e, sun renklerini, samimi söylüyorum daha muasır çalışmalar ortaya çıkarırlar.

nike'la anlaştığından beri biraz trabzon'un formaları güzel.

onun dışında diğer bütün takımlarımızın, hemen hemen bütün takımlarımızın forması iğrenç.

pazartesi lansmanı yapılacak gs formaları da muhtemelen öyle olacak.

zaten adidas ne zaman güzel forma yaptı ki bu sene yapsın!

Arkhe dedi ki...

Ülker ile yeni anlaşıldığı için formaların arkasında henüz Ülker reklamı yok. Bu fırsatı kaçırmadım ve Arma forma ile lacivert kaleci forması aldım.

"Armalı forma düşünce olarak güzel ama rengi ve üzerindeki geçen senenin fosforlusunu ben yakıştıramadım fazla.. Laciverte yakın ya da mavinin değişik tonlarıyla belki daha güzel olabilirdi.."

Bunun bir de kaleci forması versiyonu var ve üzerinde renk olarak Turkuaz kullanılmış. Harika duruyor ama henüz Fenerium'a getirmemişlerdi. Ülker reklamları yazılıyormuş da..

CaRtMaNtR dedi ki...

4 forma mı olu bilmem ama geçen seneki turuncu ağızlarda bence hoş bir tad bıraktıo nedenle ikinci ve üçüncü formalar düz sarı ve düz kırmızı olsa dördüncü forma olarakta mor kullanılsa itiraz etmem.

Neyse çok ütopik oldu benim beklentim ama özellikle sırtta ülker yazmıyorsa bu sene çıkan mor formayıda alıp arşive katma niyetindeyim.

Adsız dedi ki...

CL ne allasen? Daha mı havalı oluyor? ŞL'nin altından su mu çıktı? Ne büfeymiş la!

L dedi ki...

muhtemelen 3 forma olacak gs için.

bir de:http://lappappa.blogspot.com/2009/07/fenerbahce-yeni.html

Adsız dedi ki...

hepsi arman çorman

Ortega dedi ki...

apaç,

Çubuklu forma Fenerbahçeliler için estetik bir öge değildir zaten. Efsane formadır, candır, canandır.

Bütün mesele bundan ibaret.

Adsız dedi ki...

eylüle doğru düz kırmızı çıkacakmış sanırım. bizim takım niye sarı rengi kullanmaz. moru bile kullanıyoruz

Selim Ugur dedi ki...

Fenerin deplasman formasi olan sari beyaz cubuklunun altina lacivert sort giyilirsa bu forma bir seye benzeyebilir belki, beyaz sort ile cok kotu duruyor.. Yine de BJK'nin formalarina gore daha iyi durumdalar..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.