31 Tem 2009

Elano niye geldi?


Eleman İngiliz basınına açıklamalar yapmış Galatasaray'a transferiyle ilgili.. Okuduktan sonra ne futbolculuğu, ne de hocalığını sevdiğim Dunga için Allah razı olsun demeden geçemedim.. Modern futbolun ilk önliberolarından biri sayılabilecek bu adamı neden sevmediğimi hala bilmiyorum ama artık bambaşka bir gözle bakıyorum kendisine..

Elano'yla yaklaşık 1 ay önce konuşmuş Dunga.. Güney Afrika'ya kendisini götürebilmesinin zor olduğunu, çok iyi bir sezon ve düzenli ilk 11 oynayacağı bir takımda olmasının kendisi için iyi olacağını söylemiş.. Elano, açıklamasında Inter ve Milan gibi takımlardan ciddi teklifler aldığını ama hem kendisi, hem de City için en iyi teklifin Galatasaray'dan geldiğini söylemiş.. 3 taksit 7 milyon euro bu açıklamanın üzerinden hala biraz düşük duruyor bence.. İngiliz basınında çıkan ilk miktar (8 milyon pound) daha doğru sanki.. Bu sezonun da kendisi için çok önemli olduğunu, o yüzden de Türkiye'ye gidişini açıklamış İngilizlere..

Bir futbolcunun Inter ve Milan gibi takımlarda kadro mücadelesi verip CL gibi futbolun bence en önemli organizasyonunda 3-4 yıl boyunca görünmesi 1 aylık bir turnuvadan nasıl daha değersiz olur anlamak zor.. Dünya Kupası görünürde bu oyunun en önemli organizasyonu ama Elano'nun o kadrodaki varlığı böyle yıldızlar arasında ilk 11 garantisi verir mi? Belki Dunga vermiştir.. Peki bu Elano Jose Mourinho'nun sene boyunca sıkıntı çektiği 3 forvetin kenarlarında ya da Milan'ın iyice vasatlaşmış kadrosunda ilk 11 oynayamaz mıydı? Şansı fazla olurdu bence.. Ama bir şekilde Haldun Üstünel ikna kabiliyeti, Rijkaard adı, Dunga'nın sözleri birleşince Elano'yu Galatasaray'da bulduk.. Bu düşüncedeki bir oyuncunun takıma katıldığını görmek ayrıca mutluluk verir taraftara.. Özellikle bu sene, bu kafa yapısıyla gönülden oynayacaktır Elano..

Dunga artık sevdiğimiz teknik adamlardan..

9 YORUM:

Spooky dedi ki...

Benim Brezilyalılarda gözlemlediğim Milli Takım'a çok önem verdikleri.
Şampiyonlar Ligi'ni ikinci planda tutuyor olabilir.

Yalnız haklısınız Elano hem Inter'de hem Milan'da hem de başka bir EPL takımında ilk 11'de oynayabilirdi.

Sambalici dedi ki...

Bizim süper lig'e gelince milli takımlarından kesik yiyen bi dolu adamı düşünüyorum da Elano'ya bol şans diyorum. Dunga'nın performansını özellikle takip edecek olması avantajı tabi.

sembolist dedi ki...

Avrupa fotbolunun tornasından geçmiş bir yetenek(çalım atan-teknik brezilyalı Brezilya'da yğınla var) almak çok daha anlamlı benim açımdan..
Bir diğer sevindiğim noktada yabancı futbolcular arasında gruplaşma olmaycak şekilde farklı ülkelerden dengeli bir yabancı transfer poltikasının pozitif sonuçları yıl içerisinde görülcektir.1 Tane ya da en fazla 2 tane Brezilyalı(avrupa tandanslı olmalı) futbolcu makuldur.
Manisalı Sezer ve defansa bir yabancı takviyeyle ''total futbol'' a merhaba deriz..

Unknown dedi ki...

Niye geldi bilmiyorum ama baya uğurlu geldi doğrusu. Galatasaray'ın dün akşam aldığı farklı galibiyet sonrası yolunu çok açık görüyorum. Galatasaraya bu moralle başarılar diliyorum.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Adamın hiçbirşeyi yoksa(-ki çok şeyi var tabide) hedefi var anasını satayım.Öyle lig bir hafta tatile girerse 1 hafta önceden cezalı duruma düşüp 2 hafta Brezilya'da yatayım,3 kilo alıp bronzlaşıp döneyim,tatillere erken gidip geç geleyim,hocaya trip yapmak için sahada gezeyim,uzun deplasmanlara sakatım diyip gitmeyeyim,vs vs vs,yapmaz heralde...Yaparsa zaten milli takım yalan...

mts dedi ki...

valla elano inter in orta 3 lüsünde de rahat yer bulabilirdi . asıl orta üçlüde sorun var bence. milan zaten çok kötü takım oldu orda da rahat oynardı. enteresan tabii

lesmiserable dedi ki...

Stoper transferi konusunda, Jay DeMerit haberini duydum biyerden satır arası. Ucuz maliyetli ve konf. kupasında izlediğim kadarıyla hiç de fena bir adam değil.

lesmiserable dedi ki...

bir de bana göre takımın bir diğer eksiği savunmanın önünde oynayan oyuncuların 4-3-3 oynayabilmek için gerekli olan pozisyon bilgisinden yoksun olmaları. sadece linderoth'da var bu ama onun da devamlılık sorunları mevcut. federasyon cezası konusunda ne karar verecek bilmiyorum ama aurelio transferi de cuk isabet olucaktır. şu an görülen defansif gediklerin bir kısmı bana göre bugüne kadar sayılan ters kademenin veya stoper uyumsuzluğu dışında önlibero sıkışması eksikliğinden dolayı olamayan kademenin eksikliğinden de kaynaklanmakta.

Başar Bölükbaş dedi ki...

@vakilinchuk
ahahah...ya cok guldum hojam tanimlamana... haklisin walla... :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.