26 May 2009

Vedad Ibisevic


Bir Boşnak'ın müthiş ilk yarı performansı, takımını attığı gollerle liderliğe taşıması, maç başına 1 golden fazla atarak gezegenin en iyi performanslarından birini sergilerken gelen talihsiz bir sakatlık, Hoffenheim'ın düşüşü, başka bir Boşnak golcünün yukarı çıkışı, yanındaki Grafite ve Misimovic'le birlikte düşen Hoffenheim'in yerine Wolfsburg'u yukarılara taşıyıp şampiyon yapması.. Nereden bakarsanız ilginç, Boşnak futbolunun Bundesliga'ya vurduğu damgayı gösteren hadiselerden biri bu.. Ibisevic sakatlanmasa Hoffenheim şampiyon olabilir miydi? Açıkçası sanmıyorum.. Onun şanssızlığı başka bir şeyi getirdi Hoffenheim'ın önüne.. Eğer sakatlanmasa devam edecek golleriyle muhtemelen takımdan ayrılacak olan Vedad Hoffenheim'le sözleşmesini 2013'e kadar uzattı.. Bundan sonra transfer yapma şansı saklı olsa da, büyük bir kulübün böyle bir sakatlıktan sonra paraları Hoffenheim'a dökme şansı bence kalmadı.. Seneye de çok büyük ihtimalle Bundesliga'da, Hoffenheim'da izleyeceğiz Ibisevic'i.. Kendisini ve ondan sonra çıkış yapan Edin Dzeko'yu izlemiş biri olarak Dzeko'nun Ibisevic'ten çok daha üstün ve nitelikli bir topçu olduğunu düşünüyorum, söylemeden geçmek istemem.. Ibisevic müthiş bir golcü belki ama Dzeko son model bir forvet profili çizdi Wolfsburg'ta sezon boyunca.. Daha kısa zamanda büyüklerden birinde göreceğimiz kesindir bana göre..

5 YORUM:

shadow dedi ki...

Ibisevic sozlesmesini 2013 yılna kadar uzattı. Ama o kadar uzun kalmayacağı aşikar. Bu sezon Hoff'daki son sezonu olabilir.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

Dzeko İbisevic'ten çok daha nitelikli mi?Bence İbisevic'i izlemediniz.İbisevic sakatlanmasaydı kesinlikle 35 golü aşardı.Çok süratli,top kontrolü ve dripling yeteneği üst düzey ve müthiş bitirici.Kesinlikle Barcelona,Real Madrid seviyesindeydi.Ama eski formunu yakalayabilecek mi göreceğiz.

Parma Maniac dedi ki...

Ömer Cankat Yüce, Ibisevic'in Dzeko'dan vuruş tekniği dışında hiçbir konuda üstün olduğunu düşünmüyorum.. 35-40 golü aşması da benim için forvetin kalitesi hakkında bir kriter değil.. Öyle olsa Jardel'in hastası olurdum ama değilim, kötü topçudur fazlasıyla..

Fuzzy Logic dedi ki...

Ibisevic Bundesliga icin yeni bir oyuncu degil. bir kac senedir Bundesligada ve 2. bundesligada oynuyor ama cikisi bu sene oldu. Aachen'da ve hatta gecen sezon 2. bundesligada oynayan Hoffenheim da yedek oyuncuydu. Bu sene basinda Ragnick'in planlari icinde hala yedek futbolcu durumunda iken, sene basinda Obasinin olimpiyatlarda Nijerya milli takiminda olmasi nedeniyle ilk 11 sansi buldu ve degerlendirdi. Barcelona, Real demeden once bir sakin olmak lazim yahu!

Empyrium dedi ki...

Bu adamlar gerkeçten bizmkilerin yanında futbolcu.Wolfsburg'un attığı son gol örneğin.O pozisyon Türkiye'de olsa atacak bir forvet olduğunu dşünmüyorum bu sezon ki performanslara bakarak.Forvet oyuncusularımız ancak topun auta gitmesini izlerdi.

Boşnaklar bakalım Çeklerin 2000 başlarında yaptıklarını atılımı yapabileceklermi.Hücum hatları oldukça kalburüstü oldu.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.