13 Tem 2009

, ,

Esat Yılmaer


Tamam Frank Rijkaard hoca falan değil, Kader Keita çok disiplinsiz.. Teknik heyet kaçar 2-3 aya, Galatasaray da dibe vurur.. Skibbe'yi de böyle kaçırdılar zaten, ki onlardan biri Gökmen Özdemir de Esat Yılmaer'in yanında saf tutmuştu bugün.. Güntekin Onay'a da tamam, Kader Keita geçen sene berbat bir sezon geçirdi.. Biliyoruz zaten onu, defalarca vurgulamaya ne gerek vardı ki.. Geçen sezonu kötü geçirmese bonservisi o seviyeye inmeyecekti zaten, biz de transfer edemeyecektik.. Neyse konu o değil de, Esat ustadayım ben.. Keyifli bir adamdır, çok da eğlendirdi NTVSPOR'da.. Bir konuda ne zaman açıklama yapsa Chicago Bulls efsanesi gelir aklıma Esat abinin.. En az ayda bir defa açıp okurum.. O zaman bu değerli görüşleri daha da güzel gelir insana.. Bugün izledikten sonra blog arşivinde mutlaka bulunmalı dedim, geldim ve giriyorum..

İbo Jordan'ı şaşırttı

NBA şampiyonluğu için Utah Jazz'la final serisi maçlarına çıkan c. bulls'lu yıldızlar, türkiye'deki transfer rakamlarına inanamadı. Jordan, İbrahim Kutluay'ın aldığı transfer ücretini duyunca, ‘‘dalga mı geçiyorsun’’ derken yüksek rakamları eleştirdi.

Bulls'un uğur merkezi

Yer: Chicago Drake Otel. Burası, bulls'un karargahı. Otelin alt katında blues bar var. Ve burası Chicago Bulls oyuncuları için uğur merkezi. "Ne zaman bir maçtan önce buraya gelirsek kazanıyoruz" diyorlar. Ve bu otele basın mensuplarının girmesi yasak. Ancak büyük tesadüf, Türkiye'den rezervasyonumuzu buraya yaptırmışız. Çaresiz bizi kabul ediyorlar. Tek şartları var; fotoğraf çektirmemek. "Tamam" diyoruz.

Yine mi Efes?

Blues Bar'da, Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoç, Luc Longley, Jud Buechler, Steve Kerr birarada. Ve sonra güzel bir sohbet başlıyor. Önce Avrupalı Toni Kukoç geliyor. ve ilk sorusu, "Türkiye'de kim şampiyon oldu, gene mi Efes?" diye soruyor. "Hayır" diyorum, "Ülker oldu bu sene." "Değişiklik iyi" diyor Kukoç ve ekliyor, "Ama Ülker bir türlü Avrupa'da iyi yerlere gelemiyor."

Avrupa, ilkokul

Biz Kukoç'la Avrupa'daki basketbolu konuşurken Scottie Pippen araya giriyor, "Siz neyi konuşuyorsunuz? Avrupa hala bizim ilkokulumuz" diyor. Kukoç dönüp ona cevap veriyor, "Ama ben Avrupa'dan geldim". Başta Jordan olmak üzere diğerleri takılıyorlar, "Hala ilkokuldasın." sonra "Türkiye'yi tanıyor musunuz" diye soruyorum.

Jordan'ın yorumu

Hepsinde ufak tefek bir imaj var. Ama en iyi bilgiyi Kukoç veriyor. "Biliyor musunuz, Türkiye'de ortalama bir oyuncu yılda 2 milyon dolar kazanıyor." İşte burada basketbolun efsanevi adamı Michael Jordan lafa giriyor, "Yanlış yapıyorsunuz. dışarıdan oyuncu alarak, para vererek, onları transfer ederek hiçbir yere varamazsınız. Kendi ürününüzü kendiniz yetiştirmeniz gerekir."

Dalga geçiyorsun?

Bu arada, İbrahim Kutluay'dan bahsederek devreye giriyorum, "Bir Türk oyuncu, bir başka kulübe yaklaşık 10 milyon dolara transfer oldu" diyorum. Cevap hemen geliyor, "O zaman niye NBA'e gelmedi. NBA'de 10 milyon dolarlık transfer yok." İbrahim'in 3 yıl için 5.5 milyon dolar alacağını söylüyorum, "Dalga geçiyorsun" diyip devam ediyor:

Para vermelisin

"Bu parayla NBA'den takımı Avrupa'da kupalara taşıyacak oyuncular alırsınız, doğru düşünün. Basketbol parayla oynanmaz. Elbette para kazanılır. Ama önce oyuncu basketbol oynamayı istemeli. İşler paraya geldi mi belirli bir noktadan sonra olmalı. Yani benim gibi. Attığım adım para. Sana şimdi bunları söylüyorum, bunlar da para olmalı."

Denge gerek

Bu sırada Scottie Pippen devreye giriyor, "Türkiye'nin yükseldiğini duyuyorum. ama ne olduğunu bilmiyorum. Fakat bu paralar çok. Önce dengeyi kurmak gerek". Ve sonra yeniden NBA'e dönüyoruz. Hepsi, "Biz Utah'ta bir maç kazanmamız gerektiğini biliyorduk. Onu yaptık ve bundan sonra da işi bitireceğiz" diyorlar.

27 YORUM:

Ayberk dedi ki...

Bir gazete dusunun. Spor muduru iste bu. Daha baska birsey demeye gerek yok zaten. Yalanci. En kidemli muhabirlerinden biri Inonu'ndeki Barcelona macinda Saviola'nin River'da oynadigindan bile habersiz oyuncunun agzindan tam sayfa haber yapiyor "o macta BJK taraftarina hayran kaldim" diye. Yalanci. Genel yayin yonetmeni desen zaten onun hakkinda hicbisi soylemeye bile gerek yok bence. Ve bu gazete ulkenin en buyuk gazetesi oldugunu iddia ediyor, onemli bir rakam da satiyor. Olmusuz aglayanimiz yok resmen...

kosebole dedi ki...

hocam bırak ya allaasen bu adamları bloga koymana değmez.esat yılmaer nasıl bi adam olduğunu kanıtladı zaten.doğru transfer programında beşiktaş nokta transfer yaptı diyor.aldığı adamlar tekrar satılamayacak nihat ve ferrari ve kapalı kutu ismail köybaşı ve bu adamlara ödenen bonsevis 15 milyon euro.galatasaray sıfır bonservisle göhkan, leo franco, m sarp ı aldı,8 milyon euroya da keitayı.iyi o zaman bu mantığa göre bende bi oyuncu alıyım 50 milyon euroya nokta atışı yapmış olayım.sabah sabah ağzımı bozdurcaklar.

guner dedi ki...

tardini hangi program bu, mutlaka şu yaz ekranı şeysinde tekrarı olur, bir de biz izleyelim.

Unknown dedi ki...

pippen'ın devreye girmesi hakikaten unutulmaz yalnız. :D Ne güzel kafalar var şu hayatta. Ulaşamıyoruz bir türlü.

Qui dedi ki...

yüzyılın söyleşisi, bunun üstüne söylenebilecek pek birşey yok. teşekkürler parmamaniac.

euphrates dedi ki...

Haha. Ulan ben... Neyse...!

Liverbird dedi ki...

Dün programı izlerken Esat'a küfür ede ede bi hal oldum :)

Adam direk başladı, Rijkaard hoca değil, ondan cacık olmaz, bundan hoşaf olur bilmem ne.

Sanki Guardiola geldi de bu seneki futbolu direk sıfırdan kendi oynattı.

Komikti hakikaten.

Svetlin dedi ki...

ben de ntv'de gördüm ve iki dk dinledikten sonra koşup bu efsane yazıyı buldum hemen. esat yılmaer'in önüne geçmiştir bu yazı türkiye'de.

Gala's dedi ki...

esat beni akşam akşam deli etti. arayıp sövcektim ama program bitmiş. bu kadar çekememezlik olamaz.

bu arada bir göz atıp listenize eklerseniz seviniriz.

armaninpesindeyiz.blogspot.com

Adsız dedi ki...

izlemeyin ntvsporu herkes nokta transfer, galatasaray yanlış transfer. kimi kandırıyosunuz

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İzlerken baya güldüm.Nasıl doldurmuş kendini Galatasaray'a sallamak için...Yanındaki adamlardan olumlu birşey söyleyen olursa araya giriyor,o derece...

E tabi,3 sene üst üste şampiyonluk sözü verildi,malum...Passatlarınız patlasın,Papermoon başınıza çöksün,ne diyim.Neticede Galatasaray çekecektir gerekli muameleyi,aynen 2006'daki gibi...

EDDIE dedi ki...

yahu ne yapsın adamda ekmek parasının peşinde 8)

Basketbol Günlüğü dedi ki...

Taraflarını belli ettikten ve tarafları uğruna kirli oyunlar oynamaya başladıklarını gördükten sonra NTV ve NTV Spor'u izlemeyi bıraktım. İnternet sitelerine de ayda-yılda bir giriyorum.

erdersson dedi ki...

EDDIE,

olayı kısaca açıklamışsın.tebrikler.ekmek parası.eğer öyle konuşmasa zaten oraya çıkamazlar.topu aynı tip bunların.medyada büyük rantlar dönüyor.bunlarda bu ranttan en yüksek paydayı almaya çalışan tipler.rijkaarda teknik adam falan değil diyen insanı ciddiye alıp dinlemeleride ordaki konukların seviyelerini gösteriyor.gökmen özdemir biraz daha objektif aralarında.

Gilberto dedi ki...

yılın itirafı bölümü de güzeldi o yazıda

arfi dedi ki...

Ben Güntekin için birşeyler söyleyeceğim.Geçen sene her lincoln konusu açıldığında devamlı güney amerikalı oyuncuların disiplinsiz olduğundan dem vurdu.Şimdi ise keita transferine kulp bulmak için her bahsi geçtiğinde afrikalı oyuncuların istikrarsız olduklarını geveleyip duruyor.Şu sıralar en büyük fantazim Gs nin mars tan bir oyuncu transfer etmesi! Acaba nasıl bir yorum yapardı!?

Unknown dedi ki...

arşiv niyetine güzel bir çalışma olmuş :)
hala devam ediyor mu bilmem ama tsyd başkanlığı da yapıyordu bu bilgisiz şahsiyet. spor yazarlığının bulunduğu noktayı buradan da ölçebiliriz.

and1905 dedi ki...

dün kahretti beni de.şampiyonluk adayı da beşiktaş.Denizli ile araları iyi galiba:)
Gökmen iyiydi.Halil Özer ile Gökmen deli oldular adama.

Bulls söylesişi süper koptum valla akşam akşam.İyi Esat amca Jordan'a biraz sorumluluk al falan demememiş:))Michael Jackson'la konuşmamış mı hiç acaba?Ay yürüyüşünü ben öğrettim falan diyormuş:)))

Adsız dedi ki...

yazmayacaktım birşey, gülüp geçecektim, "allah ıslah etsin" diyecektim ama yukarıda yazmış arkadaş "gökmen özdemir biraz daha objektiftir" diye...ya yemin ediyorum bu adam gidip lincoln ile skibbeden helallik alsın, gözü açık gider. bir insanda hiç mi ar, edep olmaz? Evde vatan okunduğu için düzenli takip ettim, adam 2 yıl her yazı lincoln'e 6 ay her yazı skibbe'ye salladı durdu. hadi sevmiyorsun tamam ama bari iyi bir oyun görünce hakkını yeme. o zaman da "maç seçme" şu bu. aynı moda gene vatan da kadir çetinçalı'da da vardı. bu yıl bu furya tüm basını etkisine almış görünüyor. adamlar gazetemden soğuttular beni. yaıklar olsun öyle taraftarlığa, öyle galatasaraylılığa.

sembolist dedi ki...

medyadaki bu fener tandasnlı olup tarafsız görüünmye çalşırken GS ye her fırsatta alttan alta geçiren yazar takımı ne yazık ki medyada hegemonyasını kurdu:
1)Mehmet Demirkol(GS ve BJK yi her fırsatta derinden ve çaktırmadan azılı eleştirip-avrupa futbolundan tek kelime anlamayan insan-işine gelmeyince kahkaha atar kendisi)
2)Rıdvan Dilmen('dünya futbolundan 10 numara devri bitti' cümlesinden başak birşey bilmeyip GS yendğinde yüzünden düşen bin parça olan kişi).
3)Esat Yılmaer(tuttarsız-tek düze bir fenerli)
4)Ercan Saatçi(yazmaya gerek yok)
5)Halil özer(aslen fenerli olup GS muhabirlği yaparka kendni tanıttıiher fırsatta GS nin açığını dile getirir)
6)Hakan Ünsal(efsane kadroda olup o formayı hatmedğini son 3 yılda ispatlayan fener sempatizanı insan)

Not:Bu isimlerin ortak özelliği tek kelime Aziz yıldırımı eleştirmemişlerdir.azizi yıldırmı eleştirir gözüktükleri yazıda da yıkama-yağlama dan sonra esas konuya geçmiş olmaları.Söz GS ve Adnan Polata gelince bülbül kesilen isimler..
skıldık artık bu isimlerden..
saygılar..

hadesperado dedi ki...

tarafsızlık adı altında içten içe sövüp her koşulda kötüleyerek başkalarına yaranmaya çalışmak tek kelimeyle ş...fsizliktir.

bunun da en büyük(!) temsilcileri; ağababalarını üzmek istemeyen, çok tarafsız olduğunu iddia eden yukarıda da ismi geçen spor ve haber kanalıdır.

-Lincoln'ü Skibbe'yi hazmedemeyen, kendisiyle çelişen ve borges'in altında ezilen demirkol,
-Fenerin adamı ve 90'larda kalmış bilgileriyle dilmen,
-spor müdürüyle birlikte vatanın mücahidi özdemir,
-sıfat bulamadığım yula,
-içgüveysi saatçi,
-fitnus ficürüs ulueren,
-yediği kaba sı.an ünsal,
-geçen sene baros'a şimdi keita'ya giydirmeye çalışan ama çamaşır makinesine laf edemeyen çok tarafsız(!) çok bilgili(!) onay
-ve diğerleri figürandır, ciddiye almak gereksiz. anca böyle geyik yapılır.

mideleri, başkalarının boğazına bağlı karaktersiz futbol adamcıkları, daha fazlası değil.

ÇILDIRIN!!!

sembolist dedi ki...

Demirkol-Rıdvan-Hakan Ünsal
NTV ve NTVspor gibi ciddi bir kurumda geçen yıl birbrnin kopyası yorumlar(sikiibe-lincoln adam madam değil,adnan polat bu işten analamyor. vs.vs.) dinledi bu 3'lüden.Güntekin de aynı istikamette yorumlara çanak tutunca,NTV nin GS perspektifi menfi yönde ortaya çıkıyor.
Hakan Ünsal için yazılacak kelime bulamıyorum çünkü kasıtlı bir tetikçi rolünde,eleştiren yıpratan bir misyon üstlenmiş konumda.NTV de çok garip bir yorumcu yapılanması(maçtan sonra Rıdvan,her sabah Demirkol,her hafta maç öncesi sonrası Hakan Ünsal yorumluyor.) oldu.Bu bilinçli bir yapılanma,Bunda kimsenin şüphesi yok artık...
Parma senden ciddi bir yazı bekliyorum..
saygılar..

erdersson dedi ki...

hadesperado,

aynen katılıyorum.bu yorumcular ve diğerleri geçen sene kaldığı yerden bu senede devam edeceklerdir.ama acaba yönetim medyayı yine dinleyecekmi?yada medyaya kulaklarını kapayacakmı?ama yönetim maalesef medyaya belli yaptırımlar yapamıyor.mesela fenerin yaptığı gibi sadece gstv ye yorumlar yapılsa.maç sonraları.açıklamalar gstv ye yapılsa.ve hatta haberler gstv den diğerlerine servis yapılsa fena olmaz.yani medya hem reytingini alıyor.hemde reyting aldığı kulübe bol bol sallıyor.bence gs tv nin gelişmesi tek çözümdür.onuda uydudan çıkarmaları saçmalık oldu.yönetimi bazen anlamak zor.medya bu senede rijkaard ve keita üzerine oynayacaktır.çünkü ikisindede çok reyting var.gs da buna karşı medyaya yaptırımlar uygulaması lazımdır!haber vermeme gibi.onun içinde gstv iyi biryerde olması lazım

Adsız dedi ki...

tek şartları fotoğraf cektirmemek diyorlar, tamam diyoruz..

Batu dedi ki...

Yılın itirafı bölümü yok ama? Olmamış:P

lembo dedi ki...

böyle olmamış.. "esat yılmaer ve bombaları" diye 3 ciltlik bir kitap serisine girişmek lazım.. alayı düzmece yazdıklarının..

canoğlan dedi ki...

konu esat yılmaer'den bir anda fener düşmanlığına gelmiş. sezon sonu olası başarısızlığınıza kılıflar uydurmaya kalkmayın şimdiden. hakan ünsal'ı bile fener sempatizanı yapmışsınız, hasta mısınız anlamadım ki.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.