2 May 2009

,

Real Madrid 2-6 Barcelona


Fazla şey yazıp Real Madrid için çok acı ve tarihi bir boyuta erişmiş maç için uzatmanın gereği yok bence.. Dünya futboluna son yıllarda gelmiş en büyük 'lütuf' ile eksiği, gediği bol, sezon ortası yamanmaya çalışan fazla delikli, bitik bir kadronun mücadelesinden 6 gol çıkardı Barca.. Juande Ramos'un şu Barca'ya karşı, göreve geldikten sonra yaptığı işin anormal büyük olduğunu söylemiştim, ama her şey bir yere kadar.. Chelsea maçı Real için şanssızlıktı.. Kırılmaz olmadığını ilk defa tecrübe etti bu sene Barca, CL'nin muhtemel gidişini göz önünde bulundurup lige iyice asıldılar, sonuç 6-2 oldu..

1., 2. ve 4. goller Ramos'un bugün büyük bir oyuk haline getirdiği Real sağından geldi.. Higuain'e kestiği topta müthiş bir çıkış yaptı Ramos, devamında da bindirdi sağdan ama ilk 30 dakika kendi bölgesini Henry'ye teslim etti.. Eric Abidal'ın olduğu yerde hakimiyet kurmaya çalışmaktansa, Robben'i Dani Alves'in bölgeye koymak daha doğru bir fikir olabilirdi.. Marcelo'nun varlığıdır muhtemelen Robben'i bu gece sağa atan.. Ramos bu kadar çok çıkarken, öndeki oyuncu da Robben olunca bugünkü gibi facialar oluşabiliyor.. Barca'nın yumuşak karnı kendi sağıyken balta Heinze ve Marcelo'yla burası hiç değerlendirilemedi..

Bu sene şöyle bir gerçek var hep söylediğimiz.. Bu adamlar 2 farklı skor üstünlüğünde bile geridelermiş gibi oynuyorlar.. Basketbol takımları rakip potaya bu kadar 'cut' yapmıyor oynarken.. Top Xavi ya da Iniesta'nın ayağındayken sağdan soldan rakip kaleye vızır vızır giden adamlar var Barca'da.. Sahayı bu kadar genişlemesine kullanıp rakibin de genişliği arttırmasını sağladıkları an, hadisenin bittiği an oluyor La Liga'da.. Real'de Raul ve Higuain'in Barca orta saha ve defansına basmayan oyun yapılarının bugünkü dominasyonda büyük payı vardı bana kalırsa.. Bütün yük ortadaki Lassana Diarra ve Gago'ya bindi.. Adamım Lassana'nın Iniesta ve Xavi karşısında düştüğü bazı durumlarda içim acıdı.. 3. golde kaptırdığı top da yakışmadı Diarra'ya ama geldiği günden beri Real'in dağılmış sisteminin asıl toparlayıcısı olan oyuncunun böyle günleri de olacak.. 2 bücüre karşı oynamak kolay değil..


Pep Henry'yi çıkararak yine yeter dedi oyunculara.. Sistem gereği Barca duruldu ama özellikle Eto'o ve Messi'den bugün sahaya yansıyan hissiyat atabildiğimiz kadar atalım şeklindeydi.. PiQue'nin golünde Messi, ondan önceki bazı pozisyonlarda Eto'o'nun yüz ve vücut ifadeleri yakalamışken rakibi daha da dağıtalım der gibiydi sanki.. Böyle rekabetlerde pek laf edilebilecek yaklaşımlar değil bunlar.. Yıl içinde kendilerini bu kadar frenleyen adamların da frene basmama hakları saklı.. Maçın yıldızını 60 dakikalık Henry olarak seçiyorum.. 2 golü kültleşmiş klasik Henry plasesiyle geldi ki özlüyoruz o vuruşları.. Messi anormalini seçim dışı bırakıyorum..

Barcelona şampiyon.. Bu geceki 100. golden sonra muhtemelen rekor da gelecek.. Gerisini ise fark 1 diyenler düşünsün.. Real'in bu çekişmeyi 34. haftaya kadar taşıması, bu adamlara bu kadar kafa tutabilmeleri büyük başarıdır bence.. Madridli olsam gurur duyardım ben Real'le, onu da eklemeden geçmek istemem..

21 YORUM:

Murat dedi ki...

barcelona'yı hiç sevmem ama saygı duymamak terbiyesizlik olur. gerçekten gelmiş geçmiş en iyi futbolu oynayan takım. xavi, iniesta, messi büyük sakatlık geçirmezlerse en az 2-3 sezon daha böyle olacak sanırım. pastanın kreması için bir sol bek bir de kaleci istiyorum.

Ege dedi ki...

bi adam çıkarın, çok güçlü oldunuz...

=)

Ege

jose dedi ki...

Guus Hiddink çok büyük adamsın...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Çakma Katalan ve mutlu!

Barça 2 beraberlik alınca şahlanan kamiller şimdide çıksınlar piyasaya ama nerde...Şu takımın gezegenin en iyisi olduğunu kabul etmeyenleri bir kenara bırakıyorum,"Organizasyon yok,yıldızlarla kazanıyor." diyenler gördük yahu,varmı ötesi...Şimdi görelim arkadaşlar boyunuzu...Ama yok,hafta arası Chelsea'ye elenirsek çıkarsınız piyasaya ancak."Şampiyonlar ligini alamayan en iyi takımmı olur?Blablabla..."Kusura bakmayın,doluyum boşalıyorum,"Puan farkı şimdi 1." miş,gol farkı şimdi kaç kamil?Tekrar gelsin senin için,

Adamın puan farkından kan alırlar be kamil,kaaaaan...

EĞİLİN!

Adsız dedi ki...

dipnot:henry sakatlanıp çıktı

alex semih dedi ki...

real bakalım yazın ne gibi transferler yapacak. var mı fikrin tardini ? savunmanın ortası rezalet. oraya biri olacak gibi. hatta 2 pepeyi de düşünürsek.

higuain de hiç bir zaman süper yıldız olamaz..

barca dedi ki...

bu arada ercan taner neydi ya... Barcanin kac golde oldugunu falan bilmiyordu. mactan kopuktu. adam bi bakar; ,inceler la ligayi. olmadim blog okur biraz... ridavnda yorumlari 30 desibelin altinda yapince radyo marcadan dinledik maci. bu kadar tarihsel bir mac bu kadar mi kotu anlatilir...

Adsız dedi ki...

bi cortez85 vardı noldu ona?
söyle real söyle, söyle ne oldu?

Adsız dedi ki...

bir günle kral olunmaz bir günde tahttan inilmez. barça nın uzay takımı olduğunu inkar edenlere katılmadığım gibi arada 15 lig 5 cl civarı fark olduğunu unutanlara da katılmıyorum. yazın cristiano, kaka, fabregas gelmez misiniz, zlatan + mourinho yu paket yapmaz mısınız falan diye kapıları çalarlar artık :)

alperensaylar dedi ki...

fenerbahçe galatasaray'dan 5 yediğinde bile bu kadar kahrolmadım. ama kızamıyorum da, yani mücadele etmeye çalıştı real madrid ama 2 basit hatadan dolayı kaybettiler. birincisi maça çıkarken ki kafa yapısı: ne salı günkü chelsea ne de geçen haftaki valencia barcelona karşısına yenmek için çıkmadı. sabırla oynadılar. özellikle valencia karşısındaki barcelona bence sezonun en kötü barcelona takımıydı. eğer valencia akıllı oynasa alabilirdi de o maçı. ikincisi de taktikteki hata. mesela senin de dediğin gibi marcelo sol bek başlayıp robben de sola kaydırılabilirdi. şimdi marcelo'nun hücumcu yönünü ve karşısındaki adamın da messi olduğunu söyleyebilirsiniz ama bence bu şekilde çıksa barcelona hücumda bundan daha iyi olamazdı, daha da kötü olamazdı. ama real madrid hücumda daha iyi olurdu. bu arada real madird'in gago'ya muhtaç kalmış olmasının da etkisi var. yeni redondo dediler ama redondo'nun tırnağı bile olamaz.

barcelona'yı öncelikle bir futbolsever, sonra da bir real madrid taraftarı olarak tebrik etmekten başka yapabileceğim birşey yok. klişe olacak ama modern futbolun da ötesine geçtiler. sezonu duble ile kapatacakları kesin, 3 lü olur mu olmaz mı çarşamba günü görcez. tabi sezon sonu ise en büyük tartışma barcelona'nın ne kadar böyle oynayabileceği olacaktır. bunu da sezon sonu tartışırız tabi.

real madrid içinse bu yenilgi aslında çok güzel oldu. yani bu takımı bütün real madrid taraftarlarının alkışlaması lazım. 12 puandan geri gelip bu puan farkını 4 e indirebilmek o kadar kolay değil. ama aynı fenerbahçe gibi çok ama çok yetersiz bir kadro ile oynuyorlar. yedek klübesindeki hiçbir adam oyunun kaderini değiştirebilecek kapasitede değil. yani hiç sevmediğim, hiç bir zaman üst seviyede olduğuna inanmadığım guti'ye bile ihtiyaç duyar hale geldi real. artık real'in keseyi açmasının zamanı geldi, seneye şl finalinin de bernabeu'da oynanacağını düşünürsek madrid'i çok ama çok sıcak bir yaz bekliyor:)

Parma Maniac dedi ki...

alex semih transferi bol olur Real'in yazın.. 1-2 oyuncuyla bitecek gibi değil, ilk 11'den 4-5 oyuncunun değişmesi gerek en az..

alperensaylar dedi ki...

kesinlikle. ama perez dönemi çılgın galacticos transferleri yapılmamalı. yani kastettiğim sürekli hücuma yönelik transferler yapılık savunma ve orta sahanın yabana atılması. ki perez gelirse akıllanmış olacaktır eminim makalele olayından sonra. mesela ronaldo'yu alsın ama biraz daha para verip fabregas'ı da alsın. yoksa kaka, ronaldo, ibrahimovic, ribery vs. alırsa yine 1-2 sezon şampiyonlar ligi alır, sonra batar takım.

Adsız dedi ki...

hafta içinde takım mı bu kardeşim diyenler organizasyon bile yapamıyolar hep yıldızların bireysel performansı diyen arkadaşlar sanıyorum şu anda hülya koçyiğit stili yatağa uçarak atlayıp gözyaşlarına boğulmuşlardır. ki gerçekten real'i tutan arkadaşları tenzih ederim. Tepkim sadece oh ulan beter olsunlar forza chelsea forza real forza vale diyen bukalemun arkadaşlaradır.


Yazık lan :D

Quaresma7 dedi ki...

Bu maçtan çıkan ders şudur ki:

...Gerçekten 'Büyücüsün' Guus...

Adsız dedi ki...

ayrıca buffon fetişistleri de artık casillas ın hakkını vermeli.. bana göre dünyanın en iyi kalecisi.. inanılmaz oynuyor yıllardır. bugün ilk yarıda neler yaptı yine. "hayır bence en iyi buffon" diyene saygı duyarım. herkesin düşüncesi ayrı. zaten bu derece üst düzey adamların arasında büyük farklar olmuyor, birini seçene "neden bu değil" pek denmez.
ancak geçen nerde görmüştüm hatırlamıyorum, "buffon dan iyi diyen bi daha maç izlemesin" gibi cümleler bence tek kelimeyle aptalca. bence o kişi maç izlemesin :)

Adsız dedi ki...

bence sen mac izleme hocam

ynwa dedi ki...

- real'in şu rakibe karşı son dört haftaya kadar teması kaybetmemesi hakikaten büyük iş, katılıyorum.

- gago hakkındaki fikirlerim bu maçla birlikte tam olarak netleşti, real'de antrenman topçusu bile olamaz.

- rıdvan diyor ya, messi ve diğerleri diye. kalede de artık casillas ve diğerleri..

- casillas, ramos, lassana, m.diarra, sorunlarından arınabilirse pepe ve robben dışında kimse bu takımın çekirdeğinde olmamalı seneye. RVN iyi yedek olur seneye sağlam dönebilirse, higuain için de her zaman iyi bir yedek olacagını soylerim real için, fazlası olmaz. kaptan da artık yavaş yavaş sahneden çekilmeli. perez başkanı uzun bir yaz bekliyor.

Adsız dedi ki...

O Cannavaro'nun hali nedir ya?
Yazik valla bitmis cocuk.

adminato dedi ki...

casillas ın dünyanın en iyi olduğunu kabullenememe nedenlerinden biri kariyerinin başındaki rezil maçlarıdır.
eğer gözden uzak bir takımda başlasaydı kariyerine en iyi olduğuna herkes hem fikir olurdu.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Casillas'ın dünyanın en iyisi olduğuna katılıyor,bu maçta iyi olduğuna katılmıyorum.Üstüne gelen toplar hariç hep yedi yahu,hiç ekstra,sık sık yaptığı türden kurtarışlar yapmadı,maç 2-3'ken yediği golde yaptığı çıkışta bariz hatalıydı...

alperensaylar dedi ki...

yapmayın etmeyin beyler, casillas bu maçta ne yapsın. garibim hierro'dan sonra önünde stoper görmedi ki. gelen kaliteli stoperler de kediye dönüştü(bkz: cannavaro, samuel)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.