14 Tem 2009

Carlos Tevez City'de


Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da bazı transferlerin cılkını çıkartıyorlar.. Aynı adam üzerine haftada 4-5 haberin çıktığı bir yer olabiliyor dışarısı da.. Cristiano Ronaldo'yu geçen seneden itibaren her gün Real'e götürüp United'a geri getirdiler.. Sonuç olarak gitti adam.. Emmanuel Adebayor'un Arsenal'den muhtemel gidişiyle ilgili sadece bu transfer sezonunda gidiyor, gitmiyor diye kaç haber okuduğumu hatırlamıyorum.. Bir ara Drogba böyleydi.. Geçen senenin ortasından itibaren bu topçular arasına giren diğer isim de Carlos Tevez oldu.. Geçtiğimiz sene United'ın 30 milyon pound'u ödeyip bonservisini aldığı haberi çıkmıştı.. Daha sonra da yalanlama gelmedi.. 1-2 ay boyunca Tevez'in United topçusu olduğunu sanmıştım ben o dönem.. Sonra işin son anda bozulduğu ortaya çıktı.. United alıyor, almıyor.. Tevez gitmek istiyor, istemiyor.. Bugüne kadar hakkında yüzlerce haber çıktı.. Bunlar birçoğu birbirinin kopyası.. "United'da kalmak istiyor..", "Gidecek ama hangi lig olduğunu düşünüyor.." Belki kolpası yok ama tekrarı çok dışarıdaki transfer haberlerinin de..

Tevez üstündeki düşünceler belli.. Başından itibaren yeteneklerinin gereksiz abartılması sonucu overrated listemin tepelerindendi Tevez.. Fizik güç, takipçilik, çaba öne çıkarıldığında önemli topçulardan biri ama toplamı o kadar değil.. United'ın böyle bir oyuncu için 30 milyon pound bonservis vermesi çok saçma gelmişti bana.. Berbatov'un transferiyle yedek kulübesini ilk gören oyuncu da Tevez oldu, ki farklısı olması mümkün değildi.. Gidişi United için kayıp mıdır? Berbatov'u 40 milyona transfer ettikten sonra bence değil.. Rotasyon forveti olarak düşünülen bir oyuncuya kimse 30 milyon pound vermezdi, Sir hiç vermedi.. Mark Hughes'ün ise transfer sezonu açıldığından beri ilk tercihlerinden biri Tevez.. Benjani, Bellamy, Robinho, bu sene transfer edilen RoQue Santa Cruz, Jo, Robinho gibi topçuların üzerine, yüklü bir parayla geliyor Tevez.. Craig Bellamy City için zaten 12 milyon pound'luk büyük bir hataydı.. Jo geçen sene Everton'a gitti, orada kalitesini gösterdi ve David Moyes bu sene de onu kiralık olarak takımda tuttu.. Robinho 3'lünün soldan geleni, forvet rotasyonunda sayılmaz.. Santa Cruz'a bu sene 17 milyon pound verdiler ve üstüne gelen Tevez.. Sağda oynayabilecek başta Shaun Wright-Phillips ve başka oyuncular.. Benjani bu transferden sonra iyice gözden düşer.. City'nin forvet rotasyonu kabarık gibi görünse de, Bellamy ve Benjani'yi ayıklayınca ortada Tevez ve Santa Cruz'un kaldığı da görünüyor.. Bu iki oyuncu muhtemelen birlikte oynamayacaklar.. Santa Cruz da Tevez'in gelişiyle 17 milyon pound'luk bir yedek kıvamını alacak.. Santa Cruz transferinde bir şeyler başarmak isteyen City'nin gideceği oyuncu Paraguaylı olmamalı demiştim.. O açıdan üstüne gelen Tevez doğru bir hamledir.. Toplamda, var olan yetenekleriyle Mark Hughes'ün sisteminde neler yapabileceğini ise şu anda kestirmem mümkün değil ama Hughes'un hoşlandığı çabalayan, yıpratıcı forvet tipine birebir uyuyor Tevez.. Transferin bitişiyle heyecanını da yeteri kadar yansıtmış basına Mark abi.. Cilalamalardan nasibini almış Tevez.. Araplar geldi, futbolun romantizmi bitti diyenlere City'nin Mark Hughes yönetimindeki yapılanması ağır tokatlar şeklinde geri dönüyor.. Wayne Bridge, Gareth Barry, RoQue Santa Cruz ve Carlos Tevez.. Birçok büyük takım bu kadar iyi bir transfer planlamasına sahip değiller.. Bu işin başı elbet Hughes'dür ama onun alanına girmeyen Araplar da bundan payını alır.. Bu sene City geçtiğimiz seneden çok farklı olacak..

6 YORUM:

Adsız dedi ki...

Ferguson 30mılyon euroyu verdi ancak tevez kalmak istemedi. Resmi siteden duyurulmustu bizzat. Duzeltmekte fayda var.

Svetlin dedi ki...

bi de şimdi adebayor'u alacaklar galiba. araplarda da ne boşa harcıyacak para varmış. adam gibi yaptıkları tek trasnfer barry heralde iki yıldır.

orhun dedi ki...

m.city arsenalin yerine adaydır.

hani şu gıcık, yıllardır geleceğin takımını kuran arsenalin .

Adsız dedi ki...

kayalara adaydır kayalara...arsenal'in yerine adaymış...kolay değil o işler o kadar...

Adsız dedi ki...

bu takıma jo var (kirada) santa cruz var bellami var robinho var benjani var şimdide tevez geldi sende buna mükemmel bir transfer hamlesi diyorsun öylemi?

Adsız dedi ki...

offf bi de adebayor kaç tane forveti oldu bu adamların?? görgüsüz araplar yağı bol buldular yine

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.