28 Tem 2009

City'nin gerisi


Orta göbeğe Gareth Barry, forvette Santa Cruz, Tevez, Adebayor üçlüsü, tek sorun defansın ortası kaldı City'de.. John Terry için çok uğraştı Mark Hughes, koparamadılar.. Daha sonra Jolen Lescott'a sardılar ki orada da Moyes'ten izin çıkmadı.. Son aday yine forvet transferinde imdatlarına yetişen Arsenal burada da devreye girdi.. City'nin Arsenal'den son siparişi defansın ortasına Kolo Toure.. Arsene Wenger ciddi görüşmeler olduğunu ve 24 saat içinde kararın verileceğini söylemiş ki bunu son söylediğinde Adebayor imzayı atmıştı City'ye..

Kolo Toure göbeğin dünyada sayılı oyuncularından.. Bir ara zirve yaptı 1-2 sene önce ama Arsenal'deki son zamanlarının standart üstü olduğunu söylemek zor.. Zaten o futbolunu korusa şu anda 15 milyon pound gibi rakamlar konuşulmaz, transfer de söz konusu olmazdı.. Ray Parlour Toure dedikodusu üzerinden Arsenal ve Arsene Wenger'in transfer anlayışının ne kadar muazzam olduğundan bahsetmiş.. Mimosas'tan 150.000 pound'a Arsenal'e gelen Toure'nin tam 100 katına City'ye satılması Parlour'a göre bir transfer başarısı.. İşin ekonomosine bakarsan hak verirsin Parlour'a.. Ekonomiden çıktığın anda ve EPL'nin 4 büyükleri devreye girdiği anda ise bu anlayışın başarı getirmediğini görürsün.. Arsenal yaklaşık 1.5 ay önce Thomas Vermaelen'i transfer etti Ajax'tan.. 1.82'lik, genel fiziği de Kolo Toure'den zayıf ve daha yumuşak bir oyuncuya 10 milyon pound ödedi.. Ki yine eski Arsenal ve Wenger oyuncusu, yeni menajer Tony Adams zaten EPL standartlarında boy yönünden oldukça kısa bir rotasyona yine kısa bir göbek oyuncusunun alınmasının anlamsızlığını kendi bakış açısıyla dile getirdi.. Haklıdır, haksızdır onu sezon başlayınca görürüz.. Ama ben de şunu derim Toure City'ye transfer olursa.. İngiltere'de ne olacağını tam olarak kestiremediğin, görece yumuşak bir defans oyuncusuna 10 milyon ödeyip, Kolo Toure'yi 15 milyona satmak genel görüntüde bence büyük başarısızlıktır..

City'nin elinde defansın ortasında oynatabileceği Micah Richards, kaptan Richard Dunne ve hem defansın göbeğinde, hem de ortada oynayabilecek Vincent Kompany gibi müthiş bir oyuncu var.. Buraya yapılacak Kolo Toure (ya da başka büyük bir isim) eklemesi anlayışın, hedefin büyük olduğunun bir kanıtıdır gözümde.. Alex Ferguson 2-3 gün önce City'nin transfer anlayışına şehrin diğer yakasından ağır salladı.. Ama forvetteki kısmi abuk eklemelere rağmen Mark Hughes ve City bana doğru hala doğru yolda gibi geliyor.. forvet, kenarlar, orta sahanın ortası ve tandem için büyük bir zenginlik içindeler.. Bekler bence biraz problemli ama oradaki rotasyonları bile çoğu takımdan çok daha üst seviyede.. City'nin bundan sonra isteyeceği şey, bu zenginliği kullanacak hocalık.. Ki Mark Hughes'de bundan fazlası vardır.. Günden güne eriyip biten Arsenal kadrosu içinse söylenecek şeyler gün geçtikçe azalıyor..

16 YORUM:

Adsız dedi ki...

fabregas ta en geç seneye gidecek gidecek barçaya. yada başkasına.

sen hala arsenali mi tutuyorsun ?

Adsız dedi ki...

Bu Arsenal tam ezik takim yahu.. Yeni bir jenerasyon cikardiginda butun herkes hele dur sunlar bir tecrube kazansin da gor bak sen diyor, adam tecrubeleniyor, baska takim gelip adami goturuyor, Arsenal'de oyle arkasindan bakakaliyor.

Adebayor ve Toure o takim icin tecrubeli adamlardi, simdi PAF'tan cikarsinlar 2 lik 18'lik koysunlar, hele bir tecrubelensin desinler cocuklar icin, onlarda tecrubelenince baskasi gelir alir.

cortez85 dedi ki...

Así es. el arsenal LOSER LOSER LOSER

deberian traer a xabi alonso y a silva, ademas tratar de darle oportunidades a parejo, y si no viene xabi finalmente creo que granero dberia venir

Al Real Madrid le quedan unos 80 miliones. Para mi el Real Madrid solo tiene que fichar a Xabi Alonso (35M), y Arbeloa and D.Silva por (45M) y si fuera el caso un jugador. I Ribery esperar el proximo año que nos lo daran por nada. El equipo seria así: 4-2-3-1 Portero: Casillas. Defensas: arbeloa (marcelo), Pepe, Albiol y Ramos (torres). Doble pivote: Lass y Xabi Alonso. ofansiva Mediapuntas: Silva, Kaka` y CR7 Punta: Benzema

mi opinión.

aşkın dedi ki...

Gideceği kesindi ki yerine biri alındı, ikisi bağlantısız transferler değil zaten önceden City görüşmeleri olmuş.
Yıllardır yanlış soru sourulursa olacağı bu:
Arsenal ne zaman geleceğin takımını kuracak?
Değil,
Arsenal ne zaman bugünün takımını kuracak?
Doğru soru bu.3 sene önce final oynadı Avrupa'da, herkes diyordu ki 3 sene sonra bu takımı görün.
Bu sefer yarıfinal oynadı, tamam yine iyi ama bir kademe düşmüş.
Böyle giderse son 4 imkansız gibi.
Ligi saymıyorum bile.
Bardağı taşıran son damla Arshavin yerine sümüklü Nasri'nin alınması oldu.Yarım sezonluk Arshavin rötarı olası bir Avrupa finalini götürdü.Bugün başarı kazanılsa bu kulüp gelir elde etmeyecek miydi?
Şimdikinden daha mı az kazanç olurdu? Başarı kelimesine kimse takılmasın, kazanç boyutundayım.
Bu arada ilk yorumu yapan Adsız, Barcelona'ya gidecek dedin ve akşam akşam keyfimi kaçırdın.

Genç Arsenal dedi ki...

http://arsenalturkiye.blogspot.com/2009/07/gule-gule-king-kolo.html

transfere biraz da gerekçelerinden bakmak lazım.

Adsız dedi ki...

sivas maçını yaz

Parma Maniac dedi ki...

Emredersin adsız..

mondo trasho dedi ki...

elano'yu bize versin city.
emana olmadı, elano olsun!

Ty dedi ki...

Dunne ve Richards varken, yedeklerin arasında da Onouha duruyorken çok saçma bir transfer yapmak. Alınacak isim Terry, Puyol kalitesinde adam olsa tamam da, Toure bu isimlerden uğraşmaya değecek kadar iyi değil, gayet de uyumlu olan bu rotasyonu bozmak saçma.

Adsız dedi ki...

emrim değil ricam olur efendim :)

lionel dedi ki...

bu sene sonunda barça nın büyük ihtimalle yeni başkanı olacak kişi fabregası xavi nin gelecek yıllar için varisi olarak görüyormuş.Transferi için şimdiden çalışıyormuş.

İngilterede arsenali tutan biri olarak toure de giderse bir stoper bir defansif ortasaha ve bir forvet alınması şart bence.hadi huntelaar ı aldılar diyelim stopere de senderos geri dönerse yine de kesinlikle defansif ortasaha şart.
almunia,sagna,gallas,vermaelen,clichy,yeni transfer,cesc,rosicky,arshavin,van persie,huntelaar.

Hayatımız Futbol dedi ki...

bu sezon ilk 4 arsenal için imkansız gibi görünüyor

Adsız dedi ki...

Arsenal Wikipedia'da en zengin üçüncü takım olarak görülüyor. Madem öyle neden hep güçsüzleştiriyorlar kendilerini? Neden hedef hiç şampiyonlar ligi şampiyonluğu veya lig şampiyonluğu olmuyor? Yeni gençler çıkaralım satalım. İyi de sen zaten zenginsin be abicim... Anlayamadığım bi hadise...

Adsız dedi ki...

Barcelona'nın Fabregas'ı alabilmesi için Florentino Perez'in müsade etmesi lazım.

aşkın dedi ki...

Adsız 00:37:
Allahım nerde o günler! Lütfen müsaade etmesin!

tolga dedi ki...

beter olsun arsenal, vieria ile henry'nin yerinin ne zaman dolduracak merakla bekliyorum. vieria>>> gilberto silva>>>> flamini>>>> denilson ya da >>> abou diaby gibi her gidenin geleni arattığı bir değişim olmuş takımda. seneye de mehmet güven'i alırlar herhalde. henry'den bahsetmiyorum bile. arsene wenger takımı mahvetti bıraktı, sırf zenci genç fransızlarla doldurdu takımı. hangisi fransa milli takımında oynuyor bunların. bir sagna.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.