31 May 2009

Orlando Magic 103-90 Cleveland Cavaliers


Dwight Howard'dan anlatılmaz yaşanır bir basketbol performansı.. İzlemeyenler Dwight Howard özelinde çok şey kaçırdı.. Kesinlikle hayatımda izlediğim en iyi D12'ydi bu ki performansı NBA play-off'larında, konferans finalinde, konferansın en iyi takımına karşı en önemli maçta gösterdi.. Kaan Kural sık sık abartır böyle durumları ama ShaQ benzetmelerinde kesinlikle haklıydı.. Bu Dwight'ın bu oyunu kesinlikle Hall of Fame'deki efsanelerin performansları yanında durmayı hak eden bir performanstı.. Tabii bir anda gösterilen gelişim sonrasında Kural yine fazlasıyla abartıp mental gelişim, 2-3 kat olgunlukla hemen doruklara çıktı beklendiği gibi ama NBA'e girdiğinden beri kendisine hücum silahı ekleyememesi nedeniyle eleştirilen, sırtı dönük oyunu olmadığı gibi kısa-orta mesafe şutu da yapamayan Dwight'ın bu maçtaki performansı fazla abartılmamalı.. Önemli olan şudur bu geceyle ilgili, yapabileceğini gösterdi.. Kısa ve öz.. Dwight Howard net bir proje.. Basketbol oynayan 21-22 yaşındaki bir gencin o vücuda erişebilmesi mümkün değil.. Bilimsellik emrine amade ve her şey planlı yapılıyor.. Basketbol gibi çok ağır bir sporu böylesine zor bir mertebede yapıp aynı zamanda 20 yaşında böyle bir vücuda sahip olmak mümkün değil.. Steroidler zaten mümkün değil.. Bu durumda bilimum tozların emrine amade olduğunu, bu adamın günün her anında elinde shake'lerle yaşadığını anlamak zor değil.. Böylesine bilimsel bir ortamda şu vücudu ortaya çıkarıyorsanız bunu kullanmalısınız.. Eğer Varejao ve Ben Wallace'ı rahatlıkla itebiliyorsanız, vasatın üstünde bir post up oyununuzun olmaması için berbat bir basketbol zekanız olması gerekiyor ki D12 bu konuda eksikleri olsa da öyle bir kütük değil.. Muhtemelen sadece omzundaki kaslar benim bütün vücüdumdaki kas kütlesini karşılayabilecek bu adamın o kütleyi bu geceki gibi kullanması gerekiyor.. Öylesine özel bir performanstı ki, bunu gören hep aynısını bekler bundan sonra ama gelmeyecek tabii.. Carmelo'yu 2 maçla mental olgunluğa ve büyük süperstarlığa kavuşturan, daha sonraki çöküşten sonra fazla yüceltmişiz Melo'yu diyen Kaan Kural Dwight'ta yine uçtu ama önemli değil.. Melo'dan daha çok hak ettiği de basketbol gerçeği zaten..

Vasatın altında bir pasör olan Dwight'ın gelen bütün double team'leri muhteşem cezalandırdığı bir gecede Rafer Alston bile sırıtamadı.. Çok rahat geçtiler Cleveland'ı final maçında.. Normal sezonun son maçında Boston'u farka yatırdılar diye uzun zamandır görmediğim şebeklikleri yapan Cleveland takımını 8-0'lık play-off'tan sonra böyle tokatlayan Orlando için de çok sevindim diyebilirim.. Biz Laker'lar Keltleri sevmeyiz fazla ama normal sezonun o son maçındaki muameleden sonra bu nasıl bir görmemişliktir demiştim.. O kepazeliklere Mo Williams liderliğinde devam eden Cleveland camiasının bu seriden gereken dersleri çıkartacağını umuyorum.. Normal sezonda müthiş giden, play-off'a da inanılmaz giren Cleveland'ın Orlando'ya toslaması tamamen takımların birbirine karşı gösterdiği uyumla ilgilidir.. Rashard Lewis'i 4 numaraya çeken Orlando Cleveland'ın antidotu olmayı başardı.. Mike Brown takımı kısaltsa Zydrunas'ın tek uzun konumunda Dwight karşısındaki acizliği ortaya çıktı, 4 kısalı Varejao ya da Ben Wallace'lı kadroysa hücumda çok kısır kaldı.. Orlando Cleveland'ın kriptonitiydi.. Lakers karşısında bu denli etkileyici olacağını sanmıyorum Orlando Magic'in ki onu da ayrı bir seri olarak değerlendiririz.. Fakat bu geceki Dwight Howard'ın benzer performanslarını Lakers'a karşı da gösterebilecek olması, 30 dakikayı Lamar ve Gasol front court'uyla oynayan Lakers için çok ciddi uyarıdır.. Şimdiden çalışmaya başlaması gerekiyor Phil Jackson'un.. Mickael Pietrus'un geldiği boyutu da ağzım açık izlediğimi belirtmem gerekiyor.. Lakers büyük bir şansla saha avantajını yakaladı NBA Finalleri'nde.. Bundan sonrasıysa takımların birbirlerine karşı nasıl uyum sağlayacağı üzerinden şekillenecek..

Finallere hoşgeldin Hedo..

11 YORUM:

Bay Panter dedi ki...

Howard'ın bu fiziğe sahip olmasında tıbbi müdahelenin mutlaka payı var.
Fakat Lebron ve Howard incelendiğinde, mezomorf vücut tipinin en extreme örneklerine sahip oldukları görülebilir. Bu idmanla, ilaçla olacak bir şey değil sadece.

Fizik olarak bu kadar hızlı gelişmeye doğuştan yatkınlar. Farkı yaratan da bu adamların üzerinde daha fazla durulması değil, bizzat bu gelişime açık, çok ama çok özel atletler olmaları.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Lakers max. 2 maç verir.Zerre hazetmeyen bir adam olarak söylüyorum bunu.

G.t et beni Orlando...Beat LA!!!

Seradimo dedi ki...

Bir önceki maçda van Gundy'nin Hedo'ya ağır fırçası vardıki, benzer ağırlıkta durumu Spor Sergi'de Harun Erdenay'ın maçta babasından yediği tokat olarak görmüştüm.

O konu ile ilgili NBA.com'da görsel bişi yada gazetelerde makale olarak göremedim. Orada yaşananlar ile ilgili bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Svetlin dedi ki...

hidayet ne zaman lakers'dan seri almış hehe. queens yılları, spurs yılları falan. bi buzzer gelir yine hido'ya özel.

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Kaan Kural konusunda kesinlikle haklısınız.Ayrıca benim bu seneki maç anlatımlarında,(Kosova-Kural)her pozisyona ve her sayıya,gereğinden fazla anlam yüklemeleri dikkatimi çekiyor.Acaba sadece beni mi rahatsız ediyor bilemiyorum?

alperensaylar dedi ki...

yalnız rafer alston ile olmaz bu işler, fisher acımaz.

Adsız dedi ki...

Bu Dwight Howard nasıl 24 yaşında olur amına koyayım. Bu fizik, bu güç... Oha diyorum...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Biz Keltler de Laker'lari sevmeyiz Parma. Once Magic'e elenmemize uzulduk, Hidayet'in iyi oyunu teselli oldu. Barlarda dayak yeme pahasina (mubalaga ettim evet) Magic'i destekledim, Celtics'in yasini unuttum. Simdi tum Boston "Beat LA" diye bagiracak yine yeni yeniden:)

Lakers'in dezavantaji, bir yerde Bynum'a muhtac kalmak zorunda olmalari. Bu surede Howard azarsa, Magic'in sansi artar. Ayrica Magic'in bench kuvveti ile Lakers'inki karsilastirildiginda da ibre Magic'ten yana. Magic'in en buyuk dezavantaji Alston olacak, bakalim neler olacak.

cortez85 dedi ki...

GRANDE GASOL !!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

Co Adriaanse olmuş diyorlar tardini yeni hoca? Gelirmi yazı onla ilgili?

Parma Maniac dedi ki...

Olursa tabii adsız.. Ama boş konuşmak istemiyorum şu anda, beklemek gerek..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.