30 Tem 2009

Elano Galatasaray'da


Valeri Bojinov'u yazarken sıkıyorlar dedik, 2 saat geçmeden 3.30'da, yaklaşık 10 dakika önce Galatasaray Resmi Sitesi patlattı bombayı.. 1 haftadır ortalık Deco haberlerinden geçilmiyordu ki yaş ve fizik yönünden çok da sıcak bakmıyordum.. Bugün Elano patladı, gecesine resmi site çaktı haberi.. Haldun Üstünel çok sağlam fırça çekecek elemanı basına sızdırana.. Yine de gün değil, saatler geçerli oldu bu haberlerde.. 28 yaşında, para babalarının City'sinde oynayan, yeni transferlerle ıskartaya çıkan bir adamı Galatasaray'ın bu kadar çabuk bitirebileceğini tahmin etmemiştim.. Transfer başarısına bıraktıkları yerden devam ediyor ama ilgilenenler..

İlk gaz, ilk bakış geçsin.. Tam yatarken gelen telefon kimyayı değiştiriyor tabii vücutta.. Nereye girer Elano? Müthiş bir yedek zaafiyeti bulunan hücum yedeğine Kewell'ı yerleştirir ilk etapta.. Arda'yla ilgili orta üçlüde oynatma planları devam ediyorsa kenardan orta saha destekçisi olarak oyuna sokulabilir Elano ki bence düşük bir ihtimal değildir.. Arda'yı tekrar sola çekip ortayı Elano'ya bırakma da düşüncelerden biri olabilir.. Bu düşüncelerde ıskartaya çıkan Oz Büyücüsü oluyor.. Orta üçlüde Arda'yla beraber oynatma gibi çok düşük bir ihtimal de opsiyon olarak belirir belki ama düşüncede kalır mutlaka.. Arda'nın orta üçlüde oynaması gerektiğini düşünen biri olarak soldan orta saha destekçisi olarak düşünmek, sağdaki Keita'yla birlikte akla en yakın olan tercihtir, ki öyle olmasını isterim..

Lincoln gittikten sonra profil düşürmeden, Avrupa seviyesinde bir üst kaliteye çıkmayı başardı Galatasaray.. Diğer Brezilyalı'yla ilgili büyük çöküntü yaşayan taraftarın psikolojisi yönünden de müthiş bir transferdir bu.. Futbol yeteneği tamamen ayrı bir şeydir.. Lincoln bu yönden sınırsız bir topçuydu.. Elano'yu bu açıdan Lincoln'le karşılaştırmaktan ziyade, daha çok bölgede oynayabilen, fiziken Avrupa standartlarına daha uygun, daha çok yönlü bir oyuncu olması göz önünde bulundurulmalı.. Sistem dahilinde ilk etapta uyumsuz görünse de, sol taraftan gelen yapısıyla Arda'yla çok verimli bir ikili olabilirler.. Sağdan Keita hızıyla, sol taraftan Arda ve Elano zekalarıyla bir anda kademesini yükselttiler takımın.. Yedekteki bir Kewell'ın kulübeden getireceği zenginlikle '4-3-3'le olmaz abi'cilerin biraz durulma vakti gelmiştir.. Hayırlı olsun..

41 YORUM:

ORHUN dedi ki...

aaaaaaaaaaaaaalllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Adsız dedi ki...

Nasıl bir saçmalık yahu. İnanamıyorum bu transfere...

ORHUN dedi ki...

YAV BİR DAKKA YAV.

sabri-servet emre hakan
topal-linderoth
keita-elano-kewell
baros

ardayı satabiliriz artık. sıcak para lazım. kaça geldi bilmiyorum tahminim 7 milyon falandır. 8 keita 15 çok bize :)))

ORHUN dedi ki...

bravo tardini reis uyumuyorsun :)))

levent öktener dedi ki...

uyuyodu da

uyandırıldı :)

imperial chekeke dedi ki...

hele deyin bakalım kaça gelmiş. bu yıllık maliyeti ne kadar. borç gırtlağı aştı ama transfer gırla keita 8 bu belki 10.

battı balık yan gider mi yoksa ?

L dedi ki...

"Elano için Galatasaray sıkışları çıkıyor basından ki pek mümkün görünmüyor.."

abi bunun ardından güzel olmuş yanlız:)

imperial chekeke dedi ki...

galatasaray bu sene de bir şey yapamazsa iflas edecek gibi daha geçen gün‚ geçtiğimiz yılın futbolcu alacaklarını Ağustos´ta ödeyeceklerini dile getirdiler(10 milyon €).Bu adamı almaları tuhaf oldu bu durumdan sonra.Ya çıkacaklar‚ ya batacaklar

Adsız dedi ki...

dert etmeyin bu kadar siz. galatasaray batmaz :)

Unknown dedi ki...

Şu Galatasaray iflas edecek hayallerine de deli gibi tav oluyorum. Bakıyorum Ekşi Sözlük'e, devlete şu kadar vergi borcu olan takımın yaptığı transfer yazılmış, bakıyorum buraya yok Galatasaray batacak.

Yahu hakikaten böyle batacağını düşünen adamlar var. Çok acayip gerçekten. Kolay mı yahu? Yani tamam hayalgücü sınırsız bir olay. İstediğini hayal edersin. Bir gün Miranda Kerr ile yemek yer, bir kahvesini bile içersin.

Ama kardeşim düşünmeyin böyle şeyler. Böyle hayaller kurmayın. Sıkıntısı vardır. Ama daha geçen forma lansmanı sırasında 100 milyon $ barajının geçildiğini söyledi Adnan Polat sponsorluk anlaşmalarıyla. Yani bu takımın gayet de geliri var. En olmadı, her şey bitti, satacağı bir sürü mal varlığı var.

Hayal kurmayın yani. Titanik değil Galatasaray bu. Batmaz.

Doga dedi ki...

4-3-3'ün sağ forvet, bir de belki Yusuf modeli gibi sol forvet hariç hiçbir mevkiisinde faydalı olabileceğini düşünmüyorum açıkçası; ki orlarda da Kewell ve Keita var. Onun yedek kalması başlı başına sorun. Yine klasik "10 numara" hastalığından dolayı yapılmış bir transfer gibi gözüküyor bana sistem falan düşünülmeden. 4-3-3'le şampiyon olan Beşiktaş da yine fellik fellik 10 numara arıyor şu an. Anlayamıyorum ben bu işi.

solomon dedi ki...

bence çok gerekli bir transfer değildi.. yani şu kadroya.

maliyetini bilen var mı ?
tardini ?

Parma Maniac dedi ki...

Bilgim yok ama 8-9 milyon pound civarıdır diye tahmin ediyorum..

Adsız dedi ki...

7 milyon.. 3 taksit..

a-town dedi ki...

elano sol değil dağ kanat oyuncusu, ortada da oynar. bence keita varken sağda değil ortada görev alır. arda sola geçer, linderoth-elano-topal orta üçlü olur. bence arda'yla ortada oynamaları da o kadar mantıksız değil.

Sade dedi ki...

İnanılmaz bir hucum hattı oldu!

CaRtMaNtR dedi ki...

ardayı sola geçirip ortada onun rolünü elanoya verebiliriz yada ligde bu ikiliyi ortada önlibero önünde kullanıp skor arayan bir yapıya geçmemizde olası birden çok pozisyonda oynaması ve duran topları mükkemele yakın kullanması geçen sezon bizi sabriye mahkum eden anlayıştan kurtulmamıza yardım edebilir.

Haketo Zaman dedi ki...

Şu FM mantığını bırakıp da gerçek hayata baksak biraz?
Elano gayet de güzel oynar sol açıkta ancak ben Arda'nın sola geçip Elano'nun en verimli olabileceği yere, orta 3'lünün hücum slotuna yerleşmesinden yanayım. Yeri geldiğinde Arda'yla 5-10'ar dakikalık yer değişimlerine gidilebilir adam markajı durumuna göre.
Galatasaray'ın bu sezonki en büyük avantajı adam markajı yemeyecek olması. Zira Keita-Elano-Arda-Baroş, hepsi zaman zaman yer değiştirebilecek oyuncular. Yer değiştirdiklerinde de doğal olarak Keita alıp götürür sol beki, Arda alıp götürür sağ beki ve hatta onun kademesini...
İyi oldu yani, In Haldun We Trust.

apaç dedi ki...

iyi futbolcu, iyi transfer.

hadesperado dedi ki...

Arda'nın nispeten güçlü olan defansif özelliklerini de düşünürsek ortasaha için Topal(Ayhan/Linderoth?)-Arda-Elano çok da imkansız görünmüyor. Elbette sol kanat için Arda-Kewell rotasyonuna büyük faydası olacaktır.

aslında yalnızca sol kanat için değil ortasahadan itibaren kadro derinliğini oldukça arttırmış bir transfer... Nonda elden çıkmayacaksa, ki ne yazık ki öyle görünüyor, Baros'un yedeği(!) olacak... kanatlar keza öyle. 6+2'de +2'yi Nonda ve Linderoth olarak düşünürsek Neill transferi cila olacak...

bu arada yanılmıyorsam yaklaşık 10 gün önce Ali Okancı'nın blogunda bir yıldız transferi olacağını ve imza töreni için Coşkun Özarı'ya davet götürüldüğü yazıyordu, umarım bu da doğrudur, yarın harika bir resim olacak...

apaç dedi ki...

kewell da en iyi 16. adam olur artık.

geçen, kewell'ın süreksizliğinden, fizik olarak yetersizliğinden bahsetmişti zaten rijkaard.

e akıllı adam tabii.

direkt koydu teşhisi..

hadesperado dedi ki...

@tatito, o "batacak" yorumları büyük ihtimalle antu yorumudur, buraya taşınmıştır...

çok takmamak ve ciddiye almamak gerek ;)

Camiamıza hayırlı olsun.

Başkanson dedi ki...

elano transferinin bu sene yapılmış en "babayaro" transfer olduğuna sanırsam herkes hem fikir. kendini pek çok farklı forma altında kanıtlamış bir brezilya ilk11 oyuncusuna da fazla birşey demeye gerek yok.
.......
haldun üstünel ceo yada daimi yönetici filan olmalı diyorum.
............
gs batacak geyiklerine gelince; bu muhabbetlerin fb kaynaklı medya tarafından pompalandığı yıllardır ortada. geçen hafta bir elemanın fb divanında "220 milyon borç var bu ne ya" gibisinden yaptığı çıkış itinayla susturuldu farkındaysanız. istanbul boğazında adası olan ve kıymet biçilemeyen mülkleri olan bir takım batamaz. şu anda kasasında 43 milyon dolar nakiti olan takım da batamaz. türk telekom ile tarihin en baba türk futbol takımı anlaşmasını yapan takımda batamaz. kaldı ki aslantepe stadı ile gelirlerini şu ankine göre %50 arttıracak olan takım hiç batmaz:)

ammmaaaa ve laaakiiin. gerçekleri de iki yönden görmek lazım. özhan canaydın döneminde takımmın profilinin itinayla aşağıya çekildiğini ve mali sıkıntıların kısa dönemde zirve yaptığını kabul etmek gerekir.şu andaki gelir gider bilanço üçgeninde kısa vadede işlerin "mucize eseri" yürüdüğünüde biliyorum(bu kısmı cidden sağlam yerden biliyorum) ayrıca "seneye şampiyonlar ligine kalırsak şu kadar para gelicek ona göre harcıyoruz parayı" kabilinden bir yaklaşım da oldukça "ipüstü" bir yaklaşım. yani iyiler ve kötüler gs ı dengede tutuyor ama bu sene forma satışlarının da artacağı kabak gibi ortada, onu da görmek için kahin olmaya gerek yok. bence kulüp, taraftarının mali katılımını daha çok haketmeye başladı ve taraftar da bunun farkına varmaya başladı. bence elano transferi bu konuda ciddi bir milat olucak

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Galatasaray batacak geyiklerini bir kenara bırakmak lazım.Galatasaray'ın Mayıs ayında loca satışlarından 30 milyon doları cebine koyduğunu başkan açıklamıştı,bunu transfere ve oyuncu ücretlerine harcayacak olsak şu an bu konularda en ufak bir problem olmazdı,fakat Galatasaray bu parayı şirket evliliğinde kullanmak istiyor ve bu paraya dokunmamaya çalışıyor,transferleride sponsorluk gelirlerinden ve diğer gelirlerden karşılıyor,5,5 sa 5'e indirmek için kılı kırk yarıyor,kimi alıyorsa taksitle ödeme planıyla alıyor.Velhasıl,başarı gelirse bu paralar çıkacak,gelmezse zarar hanesine yazılacak ama 200 milyon euro borcu olan bir klübü -10,15 gibi rakamlar batırmayacağı gibi +10,15'te kurtarmaz,Galatasaray kurtulacaksa şirket evliliği+Aslantepe+imara açılan ama bürokrasiye takılan ve er geç gerçekleşecek olan Riva projesiyle kurtulacak,illaki kurtulacak.

Asıl konuya gelirsek,öncelikle Elano için basın 7.5 milyon euro,Keita ve Elano transferlerinde bir miktar güvenimi kazanmış duyumcular 6 milyon euro diyor,2 rakamda kabulümdür.Oyuncuyu ise Lincoln,Alex,Delgado ile aynı tarzda klasik bir 10 numara olarak değerlendirmek bence hatadır.Benim bildiğim Elano biraz daha geriden oynayan ve oyunun her an içinde olan bir adam.FM diliyle ana pozisyonu MC.Elbette daha çok defansif özellikleriyle öne çıkıyor ama en azından Samiyendeki lig maçlarının çoğunda Elano-Arda ikilisinin orta sahada görev yapmasının sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum.Zor maçlarda Arda sola Kewell klübeye Ayhan/Barış/Linderoth ortaya geçebilir tabi.

Şimdi son hamlede sağ bek ve stoper oynayabilen kısa mesafede hızlı ve mücadeleci bir oyuncu almak olsa,şöyle Mensah filan...Takım tadından yenmez.Hem iyi sonuçlar gelir,hemde şirket birleşmesi gerçekleşirse mevcut yönetimi deviremezler,buda uzun vadede Galatasaray'ın kurtuluşu anlamına geliyor bence.Bugün çok iyimserim,haydi bakalım...

Parma Maniac dedi ki...

Ben dün 8-9 milyon pound diye tahmin yapmıştım.. Türk Basını'nda 7 milyon euro haberleri çıkıyor ama dışarıdaki güvenilir kaynaklar genel olarak 8 milyon pound demiş.. 6.5 diyenler de var.. 7 milyon euro'dansa 8 milyon pound hala daha mantıklı geliyor bana böyle bir eleman için..

Adsız dedi ki...

son yıllardaki en kötü transfer belki. ne idüğü belirsiz disiplinsiz bir brezilyalı daha geldi lincoln sonrası. halbuki takımın şanlı sparta rotterdam'ı küme düşüren balon rijkaard ya da cl seviyesinde olmayan elano yerine hocaların hocası bülent uygun ve cl seviyesindeki erman kılıç'a ihtiyacı vardı...

küfür etmeden önce: ironi, aşina, nesil.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

"Elbette daha çok defansif özellikleriyle öne çıkıyor" değil ofansif olacaktı o aman diyim :)

mavi balina dedi ki...

elano sağ/sol forvet oynayabilir mi?
kewell yedek kalmayı ne kadar kabul eder?
bu ikisini yanıtlarsan çok sevinirim parma. teşekkürler.

mts dedi ki...

3 taksit le alındı kendisi .keita da 4 taksit. yani bu sene kasadan bi anda 15 milyon euro çıkması gibi bi durum yok

Parma Maniac dedi ki...

Elano iki kenarda da rahatlıkla oynar bence mavi balina.. Ki Kader Keita da böyle bir oyuncu, büyük bir avantaj bu.. Kewell konusunda yorum yapmak zor.. Nasıl bir düzen olacak onu da kestiremiyoruz zaten daha ama bence en sağlıklısı onun yedekten gelmesi..

Adsız dedi ki...

Transfermarkt 9,4 milyon euro diyor. Bu arada Arda'nın orta sahada oynaması gerektiğini düşünüyorum dedin. Bu konudaki görüşlerini paylaşırsan memnun olurum.

Çağlar dedi ki...

Kewell'ın zaten 90 dakika oynayabilmesi zor. Geçen sezon, süperdi dediğimiz dönemde bile 50 dakika stabil oynayamadı adam. O yüzden yedekten gelmesi bence de daha makul. Her maç ilk 11 başlayıp ikinci yarı çıkması garanti bir adamla başlamak pek mantıklı değil. Ben şahsen sürekli Kewell diye biri yokmuş gibi kuruyorum kafamda takımı. Çünkü 40 dakika var, 50 dakika yok. 2 maç var, 5 maç yok...

Orcun dedi ki...

Bence yedek kalacak olan oyuncumuz bu sistemde Kewell değil Keita (üzülerek söylüyorum bu arda'da olabilir) olacaktır. Kewell ve Elano Rijkaard'ın sisteminin değişmezlerinden olacaklardır. Rijkaard Barça'ya ilk geldiği senede Kewell'in alınması için büyük çaba sarfetti. Fakat Kewell Liverpool'u tercih etti. Ayırca Keita'dan da fazla bir performans beklemiyorum, bunu hepimiz göreceğiz ve büyük iht. elimizde patlayacak. Ketia'ın gerçek doğum tarihi 81 değil 1977'dir. Bütün afrikalı oyuncularda olduğu gibi (Örn: song'un gerçek yaşı 36)...

Benim olmasını düşündüğüm ideal kadro: Franco - Uğur(transfer) - E.Güngor- Servet- Balta - Ayhan- M.Topal- Elano- Kewell- Baros- Arda...

Parma Maniac dedi ki...

Orçun, Keita'nın 77'li olduğuna dair kaynaklarını paylaşırsan seviniriz..

Orcun dedi ki...

Merhabalar kesin bir kanıt olmamakla beraber Katınım CM 01/02 dir. Diğer bütün futbolcuların (O zamanların ücra köşelerde, takımların alt yapılarından gezen futbolcular dahil.) doğum tarihleri ay ve gün dahil olmak üzere doğrudur. Ayrıca afrikalı futbolcularda nüfusa geç kayıt işinin sıkça görüldüğünü hepimiz biliyoruz. Sizce Kanu gerçekten 76 doğumlu mu. 91 Yılında profesyonel futbola başlamış. Bu sadece bir örnek. Tabiki daha iyi araştırılması gereken bir konu. Kesin bir kanıt yok..
Screenshot Link:

http://img216.imageshack.us/img216/9633/ketia.gif

Bu arada yazılarınızı severek takip ediyoruz...

Adsız dedi ki...

verilen linkte keita'nın doğum tarihi 25 eylül olarak gözüküyor fakat 6 ağustos kendisinin doğumgünü. doğum tarihleri ay ve gün olarak doğru değilmiş demek ki. yılının da doğru olmadığını gösterir bu.

Orcun dedi ki...

Benimde gerçek doğum tarihimle nüfus cüzdanında yazan tarih farklı arada 2 ay var. Geç kayıt yaptırılmış. Tr' de bile çoğu vatadaşımızda bu görülebilir. Ay gün v.b. tutmaması bir kanıt olamaz..

Adsız dedi ki...

"Diğer bütün futbolcuların doğum tarihleri ay ve gün dahil olmak üzere doğrudur."
"Ay gün v.b. tutmaması bir kanıt olamaz.."
aynı oyunun son versiyonunda da 6 ağustos doğum tarihi ama yukardakileri söyleyen biri tabi ki işine geleni kanıt olarak kabul edecektir. keita bütün sezon düzenli olarak ilk 11 oynadığında fazla üzülmezsin umarım.

Orcun dedi ki...

Ay ve günden kastım, diğer bütün futbolcuların doğum tarihlerinin şimdikiyle aynı olmasıdır. Sadece Keita'nın ki şuanki yazan doğum tarihinden farklı ayrıca bu yanlışlığın afrikalı bir futbolcuda olmasıda beni endişelendirdi. Üzülme meselesine gelince, neden üzleyim? Keita'nın 3 sene önceki Lille'deki müthiş performansını kendi takımımda izlemek bana keyif verir. Fakat sistemimize tam anlamıyla uyacağını ve eski performasını gösterebileceğini sanmıyorum. Keita'nın geçen seneki lig performansı 22 Maç (9'una sonradan dahil olmuş, 9'unda oyundan alınmış) 0 gol 0 asist.

Neyse "Elano" başlığında bunları konuşmamak lazım. Elano'nun takımıma ne kadar faydalı olacağını düşünüyorsam Keita içinde tam tersini düşünüyorum. Umarım yanılırım. Bu konuyla ilgili başka bir başlık açılırsa tartışırız..

Adsız dedi ki...

Orçun, Keita'nın iki sene önceki istatistiği de 30 maçta 4 gol 5 asist. Az olsa da oynadıkça iş yapıyor. Lyon'da kendisine güvenilmedi, arkasında hiç durulmadı. Galatasaray'da bu durum değişecektir kanımca.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

@orcun
tam aksine keitanın yaşının 2 yaş büyütüldüğü açıklandı kulüp tarafından.83lüymüş.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.