20 Tem 2009

Andre-Pierre Gignac


Emmanuel Adebayor'u 25 milyon pound'a City'ye çakan Arsenal'in aniden gündeme giren yeni Fransız maddesi.. Geçen sene Toulouse'den EPL'ye terfi edip Bolton'a transfer olan Johan Elmander'in yerine geçtiğimiz sezon oturmuş, Elmander'e çok benzer fiziki ve oyun özellikleriyle Ligue 1'de gol krallığına gitmiş, geçen sezonun en değerli Fransa performanslarından birini göstermişti.. Uzun boylu (1.88), güçlü, yere sağlam basan, hava toplarında çok etkili ve iyi bir bitirici.. İyi bitiriciliğin yanında toplara çok da sert ve güçlü vurabiliyor ki bu ona frikikleri kullanma özelliğini de getiriyor.. Elmander'in 2 gömlek üstü duran profiliyle EPL'nin büyük takımları için uygun ama Arsenal için, bilmiyorum.. Biraz yavaşlığı var ki bu EPL'de daha büyük bir sorun olarak öne çıkar.. Arsenal'in bir süredir tırmaladığı söylenen Marouane Chamakh varken nasıl bir tercih olacağı konusunda emin değilim.. Ama Chamakh için de Arsenal'in ciddi olup olmadığı muallakta.. Geçtiğimiz günlerde Bordeaux'dan açıklama yaptılar resmi bir teklif yok diye.. Oyuncu da bugün Spurs, Blackburn ve Sunderland beni istiyor dedi.. Arsenal hayalleri iyice suya düşmüş görünen.. Bu anlamda bir anda ortalığı kaplayan Gignac haberleri daha mantıklı geliyor.. Geçen sene attığı 24 gol çok önemli ve kesin bir referans olmasa da, iyi bitiriciliğiyle tanınan genç bir potansiyelin Arsenal'e gelmesi Thierry Henry'den beri bunu pek göremeyen bir takım için iyi olabilir.. Lyon'un istediği fakat Toulouse'nin satmadığı haberleri çıkmıştı daha önce.. 17-18 milyon pound'luk bir fiyat çekileceği söyleniyor Arsenal'e ki 25 milyon'a Adebayor'u satan Arsene Wenger'in alabileceği bir risk olabileceğinden emin değilim bunun.. 2-3 güne kesinleşir bu transfer de ama şu an için Gunners'a en yakın Gignac'ı görüyorum ben.. Tabii bana kalsa o 17'yi 25 yapıp, yanında Moussa Sissoko'yu da katarım ama ben Wenger değilim tabii, bize buradan konuşmak da kolay.. Yine de süper paket olurdu..

7 YORUM:

Turiaf dedi ki...

Harika bir oyuncu. Cm/Fm tabiri ile tam bir powerful striker. Arsenal'e gelmesini çok isterim. Top tutuşu ve paslarıda bitiriciliği kadar iyi.
Chamakh geleceğine Gignac gelsin

apaç dedi ki...

asırlık çınarı bitirdin wenger.

eserinle gurur duy!

Adsız dedi ki...

chamakh daha iyi olur bence

Adsız dedi ki...

wenger işini bilir. görmüş bir şeyler ki istiyor.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

arsenali bitirdi resmen wenger.henryyi sattığı parayla eduardoyu aldı.şimdi de adebayoru sattığı parayla gignacı alacak.böyle strateji mi olur.

tolga dedi ki...

bu arsene wenger ne zaman geleceğin arsenalini kurcak?? ne zaman henry, hleb, flamini, vieira'nın yerini doldurcak. arsenal bu sene dördüncü olursa iyidir.

Adsız dedi ki...

wenger işini bilir 96'dan bu yana 2 şampiyonluk 2 tane kaybedilen avrupa kupası finali. arsenal büyük takımların altyapısı mıdır? bu zihniyetle wenger arsenal'i iyice küçük kulüp moduna sokacak. az daha gayret etmesi lazım. fabregas'la kolo toure'yi de satsın tamamdır. aston villa ve everton'la rekabete girerler artık.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.