3 May 2009

World Snooker Championship 2009 Final


Mark Allen 13-17 John Higgins

Shaun Murphy 17-14 Neil Robertson

John Higgins, Mark Allen'ı ilk seansta 13-3 ezdikten sonra büyük bir düşüşle uzattı maçı.. İlk seanstan sonraki skor 10-4 Allen lehine ki hoş bir olay değil Higgins için.. Higgins maçtan sonra 13-3'le ilk seansı bitirdiğimde hiçbir endişem yoktu ve çok rahattım, ama bu oyun endişesizliği kaldırmıyor demiş.. Pek haksız sayılmaz.. Allen'ın çok iyi vuruşları vardı son seansta ama genel anlamda Higgins'in kendisinden beklenmeyecek berbat vuruşları yapması düşüşün asıl etkeniydi.. Hafife aldı deyip basit bir şekilde açıklamak da mümkün değil zira maçı ne kadar erken bitirse çok uzun final maçına o kadar dinlenmiş ve taze çıkabilirdi Higgins.. Sallamamazlık yapıp bu fırsatı bir kenara iteceğini sanmıyorum bu yaşta bir oyuncunun.. Allen'ın iyi oyunuyla zihinsel düşüşü bir araya gelince uzattı maçı..

Öbür tarafta Murphy akla yakın olandı ama Robertson'un turnuvanın başından itibaren oynadığı eşsiz snooker beni ona yaklaştırmıştı.. Bu maçın da uzayacağı çok barizdi.. İkinci seansın başında Murphy farkı açsa da Robertson geri dönüp farkı 1 frame'e kadar indirdi ama vidalar sıkıştığında hemen toparladı Murphy.. O da hakikaten çok formda görünüyor..

John Higgins - Shaun Murphy

Turnuvanın başından itibaren eşleşmelerde underdog gösterdiğim Murphy'nin yine karşısındayım.. Kazanırsa bu sayede kazanacak vallahi.. Çok yakın bir maç, tahmin yapmak çok zor.. Higgins müthiş geçmişiyle favorim yine de.. Ronnie O'Sullivan bir turnuvadan elendiği anda Higgins üzerinde yoğunlaşırım ben.. Roket dışında bu alemin en sevdiğim topçusudur.. Final 35 frame üzerinden oynanacak.. 30 frame'den önce biteceğini sanmıyorum.. Higgins The Crucible'da 4. finaline çıkıp 3. şampiyonluğunu arayacak.. 1998 ve 2007'de burada kazanmış, 2001'de ise Ronnie O'Sullivan'a kaybetmişti.. Shaun Murphy 2005'teki finalden 4 yıl sonra tekrar finalde, ki önemli başarıdır.. Güzel bir final olacak.. Bu akşam 18.00'de ilk seans, 22.00'de ikinci seans naklen Eurosport ekranlarında olacak.. Beşiktaş - Fenerbahçe maçından önce 3-4 frame iyi gider..

1 YORUM:

muribbi dedi ki...

çok çok iyi maçlar oluyor. tam bitti artık izlemeye gerek yok derken geri gelmeler daha da ilgi çekici. kaybeden ikilinin finalde olmasını tercih ederdim. ama bu finalde kaliteli olacak. tabi eurosport eksiksiz yayınlarsa.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.