2 May 2009

Manuel Almunia


Bir süredir Fabio Capello'nun aklına düştüğü yazılıp çiziliyordu İngiltere basınında.. Tamamen kendi dehasının ürünü olarak piyasaya çıkardığı oyuncuları iyi performansından sonra basına övüp cilalamaktan çekinmeyen bir hoca Arsene Wenger.. Şimdi de Almunia'nın İngiltere'nin en iyisi olarak İngiltere Milli Takımı için düşünülmesi gerektiğini söylemiş.. Sven-Goran Eriksson'un gelişiyle bir devrim yaşayan İngiltere için ikinci bir devrim gelir mi? Bunun için bir İtalyan ya da Fransız'ın gazlamalarına gelmeyecekleri kesin bence..

Almunia 2004'te Arsenal'e transfer olduğunda arkasında enkaz bir kariyer, kimsenin duymadığı bir isim ve bolca soru işaretleri vardı.. Her zaman genç oyuncuları getirmesiyle bilinen Wenger'e İspanyol'la ilgili yaş sorusu sorulduğunda 27 yaş bir kaleci için nedir ki, Almunia çok genç bir kaleci alaycılığı gelmişti 'Deha'dan.. Ki Wenger'in kendi içinde kaleci konusundaki tutarlılığını Jens Lehmann'ı 33 yaşında Arsenal'e transfer etmesiyle bir sene önce görmüştük zaten.. Kaleciler 30 yaşından sonra zirvelerini görürler sözünün bir doğrulamasıdır Almunia'nın gelişimi.. Son 1-2 yıl içinde dünyanın en iyi kalecileri arasına girdi bu adam.. United maçındaki birkaç kurtartışı zaten 1-2 yıldır bilinen gerçeği tekrar hatırlattı insanlara..

2004 Temmuz ayında Arsenal'e gelen ve 5 senedir bu ülkede yaşayan Almunia 2 ay sonra İngiltere pasaportu almak için hak kazanıyor.. Bu da yıl sonuna doğru sırtına İngiltere formasını geçirmek için tüm şartların oluştuğunu gösteriyor.. İngiltere Milli Takımı'nın kalede yıllardır yaşadığı sorun herkesin malumu.. Alttan iyi bir kaleci çıkaramadılar, David James'e hiçbir zaman tam anlamıyla güvenemediler.. O da bu güvensizliği zaman zaman haksız çıkarmamayı başardı.. Paul Robinson yetenek bazında sadece İngiltere'de değil, dünya çapında gördüğüm en klas adamlardan biriydi.. Ama o da var olan yeteneğini olgunlukla birleştiremedi.. Artistik yönü süper, gerisi vasatın altı bir kaleci profilinden bir türlü kurtulamadı.. Bu durumda da Almunia gibi bir adamı oynatma şansına erişince ciddi ciddi konu oluyor tabii basına.. Almunia şu anda dünyanın en iyi 10-15 kalecisinden biri olsa da İspanya'da oynama şansı Iker Casillas yüzünden mevcut değil.. O da bunun farkında olduğundan pasaportu aldığı zaman böyle bir teklif gelirse düşüneceğini söylüyor ki bunun 'evet' demek olduğunu da gayet iyi biliyoruz..

Eğer Capello ciddi anlamda isterse ona olan güvenle bu işin gerçekleşmesi mümkün ama her türlü büyük tartışmalara neden olacak.. 2010 için büyük bir hedef koymuş durumundalar.. Bu da işi pozitife yaklaştırır.. Fakat yine de İngiliz kültürü ve FA'i düşününce şüpheci yaklaşmakta fayda var bence..

2 YORUM:

Turiaf dedi ki...

Bu iş olursa İngiltere'deki Cuk cuk seslerini buradan duyarız bence. Yalnız şu anda Casillas'ı kesemesede bence Reina'yı kesebilir Almunia. Ben İspanya'nın yerinde olsam bu adamı bırakmam rakibime alır koyarım ikinci kaleci olarak.

aşkın dedi ki...

Chris Kirkland

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.