12 May 2009

Newcastle & Boro & Hull


Bugün Premier League'in alt sıralarını çok yakından ilgilendiren bir maç vardı.. Artık başarıyı bırakıp resmen kurtuluş için göreve Alan Shearer'ı getiren Newcastle, evinde Boro'yu ağırladı.. Maçın başında 1-0 geriye düştüler ama bitik Boro karşısında kazanmaları fazla da zor olmadı.. Bu sonuçtan sonra bu sene daha önce de burada konu ettiğim gibi çok bariz görünen Boro çöküşü nihayete erdi gibi ve artık kurtuluşları zor görünüyor.. Önce içerde Villa'yla oynayacaklar, arkasından da West Ham deplasmanına gidecekler ve bu iki maçtan da 3 puan çıkarmak zorundalar çok az olan şanslarını devam ettirmeleri için.. Pek mümkün görünmüyor.. Newcastle Hull'un önünde şu an ve fikstürleri benzer zorlukta.. Hull Bolton deplasmanına gidip finali evinde Manchester United'la yapacak.. Newcastle ise bu hafta evinde Fulham'la oynadıktan sonra son hafta Villa deplasmanına gidecek.. Eğer Fulham'ı geçerlerse işi oldukça kolaylarlar ki almaları gereken bir maç bu gazla..

Hull City tam bir nereden nereye vakası.. İlk 10 haftada alınan 6 galibiyet ve oldukça şaşalı bir ortamın hazırlanışı.. Sonrası keskin bir dönüş ve çok büyük bir çöküş.. Son 20 haftada sadece 1 galibiyetleri var.. Ne güzel de kısıtlı kadro üzerinden yaratılan mucizeler üzerinden romantiklere futbolun geleceği için umut oluyordu.. Kısıtlı kadroyla yapılması gerekenler üzerine olan anekdotlara artılar sağlıyordu.. Hakikaten güzeldi ama Phil Brown'un rahatsız edici kişiliği iyice ortaya çıktığından beri umuyorum düşerler yaklaşımında bulunmaktan başka bir şey yapamıyorum.. Koskoca Premier League'de Hull City kalır da, aşağı giden üçüncü takım bütün yönetim kepazeliklerine rağmen Newcastle ve onun eşsiz taraftarları olursa oturur ağlarım.. Adamım Shearer'dan son 2 maçta güzel işler bekliyorum.. St. James' Park efsanesi hak ettiği yerde kalmalı..

3 YORUM:

apaç dedi ki...

o fahiş çıkıştan sonra her hafta hull aleyhine bahis yaptım.

hala bir sevgilim olmasa da manevi yönden huzura erişmiş vaziyetteyim.

gönüllerin şampiyonunun da sivasspor olduğunu düşünüyorum.

tuncay da inşallah galatasaray'a gelir.

Gala's dedi ki...

sivas ne alaka :)
şu gönüllerin şampiyonu hikayesini bi geçin. yaptıkları hareketlerle gönüllerin küme düşenidir sivas. anadolu takımlarını kendi tarafına çekip şampiyon olmaya çalışıyorlar. yenilince de bugün neden iyi oynadı diyorlar? ben bu kadar şerefli! bir takım görmedim.

İsmail Şayan dedi ki...

Hull City'nin bittiği an, Phil Brown'ın devre arasında oyuncuların soyunma odasına gitmelerine izin vermeyip seyircilerin ve kameraların önünde fırçayı çektiği andır derim. Yanılmıyorsam Manchester City maçıydı.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.